III. liga: Bardejovčania už s druholigovou miestenkou

Tanec. Chitava z Krásnej sa pokúša skrotiť loptu v zápase so Sninou.
Tanec. Chitava z Krásnej sa pokúša skrotiť loptu v zápase so Sninou. (Autor: veja)
Sportnet|31. máj 2010 o 00:00

Po 28. kole III. futbalovej ligy je už jasné, že víťazom najvyššej regionálnej súťaže sa stali Bardejovčania, ktorí doma rozdrvili Barcu a v predstihu si zabezpečili postup do II. ligy.

Hladko si poradil aj Sabinov doma so Stropkovom, hoci do prestávky viedol len jednogólovým rozdielom. Futbal slabšej úrovne videli diváci v Giraltovciach, kde sa predstavilo Sp. Podhradie. Nie div, že góly nepadli a fanúšikovia odchádzali zo štadióna rozčarovaní. Naopak, fanúšik si prišiel na svoje vo Svidníku. Ako hostitelia, tak i futbalisti Lokomotívy sa snažili zaujať, hoci góly padli až v závere a nakoniec sa súperi rozišli zmierlivo. Rušný bol i priebeh zápasu na ihrisku V. Tatier, ktoré zdolali hladko V. Opátske. Ako na hojdačke to vyzeralo v Topoľanoch, kde domáci na začiatku viedli, ale napokon podľahli V. Šarišu. Sobrance na vlastnom trávniku tesne pokorili N. Hrušov a Krásna remizovala so Sninou.

Bardejov - Barca 7:0 (3:0)

BARDEJOV. Už v 3 min. po Vasiliakovom centri hrotoví útočníci loptu minuli, no Kiseľ to namieril pod brvno. Podobnú situáciu Bučko i Kiseľ o pár minút nedotiahli do gólového konca. V 13. min. svoj druhý gól zaznamenal čiperný Kiseľ, ktorý si narazil loptu s Kundrom a zvyšoval na 2:0. Hralo sa na jednu bránu a hostia až v 18. min. vyskúšali pozornosť domáceho brankára, no po strele Orosa bol Pahulyi pozorný. Sympatické na hre hostí bolo, že sa nesnažili len brániť, čím prispeli k atraktívnej hre, no v obrane ich stálo veľa úsilia, aby odolávali tlaku. Po príležitostiach Pisárika i Kiseľa v závere polčasu Bučko zvyšoval na 3:0. Domáci jednoznačný priebeh potvrdili po obrátke, Pisárik pridal štvrtý gól a definitívne poslal svoj tím do vyššej súťaže. Presadil sa aj najlepší regionálny strelec Bučko ďalšími dvomi gólmi a hetrikom spečatil druholigovú korunováciu. Zvyšovať mohol Horváth, no ani Pisárik nelenil a dovŕšil najvyššiu výhru domácich.

GÓLY: 3. a 13. Kiseľ, 44., 52., 61. Bučko, 48. a 87. Pisárik. ŽK: Kuhajdík - Ohman. D: 1100. R: Mariňák. BARDEJOV: Pahulyi - Javorský, Seman, Adamišin, Pelegrim - Kiseľ, Kundra (70. Petráš), Kuhajdík, Vasiliak (61. Horváth) - Pisárik, Bučko (61. Cenker). BARCA: Pangrác - Rick, Durbák, Školník, Švec (81. Pavlík) - Ohman, Kováč, M. Valkučák, Pastor - Parlagi (62. Balogh), Oros.

(šč)

Partizán konečne oslávil postup

BARDEJOV. Po nevydarenej treťoligovej sezóne 2006-2007 si vedenie bardejovského futbalového klubu stále dávalo za cieľ postup do II. ligy. Tentoraz sa to podarilo na tretí pokus. Boli situácie, keď pred dvomi sezónami mužstvo nemalo dostatočný počet hráčov, v ďalších sezónach sa do II. ligy dostali Poprad a Moldava. Táto sezóna medzi regionálnymi treťoligovými šestnástkami sa niesla v znamení prevahy Partizána Bardejov, a tak sa na Hornom Šariši po dlhšej prestávke bude hrať tretia najvyššia súťaž. Prezident klubu Marek Kukulský so svojím tímom prevzal vedenie v bardejovskom futbale v januári 2008: "Tlačia sa mi slzy do očí, veď sme urobili kopu roboty. Keď sme nastúpili do klubu, boli tu neskutočné problémy. Veľa rokov sme tu trpeli pre slabý futbal a konečne ľudia majú radosť z tejto hry. Ako aktívny hráč som tu strávil nádherné chvíle a som rád, že môžem byť šéfom futbalu. V meste sa zmenilo veľa v prospech športu." A aký je pohľad na budúcoročné účinkovanie v druhej lige? "Hráči i klub majú veľký potenciál a v druhej lige sa nám bude hrať oveľa lepšie. O naše dresy je veľký záujem u hráčov z iných klubov, no my sa budeme spoliehať na vlastných odchovancov. No, nehovorím, že tím nedoplníme skúsenými hráčmi," zdôraznil Marek Kukulský.

šč

Giraltovce - Sp. Podhradie 0:0

GIRALTOVCE. Hráči oboch mužstiev veľa dobrého futbalu divákom neponúkli. Hralo sa vo vlažnom tempe a pred oboma bránkami bolo vzruchu ako šafranu. V 9. min. síce domáci Uhrín vystrelil z otočky, ale Ďurica bol pozorný. Až do prestávky sa nič mimoriadne neudialo. Hostia boli málo nebezpeční a strely Glevického v 10. min. a hlavička Mišenčíka v 29. min. smerovali nad Štefánikovu bránku. Na druhej strane ani Vojta v dobrej príležitosti neskóroval, a tak obojstranné trápenie v prvom polčase ukončil opäť Uhrín v 45. min. strelou do žrde. Obraz hry v 2. polčase sa veľmi nezmenil. Domáci mali hru pod kontrolou, ale vyložené šance si nevytvárali. Obaja brankári si s väčšinou centrovaných lôpt ľahko poradili. Až v záverečnej štvrťhodine obe mužstvá zvýšili aktivitu, chceli streliť víťazný gól, ale hráči si tentoraz strelecké kopačky neobuli. Giraltovčania pohrozili Uhrínom a Vojtom, Ďurica však opäť včas zasiahol. Na druhej strane Hric Štefánika neprekonal v 78. min. a ani z následnej skrumáže gól nepadol. Bezgólová remíza je logickým výsledkom tohto priebehu zápasu a záverečný hvizd rozhodcu Ištoňu bol pre divákom vykúpením.

ŽK: Mižák (Giraltovce), D: 200. R: Ištoňa. GIRALTOVCE: Štefánik - Čurlík, Jar. Mitaľ ml., Jar. Mitaľ st. Mižák - Roba, Pivovarník, Dic (83. Čabala), E. Partila - Uhrín, Vojta. SP. PODHRADIE: Ďurica - Mišenčík, Gonda, Papcún, Babej - Haničák, Prusák, Suchý, Maliňák - Glevický (69. Hritz), Pokrivčák (69. Forgáč).

Miroslav Deutch

Sabinov - Stropkov 4:0 (1:0)

SABINOV. Už v 4. min. sa hostia mohli ujať vedenia, keď po rýchlom protiútoku a peknej prihrávke hosťujúci Varchaľ prestrelil domácu bránu. O šesť minút domáci mali veľkú šancu, keď Vaško pekne prihral Janovi Dlugošovi a ten z 5 m nastrelil dobre postaveného brankára Vatehu a odrazenú loptu ten istý hráč kopol do bočnej siete. V 16. min. už bolo 1:0, keď Ján Dlugoš zobral na seba zodpovednosť a vyšliapol si proti hosťujúcej obrane, obišiel troch hráčov a nedal šancu hosťujúcemu brankárovi. O 4 min. mohlo byť už 2:0, ale po peknom prieniku a ideálnej prihrávke Verešpeja na Mrúza ten však loptu netrafil dobre. Obidve mužstvá sa snažili o útočný futbal, aj keď domáci mali územnú prevahu, ale aj hostia pohrozili brejkmi. V 42. min. hostia po chybe domácej zálohy a strate lopty mohli vyrovnať, keď hosťujúci útočník pekne vystrelil, ale brankár Eliáš jeho strelu reflexívne vyrazil. Začiatok druhého polčasu bol z pohľadu oboch mužstiev dosť chaotický. Na mokrom teréne bolo veľa nepresných prihrávok. V 54. min. mal dobrú príležitosť Ján Dlugoš, ale jeho strelu z 10. m brankár kryl. V 58. min. už bolo 2:0, keď z trestného kopu z hranice šestnástky perfektne trafil Novotný. V 60. min. už bolo 3:0, keď po prieniku a ideálnej prihrávke Jána Dlugoša už nemal problém dať gól domáci Mrúz. V 64. min. po akcii Verešpeja Vaško stanovil na 4:0.

GÓLY: 16. J. Dlugoš, 58. Novotný, 59. Mrúz, 56. Vaško. D: 200. R: Čech-Špirek. SABINOV: Eliáš - Vaško (77. Kravec), Krbčár, Novotný, Pelegrim - D. Dlugoš (51. D. Sochovič), Lukáč, J. Dlugoš, Mrúz (60. Vranko) - Verešpej, R. Sochovič. STROPKOV: Vatecha - Medvec, Zapotocký (69. Kaňuk), Porkolab, Pavlík - Varga (72. Špilár), Varchaľ, Kapišovský, Fiľarský - Bujdoš (69. Dolutovský), Teraz.

Peter Plavčan

Svidník - Lok. Košice 1:1 (0:0)

SVIDNÍK. Keďže hráči Svidníka a Lokomotívy povolili uzdu svojim ofenzívnym chutiam, diváci boli svedkami obojstranne zaujímavého merania síl. Ako prví pohrozili domáci, ale Koscelníkov priamy kop minul bránu a Vyravca vychytal Chovan. Košičania sa snažili ťažiť z rýchlych kontier a po jednej z brejkových situácií mohol otvoriť skóre Lorinčiak, ktorý minul Hvozdovu bránu. Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. V domácich dresoch skúšali neúspešne strelecké šťastie Harakaľ, Vyravec či Paňko. Na druhej strane hrozili Mišenčík, Zajac a Lipnický. Strelci si však pušný prach nechali až na záverečnú 10-minútovku. V 80. min. sa po nevinne vyzerajúcom centri presadil Kľučár, čo bol pre domácich signál, aby vrhli všetky svoje sily do útoku. Svidník sa dočkal odmeny už o štyri minúty, keď sa Čakurdovi poďakoval gólom za prihrávku Koscelník.

Góly: 84. Koscelník - 80. Kľučár. Pred 500 divákmi rozhodoval Hepka. Svidník: Hvozda - Gergeľ, Kováč, Kočiš, Morjak (80. Riško) - Harakaľ, Luščák, Čakurda, Koscelník - Paňko (75. Jadviš), Vyravec (85. Soušek). Lokomotíva: Chovan - Kľučár, Grundwaldský, Kavka, Chmelo - Lorinčiak (81. Končík), Lipnický, Takáč (66. Šmelko), Jurek (59. Jančin) - Zajac, Mišenčík.

Imrich Makó

V. Tatry - V. Opátske 4:0 (3:0)

VYSOKÉ TATRY. Od začiatku zápasu sa hral svižný, útočný futbal. Už v 3. min. Buc sklepol loptu Novákovi, ktorý z 20 m bránu netrafil. Odpoveďou bola strela Majoroša v 5 min. V 11. min. postupoval Šuster sám na bránu domácich, ale brankár Meleky strelu vyrazil. V 13. min. nebezpečne vystrelil z ľavej strany Krakovský, ale bránu nezasiahol. V 18. min. stredom ihriska postupoval Buc, jeho strela však bola nedôrazná. V 24. min. sa ocitol v gólovej šanci Dulovič, ale jeho hlavička po rohovom kope z päťky bola nepresná. Vynahradil si to v 26. min., keď po priamom kope Oprondeka dorazil loptu do siete, tá však vypadla Smetankovi z rúk. Hostia sa predstavili ako vyspelý celok, ktorý nebezpečne útočil, ale s koncovkou si nepotykal. V 40. min. potiahol loptu po pravej strane Kakaščík, zacentroval na voľného Buca, ktorý volejom nedal šancu Smetankovi a dosiahol druhý gól zápasu. Tretí gól strelil do prázdnej brány Heutschy, ktorému opäť nezištne prihrával po sóle Kakaščík. V 48. min. po rýchlom brejku tvrdo zakončoval Turczyk, ale vedľa brány. V 60. min. mohol zvýšiť Novák, ale jeho bombu z 30 m spod brvna vyrážal brankár hostí. V 70. min. mohol znížiť Šuster po ostreľovaní domácej brány, ale jeho strela bola zblokovaná na roh. V 74. min. po zlom odkope netrafil opustenú bránu strelou z 30 m Sabo. V 84. min. po strele Šustera zachraňoval na brankovej čiare opäť Sabo. Strelecký účet zápasu uzavrel v 88. min. aktívny Kakaščík tvrdou strelou k žrdi.

GÓLY: 26. Dulovič, 40. Buc, 42. Heutschy, 88. Kakaščík. ŽK: Krempaský (V. Tatry). D: 200. R: Sakalík. V. TATRY: Meleky - Novák, Buc (60. Prokain), Krempaský, Sabo - Oprondek (76. Kolodzej), Kakaščík, Šimšaj, Dulovič - Heutschy (89. Semivan), Regitko. V. OPÁTSKE: Smetanka - Haluška (46. Angelovič), Sciranka, Urban, Vilčko - Šuster, Majoroš (67. Kočiš), Turczyk, Jakab - Krakovský, Grega.

Miroslav Kolodzej

Topoľany - Veľký Šariš 2:3 (2:2)

TOPOĽANY. V úvode zápasu spálil dobrú možnosť hosťujúci Štuller. V 8. min. domáci Praščák z ľavej strany poslal strieľaný center do pokutového územia. Prenikajúci Kozák zblízka poslal loptu do siete. V ďalších fázach hry prevzali iniciatívu Šarišania. V 20. min. ešte Popovec po Štullerovom centri hlavou minul. O dve minúty Poláček prihral do stredu ihriska Bandžuchovi. Ten po strele z hranice šestnástky vyrovnal na 1:1. V polovici I. polčasu Praščákova bomba letela tesne vedľa brány. Po polhodine hry topoliansky gólman Komenda zneškodnil Štullerovu jedovku. V tej istej minúte Zemplínčan Jacko odcentroval, no nebezpečná hlavička aktívneho Kozáka si cestu do siete nenašla. V 31. min. nevýrazne hrajúci domáci obrancovia zabudli na V. Keresteša. Nikým nekrytý hráč prvýkrát poslal svoj tím do vedenia - 1:2. Na konci I. polčasu lopta putovala po osi Tabaka - Kozák - Talnagi. Posledne uvedený futbalista ju poslal za chrbát gólmana Lukáča - 2:2. Po zmene strán boli hostia aktívnejší. Po dvoch tretinách duelu Hlávka zachytil Štullerov center. Z tesnej blízkosti však napálil loptu do ľavej žrde. V ďalších minútach nevyužili svoje možnosti bratia Vladimír a Miroslav Kerestešoví. Desať minút pred koncom gólman V. Šariša Lukáč len končekmi prstov odvrátil Kandalovu technickú strelu na roh. O výsledku sa rozhodlo v 85. minúte. Z hranice pokutového územia vystrelil Vasiľ. Komenda vyrazil loptu pred číhajúceho Poláčka a ten ju nekompromisne poslal do siete - 2:3.

Góly: 8. Kozák, 44. Talnagi - 22. Bandžuch, 31. V. Keresteš, 85. Poláček, ŽK: Horňák, Tabaka - Popovec, Marchevský, pred 100 divákmi rozhodoval Perát, Topoľany: Komenda - Fljaško, Žežulka, Chovan, Horňák - Kozák, Tabaka, Praščák (87. Petranič), Jacko - Kandala, Talnagi (86. Moskaľ), Veľký Šariš: Lukáč - Vasiľ, M. Keresteš, Hlávka, V. Keresteš - Popovec, Štuller (60. Mathe), Marchevský (89. Kmec), Lacko - Bandžuch (90. Kovalčík), Poláček

(janč)

Krásna - Snina 1:1 (1:0)

KOŠICE. V nedeľňajšom zápase domáci chceli potvrdiť víťazstvom treťoligovú príslušnosť. Od prvých minút boli aktívnejší a častejšie mali loptu na svojich kopačkách. Nátlakovou hrou sa snažili dostávať gólové možnosti, hostia sa však umne bránili a podnikali aj nebezpečné protiútoky. Snaha domácich do 30. min. vyústila len niekoľkými rohovými kopmi a štandardkami. V 34. min. však domáci Bučko nádhernou strelou pod brvno otvoril skóre. Domáci tlačili aj naďalej a v závere prvého polčasu si hostia dali skoro vlastný gól a v poslednej minúte domáci Beck mieril nepresne. Aj v druhom polčase boli domáci bojovnejší, avšak hostia sa úspešne bránili a neustále nebezpečnými protiútokmi ohrozovali domácu bránu. V 55. min. mohli hostia vyrovnať, avšak ich hráč netrafil medzi žrde. V 60. min. po rýchlej kontre sa predsa len hosťom podarilo streliť vyrovnávajúci gól. Domáci od tohto momentu zrýchlili hru aj bojovnosť a snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V tomto stretnutí sa však od nich odvrátila šťastena, keď v závere zápasu dvakrát trafili brvno a aj hosťujúci brankár predviedol niektoré zázračné zákroky.

GÓLY: 34. Bučko - 60. M. Pčola. ŽK: Beck - M. Lukáč, M. Pčola, Červeňák, J. Lukáč, Diňa. D: 280. R: Palinský. KRÁSNA: Čikoš-Pavličko - Bučko, Korfanta, Kičura, Eštočin - Bodnár, Surgent (77. Golenya), Berta (61. Domanič), Chitava - Matia (72. Monrigal), Beck. SNINA: Diňa - J. Lukáč, F. Hanc, Š. Pčola (90. E. Hanc), Hišem - Krajník, M. Lukáč, Jankaj, Popovič (46. Pavlina) - Červeňák, M. Pčola.

Vladimír Wantroba

Sobrance - N. Hrušov 3:2 (2:1)

SOBRANCE. Ako prví pohrozili hostia, v 5. minúte našiel Palko centrom z ľavej strany Frajkora, ktorý zblízka loptu minul. O osem minút sa Frajkor znovu ocitol pred brankárom Trelom, ale tentoraz sa už nemýlil - 0:1. Domáci odpovedali v 22. minúte, Roško pekne uvoľnil Škirdu, ktorý zoči-voči brankárovi nezaváhal a skóre vyrovnal. O minútu mal Škirda ďalšiu šancu, ale preloboval bránu. Sobranský útočník Škirda bol v akcii do tretice aj v 16. minúte, keď ho spätnou prihrávkou našiel Tutko, ale brankár Janok jeho strelu zblízka kryl. V 30. minúte sa strelou z diaľky prezentoval Ukrajinec Kalabai, gólman hostí loptu iba vyrazil, ale Škirda ho ani na dvakrát neprekonal. Domáci boli pri chuti a v 35. minúte Smoľák po úniku z pravej strany najprv napálil loptu do brankára a potom iba do bočnej siete. Sobrance i Somľák sa dočkali v 36. minúte, keď strela spomínaného hráča z hranice pokutového územia skončila v sieti - 2:1. Po prestávke Sobrance herne z ihriska odišli. K slovu sa dostali hostia, ale dva prieniky Kukuruca skóre nezmenili, rovnako ani dobrá krížna strela Frajkora. V 75. minúte sa domáci Tutko odhodlal k centru z pravej strany, ktorý prekvapujúco zaplachtil až na zadnú žrď a odtiaľ sa odrazil do siete - 3:1. Všestranne lepší hostia sa ešte dostali k slovu v 81. minúte, po odrazenej lopte sa do šance dostal Komjatý a koncovkou pod brvno znížil na konečných 3:2.

GÓLY: 23. Škirda, 36. Smoľák, 76. Tutko - 13. Frajkor, 81. Komjatý. ŽK: bez kariet. Pred divákmi 300 divákmi rozhodoval Slebodník. SOBRANCE: Trelo - Chýrik, Pakoš, Kalabai, Klamo - Smoľák, Oržakovskij, Roško, Cifrák (59. Marcin) - Tutko, Škirda (72. Kudelás). NIŽNÝ HRUŠOV: Janok - Kukuruc, Horňák, Albičuk, Duda - Hamza (77. Klamár), Mamaj (82. Mikloš), Komjatý, Palko - Frajkor, Mezej (82. L. Lukáč).

J. Čúrny

Sobrance napriek víťazstvu smútili

SOBRANCE. Málokedy sa vidí toľko smútku po víťaznom zápase, ako to bolo po včerajšom zemplínskom derby medzi Sobrancami a Nižným Hrušovom. Aj keď domáci vyhrali 3:2, tento výsledok pre nich vlastne nič neznamená. V tabuľke ostali tam, kde boli, a predvedeným výkonom svojho diváka vôbec nepotešili.

Slabučký výkon

Začneme od konca. Krátko po tom, ako rozhodca Slebodník ukončil zápas, sme trénera domácich zazreli v netypickej póze. Hlavou spustenou v dlaniach vôbec nejavil známky radosti. Ukrajinec Róbert Babič to vysvetlil svojsky. "A z čoho sa mám tešiť? Tieto tri body nám veľmi nepomohli, vzhľadom na to, že bodovali naši konkurenti. Mysleli sme si, že víťazstvom nad Nižným Hrušovom sa odpichneme k záchrane, ale ostali sme tam, kde sme. Navyše sme dnes podali najhorší výkon, odkedy som tu tréner. Takto slabo som ešte svoje mužstvo nevidel hrať. Je síce pravda, že nám chýbali viacerí hráči základnej zostavy, ale napriek tomu sme mali podať lepší výkon," poznamenal Róbert Babič.

Musia sa zlepšiť

Sobrance majú v tabuľke dve kolá pred koncom 28 bodov, čo im zatiaľ stačí na predposlednú pätnástu priečku. A tá pravdepodobne na záchranu stačiť nebude. Nádej však ešte žije, aj keď už najbližšie bude skúškou ohňom ostro sledovaný súboj vo Veľkom Šariši, ktorý je rovnako namočený. "Jeho víťazstvo v Topoľanoch nás nepotešilo... Hráme ešte o šesť bodov a tie chceme získať. Verím, že vo Veľkom Šariši odvedú rozhodcovia korektný výkon. V tom prípade máme šancu uspieť. Na druhej strane aj my musíme hrať lepšie ako dnes, pretože s týmto výkonom tam určite nič neuhráme," dodal tréner Sobraniec.

Jaroslav Čúrny

PROGRAM 29. KOLA

6. 6. o 17.00 hod.: Sabinov - Giraltovce, Stropkov - V. Tatry, V. Opátske - Topoľany, V. Šariš - Sobrance, N. Hrušov - Bardejov, Barca - Krásna, Snina - Svidník, Lok. Košice - Sp. Podhradie.

Tabuľka

1. Bardejov 28 20 4 4 72:16 64
2. Lok. Košice 28 16 7 5 44:22 55
3. Snina 28 13 7 8 51:30 46
4. V. Opátske 28 13 6 9 38:42 45
5. Giraltovce 28 13 4 11 35:31 43
6. V. Tatry 28 12 6 10 39:37 42
7. Topoľany 28 12 4 12 45:43 40
8. Stropkov 28 12 3 13 40:44 39
9. N. Hrušov 28 11 5 12 45:46 38
10. Svidník 27 10 4 13 33:40 34
11. Krásna 28 9 6 13 29:41 33
12. Sp. Podhradie 27 8 7 12 31:47 31
13. V. Šariš 28 7 10 11 29:48 31
14. Barca 28 8 5 15 38:53 29
15. Sobrance 28 8 4 16 44:58 28
16. Sabinov 28 7 6 15 29:44 27

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»III. liga: Bardejovčania už s druholigovou miestenkou