Hricka dokáže rozladiť len nedostatok hráčok

(Autor: ilustračné – archív)
Patrik Fotta|25. feb 2016 o 00:00

Basketbalistky BK SOŠŽ Cassovia Košice sa po víťazstve 78:73 nad Šamorínom ešte nevzdávajú boja o siedme miesto.

Basketbalistky BK SOŠŽ Cassovia Košice sa po víťazstve 78:73 nad Šamorínom ešte nevzdávajú boja o siedme miesto, ktorým by sa v play-off vyhli v prvom kole top favoritovi a mestskému rivalovi Good Angels. Posledné štyri zápasy základnej časti odohrajú proti tímom z druhej časti tabuľky.

KOŠICE. Predošlé dva duely so Šamorínom prehrala Cassovia jednoznačne (doma 55:90, vonku 57:83), no do tretice to Košičankám vyšlo.

Prvý polčas vyhrali o päť bodov a hoci v tretej štvrtine dokázal Šamorín priebežný stav otočiť vo svoj prospech, domáce sa v záverečnej časti hry v ofenzíve utrhli a nastrieľali 25 bodov.

Štvrtý tím extraligy tak napokon zdolali 78:73.

Prekonali svoje bodové maximum

„Základný kameň úspechu sme položili už v prvej štvrtine, ktorú sme vyhrali o päť bodov. Mali sme dobrý vstup do zápasu a dodržiavali sme všetky taktické veci, ktoré sme si dohodli,“ povedal tréner Cassovie Ján Hricko.

Po zápase mohol košický tréner pochváliť svoje hráčky za tímový výkon, ktorý naznačuje aj fakt, že všetky, okrem Kataríny Timkovej, dosiahli dvojciferný počet bodov.

„Veľká škoda, že sa to Katke nepodarilo. Keby pridala jednu šestku alebo jeden kôš, bolo by to super. Dôležité ale je, že baby boli konečne v útoku aktívne, o čom hovoria aj štatistiky a som úprimne rád, že sme dali viac ako 63 bodov, čo bolo naše maximum,“ povedal Hricko.

Po dvakrát doma i vonku

Cassoviu čaká najbližšie zápas v Banskej Bystrici, potom si doma zmerajú sily s Popradom a Slovanom a základnú časť ukončia duelom v Šamoríne. Okrem Popradu so zvyšnými troma už dokázali v tejto sezóne vyhrať a tak môžu pomýšľať na siedmu priečku.

„Určite je tam šanca a ako sa hovorí, nikdy netreba hádzať flintu do žita. My ideme od jedného zápasu k druhému a nekalkulujeme. Sú to štyri duely, ktoré sú z našej strany hrateľné a môžeme ich dotiahnuť do úspešného konca. Teraz sa plne sústredíme na Banskú Bystricu a keď budeme dobre pracovať v obrane, o útok sa nebojím, tam sa to už pomaly posúva k tomu, čo si predstavujeme,“ skonštatoval tréner.

Situácia nie je ideálna, no ani kritická

Cassoviu stále trápi nedostatočný počet hráčok, no tréner verí, že do play-off sa to podarí vyriešiť.

„Situácia stále nie je ideálna, hoci nie je ani kritická. Stále je zranená Júlia Desiatniková, ktorá už síce bola na lavičke, ale bohužiaľ ešte nemohla nastúpiť. Mali sme tam aj mladú Barboru Matejčíkovú, ktorá je vekom ešte juniork,a ale taktiež nemohla zasiahnuť do hry. Bojím sa toho, že nás bude málo a v podstate toto je jediný faktor, ktorý ma vie tak trochu rozladiť. Dúfam, že Desiatniková bude pripravená už na play-off, to by nám určite pomohlo,“ povedal Hricko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hricka dokáže rozladiť len nedostatok hráčok