Hudáček sa vrátil, za chrbát pustil len prvú strelu

Návrat po štyroch týždňoch. Július Hudáček je opäť v košickej bránke.
Návrat po štyroch týždňoch. Július Hudáček je opäť v košickej bránke. (Autor: tasr)
Sportnet|2. nov 2010 o 00:00

V tejto sezóne prehrali hokejisti HC Košice na súperovom ľade len raz - v prvom kole na Slovane. Majster v Žiline v nedeľu potvrdil, že vonku sa mu darí. Zvíťazil 3:1 a naďalej je tak na vedúcej priečke.

K zisku troch bodov prispel aj brankár Július Hudáček, ktorý takmer mesiac nechytal.

KOŠICE. Hokejisti Košíc nezačali zápas v Žiline najlepšie. Už v tretej minúte inkasovali. Brankár Július Hudáček si na puk v stretnutí ani nesiahol a už ho musel loviť vo svojej bránke. No viackrát ho už potom domáci neprekonali.

"Na začiatku stretnutia som sa cítil dobre, ale prvá strela znamenala prvý gól. Bolo to pre mňa také zvláštne. Vedeli sme, že druhý gól už inkasovať nesmieme, že by sme sa potom od bodov vzdialili. O to zodpovednejšie sme potom hrali v obrane," pochvaľoval si brankár Július Hudáček defenzívu.

Situácie riešil jednoducho

Dlhá pauza neprospeje nikomu. Zápasovú prax Julo nemal, takže sa v prvom rade potreboval chytiť. "Pred stretnutím som si povedal, že všetky sutuácie musím riešiť jednoducho. Žiadne rozohrávky, len isté zákroky. Viac si môžete dovoliť, len ak chytáte dlhodobo v pohode. Som rád, že mi to vyšlo," povedal muž, ktorý kraľuje v brankárskych štatistikách a v Žiline to len potvrdil.

Vyšlo to, čo chceli

So Žilinou zaknihovali oceliari tretie víťazstvo v sezóne. Skóre po troch stretnutiach majú priaznivé 13:1, tento súper Košičanom sedí. "Doma sme tohto súpera zdolali bez inkasovaného gólu, pritom v úvodoch mal šance, ale potrestali sme ich nepremieňanie. Teraz nám vyšlo presne to, čo sme chceli, dvakrát sme sa presadili v brejku, raz v presilovke, tak sa má hrať vonku."

V Nitre hrať to, čo v Žiline

Už dnes sa majster predstaví na ľade poslednej Nitry. A má jej čo vracať, naposledy totiž mužstvo spod Zobora vyhralo v Steel Aréne nečakane 3:2 po predĺžení. "Nitra je posledná, mňa prekvapuje, že prehráva, veď získala pár posíl, má dobrý tím, tak dúfam, že sa nebude chytať práve na nás. Mali by sme hrať podobne ako v Žiline. Dobre brániť a spoliehať sa na prečíslenia. Máme hráčov na to, aby sme z nich dali góly," len na víťazstvo v Nitre myslí Hudáček. U súperov sa Košičanom zatiaľ darí viac ako doma. "V úžasnej atmosére v Steel Aréne sa hrá dobre. Ale k nám prídu všetci brániť a my stále útočíme do plných. Vonku je to jednoduchšie. Domáci tím musí niečo vytvoriť, a to je pre nás výhoda, častejšie sa dostávame do brejkov a tie nám sedia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hudáček sa vrátil, za chrbát pustil len prvú strelu