Hruščáková prekonala stovku, bude piecť

Žofia Hruščáková. Vo včerajšom derby pokorila stobodovú hranicu.
Žofia Hruščáková. Vo včerajšom derby pokorila stobodovú hranicu. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|26. sep 2013 o 00:00

Košické basketbalistky vstúpili do slovenskej extraligy derby stretnutím Good Angels a Cassovia. Majster bol jasným favoritom mestského derby.

Košické basketbalistky vstúpili do slovenskej extraligy derby stretnutím. V prvom kole na seba narazili Good Angels a Cassovia. Majster bol jasným favoritom mestského derby a potvrdil to aj na ihrisku, keď Cassoviu zdolal jednoznačne 100:22.

KOŠICE. Od začiatku do konca to bola jasná záležitosť basketbalistiek Good Angels Košice. Tie aj v oklieštenej zostave zatiaľ bez štyroch legionárok pôsobiacich v zámorí a bez zraneného tria Krivačevičová, Nagyová, Zietarová od úvodných sekúnd ovládli dianie na palubovke Infinity arény.

Žlto-modré nenechali nič na náhodu. Svoj náskok postupne zveľaďovali. Už po prvom polčase viedli 50:12. A v samom závere stihli zverenkyne trénera Maroša Kováčika pokoriť stobodovú hranicu.

„Tá stovka padla hádam minútu pred koncom. Žofia Hruščáková premenila dvojbodový strelecký pokus. Prekonali sme tak po prvý raz v sezóne stobodovú hranicu. Verím, že nie posledný. Hruščákovú tá stovka bude niečo stáť. Vlastnoručne musí napiecť koláč alebo zákusok a priniesť ho do šatne. Taká je dohoda medzi babami. My tréneri si na tom stále pochutnáme. Dievčatá majú smolu, ale doteraz zakaždým tá sladkosť bola,“ hodnotil duel asistent trénera Good Angels Peter Jankovič.

Obrana limit splnila

Favorit stretnutia, ktorý v slovenskej najvyššej súťaži obhajuje majstrovský titul, prekonal v každej štvrtine dvadsaťbodovú hranicu.

„Ten náskok sme neustále zvyšovali. Ale boli tam aj pasáže, s ktorými sme neboli spokojní. Nakoniec sme však vyhrali vysokým rozdielom, čo aj bolo naším cieľom,“ povedal Jankovič, ktorý prezradil, že hráčkam naordinovali pred stretnutím aj konkrétne úlohy.

„Mali mať istý počet útočných doskokov. To aj splnili. To je v poriadku. Pred stretnutím sme povedali, že minimálne by sme mali streliť 105 bodov a dostať maximálne 35. V obrane to teda bolo dobré. V útoku chýbalo k limitu päť bodov.“

Zranila sa Bálintová

Účastník Euroligy, aj keď v redukovanom zložením, mal stále vo svojom tíme podstatne viac kvality aj skúseností. Mladučké hráčky Cassovie nemohli pomýšľať na prekvapenie.

„Pre nás je aj takýto zápas istou formou prípravy. Už len preto, že na tréningu momentálne nemôžeme hrať piati proti piatim. Je nás totiž veľmi málo. A akoby to nestačilo, v tomto zápase sa zranila Bálintová. Hádam to nebude nič vážne, pretože máme viacero zranených hráčok a pred nami sú v krátkom slede ďalšie a ďalšie zápasy.“

Fakty

Good Angels Košice - BK SOUŽ Cassovia Košice 100:22 (29:6, 21:6, 22:6, 28:4)

Najviac bodov: Kupčíková 21, Kiššová a Pindrochová po 16 - Filičková 8. TH: 35/29 - 10/8, fauly: 19 - 30, trojky: 3 - 0, rozhodovali: Zubák, T. Lukáč a Karnay, 400 divákov.

tt

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hruščáková prekonala stovku, bude piecť