Humenskí hokejisti vstúpili do nového roka víťazstvom

Milan Mach (na snímke vpravo). Humenský útočník si v Brezne  zapísal hetrik.
Milan Mach (na snímke vpravo). Humenský útočník si v Brezne zapísal hetrik. (Autor: mirano)
Sportnet|9. jan 2014 o 00:00

Humenskí hokejisti si držia stále čistý štít. Rok 2014 začali výhrou v Brezne.



HUMENNÉ. Hokejisti MHK Bemaco Humenné sa aj naďalej vezú v druhej hokejovej lige na víťaznej vlne. Novoročné obdobie začali na Horehroní, v polovici stretnutia sa ešte domáci držali, no napokon bolo rezultátom jasné humenské víťazstvo 7:3.

Hokej je hra kolektívna, základom však sú výkony či konkrétne góly jednotlivcov. Raz je hrdinom jeden, inokedy druhý, tentoraz možno prisúdiť honor „muža zápasu“ pre Milana Macha. Humenský útočník sa na sedemgólovom víťazstve podieľal hetrikom a jednou asistenciou. Vydarený zápas.

Udržali polovicu

Vývoj stretnutia sa začal pre humenský celok priaznivo, vzišiel z toho dvojgólový náskok, ale v 23. minúte ho domáci zmazali. Remízový stav držali až do polovice stretnutia, definitívny zlom prišiel troma humenskými gólmi v rozpätí 32. až 35. minúty...

„V strednej časti hry sme mali výraznú prevahu, ale domáci gólman držal svojich dlho v nádeji. Až tri rýchle góly, keď sme využili dve presilové hry, dali základ nášmu víťazstvu. Súper však bol húževnatý, najmä keď hráme vonku sa na nás chcú vytiahnuť, čo bolo aj v tomto prípade,“ konštatoval Jozef Kardoheli, humenský tréner.

Stačí iba doma

Aktuálny stav v tabuľke určuje MHK Bemaco Humenné v pozícii lídra s náskokom dvanástich bodov. Do ukončenia základnej časti II. ligy, skupiny Východ je potrebné odohrať ešte sedem kôl. Humenčania z nich štyri absolvujú na svojom ľade.

Z prepočtov tak logicky vyplýva, že na definitívu účasti v baráži im stačí uhrať si iba domáce stretnutia. I keď iba tak v humenských radoch isto nerozmýšľajú, najbližšie sa predstavia doma túto sobotu, 11. januára od 17.30, keď privítajú Sabinov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenskí hokejisti vstúpili do nového roka víťazstvom