Humenskí volejbalisti: Streda v Latine, nedeľa v Kecskeméte

Sportnet|9. nov 2013 o 00:00

Na pôde talianskeho favorita sa humenskí volejbalisti dostali k slovu iba v treťom sete.



HUMENNÉ. Chemesáci ukončia zajtra cestovateľsky nabitý týždeň. V pondelok sa vybrali na zápas Challenge cupu do Latiny (1 600 km). Celok svetoznámej Serie A1 sa so slovenským vicemajstrom veľmi nemaznal a za niečo vyše hodinku ho vyprevadil na návrat.

Ten sa ukončil vo štvrtok. Včera i dnes mali zverenci trénera Vlkolinského tréningovú dávku, aby sa pripravili na maďarský Kecskemét, súpera v Stredoeurópskej lige. Aj za týmto súperom musia vycestovať. Ešteže „iba“ zhruba 400 kilometrov.

Výborný tretí set

Mnohí volejbaloví priaznivci ŠK Chemes Humenné prostredníctvom internetu sledovali ako sa bude dariť v historicky premiérovej humenskej konfrontácii so špičkovým talianskym tímom. Top Andreoli Latina ukázala svoje kvality a najmä úvodné dva sety jej hráči dominovali. Chemesáci sa dostali k slovu až v treťom dejstve, viedli postupne 12:7, 15:10, ešte aj 19:18, do koncovky vchádzali oba tímy za stavu 20:20...

„Podľa nasadenia do druhého kola Challenge cupu boli najvyššie Istanbul a Latina. Nám žreb doprial Talianov. Osud chcel, aby sme zažili po prvýkrát konfrontáciu s talianskym volejbalom Serie A1. Zápas nás dal do reality, kde sa pohybujú oni, kde my. Až v treťom sete sme sa dostali do hry, ukázali sme, čo vieme, aké sú naše kvality. Siahli sme na dno svojich síl, viedli sme až o päť bodov, za stavu 20:20 to bolo ešte kto z koho. Vtedy nás dvakrát veľmi dobre ubránili, získali rozhodujúci náskok a zápas ukončili esom. Celkovo to na podaní nebolo hrozné, na body priamo zo servisu vyhrali 8:6, takže aj my sme dokázali zatlačiť, ale medzihra, obrana na sieti a útok na stratu bol z talianskej strany drvivý," konštatoval Richard Vlkolinský.

"V tejto štatistike mali takmer sedemdesiat percent, čo sa dá iba ťažko prekonať. Na smeči dominovali Skrimov a Fragkos, tá dvojica je ozaj fantastická a myslím si, že Latina je hlavným favoritom celej súťaže. Takže summa summarum, tretí set veľmi dobre, chlapcov musím pochváliť, súpera sme prinútili k tajmu, musel bojovať. Celkovo však je favorit jasný, ak príde Latina v tejto komplet dvanástke aj k nám, humenský fanúšik volejbalu môže vidieť európske družstvo špičkového formátu,“ uviedol Richard Vlkolinský.

Nováčik vie hrýzť

Už zajtra Chemesáci v zápasovom rytme pokračujú. V rámci Stredoeurópskej ligy cestujú do maďarského Kecskemétu. Nováčik MEVZY zatiaľ ťahal v troch zápasoch za kratší koniec, vždy prehral 1:3, no...

„Áno, súper zatiaľ doma nevyhral, ale zápasy v MEVZE doma – vonku, plus cestovanie k tomu, to všetko sú okolnosti, ktoré môžu mať vplyv. Zápasy Kecskemétu máme na troch videách, v každom z týchto zápasov ukázali dobrú partiu. Doma „vyfackali“ Aich/Dob v prvom sete na štrnásť, set vyhrali aj v Amstettene, takže... Áno, súper zatiaľ v sezóne nevyhral, my tam chceme uspieť trojbodovo, ale zápas to ľahký, po cestovateľskom týždni, rozhodne nebude,“ dodal kouč chemesákov.

Latina – Humenné 3:0 (13,18,21)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenskí volejbalisti: Streda v Latine, nedeľa v Kecskeméte