Hrnka: Podržal nás brankár Rasťo Staňa

Tomáš Hrnka. Proti Martinu sa zapísal do listiny strelcov.
Tomáš Hrnka. Proti Martinu sa zapísal do listiny strelcov. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|17. feb 2014 o 00:00

Hokejová extraliga mala v piatok na programe 49. kolo. Košičania sa predstavili na domácom ľade.

A v súboji s Martinom, ktorý bojuje o postup do play-off, sa poriadne potrápili. Oceliari nakoniec zvíťazili 3:2. V tabuľke sú päť kôl pred koncom základnej časti na prvej priečke s osembodovým náskokom pred druhou Nitrou. Najbližšie – vo štvrtok – sa zverenci trénera Antona Tomka ukážu v Banskej Bystrici.

KOŠICE. Hokejisti Martina síce v Košiciach nevyhrávajú, ale piatok nastúpili proti lídrovi extraligy bez rešpektu.

Oceliari viedli v druhej tretine 2:0, mužstvo vedené trénerom Babkom však vymazalo dvojgólové manko a tak sa v polovici zápasu začínala odznova.

Rozhodujúci gól dal v závere druhej tretiny Gabriel Spilar. Košičania si už v poslednej dvadsaťminútovke najtesnejší náskok ustrážili.

Nevidel, kde je puk

V 23. minúte sa strelecky presadil Tomáš Hrnka. Kolbovu strelu brankár Čech len vyrazil a pred osamoteným košickým útočníkom bola odkrytá martinská bránka.

„Nevidel som ani, kde je puk. Mal som ho pod nohami. Keď som to zakončil, tak som sa len modlil, aby tam nedal lapačku. Aj tak som ju trochu ťukol, našťastie, to tam spadlo. Nedať takúto šancu, to by bolo dosť deprimujúce,“ priznal Hrnka, ktorý má po piatku na konte osem presných zásahov.

Martin dokázal Košičanov prestrieľať, ale nič mu to nebolo platné. Chlieb sa lámal druhej polovici zápasu.

Za stavu 2:2 mal Martin viacero sľubných možností. A potom aj v tretej tretine.

„Pre nás je dôležité, že nás zase podržal brankár Rasťo Staňa. Dobre, že ten tretí gól nedal súper, ale my. Psychická výhoda tak ostala na našej strane,“ povedal T. Hrnka.

Najbližšie v Banskej Bystrici

Oceliari sa najbližšie vo štvrtok zapotia Banskej Bystrici. Sú blízko k tomu, aby do play-off vstupovali z prvého miesta, veď na čele majú osembodový náskok a v hre je už len pätnásť bodov.

„Spravíme všetko pre to, aby sme si to prvé miesto ustrážili až do konca základnej časti. Musíme bodovať pravidelne, lebo Nitra vyhráva. Bolo by veľmi zlé, keby sme si súčasné postavanie neudržali,“ podotkol Tomáš Hrnka, ktorý v tejto sezóne nazbieral 13 kanadských bodov.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hrnka: Podržal nás brankár Rasťo Staňa