Hylák 35 sekúnd od titulu Mr. Zero

Sportnet|21. dec 2011 o 00:00

Posledný zápas pred Vianocami dotiahli hokejisti HC Košice do víťazného konca. Žilinu včera v Steel Aréne zdolali presvedčivo 6:1. Po čase sa opäť prihlásili o slovo strelci, no oceliarov musí mrzieť jediný inkasovaný gól. Žilina ho dala 35 sekúnd pred ko

ncom tretej tretiny.

KOŠICE. Chlieb sa vo včerajšom stretnutí 31. kola extraligy začal lámať už v úvodných sekundách. Rovných 40 potreboval Bartoš na to, aby dostal svoj tím na koňa. V každej 20-minútovke dali oceliari dva góly a keď už sa zdalo, že si brankár Alexandr Hylák po prvý raz v sezóne na domácom ľade ustráži čisté konto, tak sa presadil hosťujúci Drevenák.

Doma nulu ešte nevychytal

„Tá nula, o ktorú sme prišli, mohla mať svoju cenu najmä čo sa týka nasledujúcich zápasov. My musíme hrať zodpovedne aj za stavu 5:0. Veď ani za stavu 4:0, ako to bolo teraz po dvoch tretinách, nie je o ničom rozhodnuté, pokojne z toho môže byť aj dráma. Čo som sledoval Skalica viedla s Nitrou 4:1 a predsa prehrala 4:5 po predĺžení. My sme mali trochu šťastie, že sa Žilina v koncovke trochu trápila. Ten gól ani tak nemrzí skrz toho, že som nevychytal nulu, skôr ma škrie, že bol vyústením našej hry v tretej tretine," vrátil sa český gólman v službách HC Košice k záveru, ktorý ho vonkoncom nepotešil.

Saša si udržal čistý štít v tomto ročníku extraligy v Poprade a v Martine. V Steel Aréne bol k nemu opäť blízko, ale nie po prvý raz súper korigoval v samom závere. „Až to tak vyzerá, že chlapci mi chcú ušetriť, aby som do banku za tú nulu neprispieval," pousmial sa Hylák, ktorý vie, že doma mu ešte titul Mr. Zero súdený nebol. „Tú chybu určite nikto nespravil úmyselne. Ale tých situácií, keď beci strácali puky úplne zbytočne, tam bolo viac. Nevidím chlapcom do hlavy, neviem, že či si za stavu 6:0 mysleli, že sa to nejako dohrá. Pritom Žilina ma prekvapila, lebo gól sa snažila streliť až do poslednej minúty. Bohužiaľ jej to aj vyšlo.

O týždeň v stredu v Bystrici

Košičania si od zápasov oddýchnu až do nasledujúcej stredy, keď sa predstavia v Banskej Bystrici. Pred sviatkami po dvoch prehrách zaknihovali tak potrebné tri body. „Nás strašne mrzí tá domáca prehra s Popradom. Snaha tam bola, to diváci museli vidieť, ale v hokeji je to tak, že raz vám to tam padá raz nie. Som strašne rád, že chlapcom to strelecky išlo aspoň so Žilinou. Máme dôležité tri body. Verím, že po Vianociach budú pribúdať ďalšie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hylák 35 sekúnd od titulu Mr. Zero