Hrbatý sa bude v Košiciach lúčiť

Osobnosť. Diváci sa opäť môžu tešiť na Dominika Hrbatého.
Osobnosť. Diváci sa opäť môžu tešiť na Dominika Hrbatého. (Autor: tasr)
Sportnet|3. jún 2011 o 00:00

Tenisový turnaj v Košiciach zaplní už pätnástu stránku svojej histórie, keď po šiestich ročníkoch VSŽ Slovak Open a štvorročnej prestávke obnovil tradíciu v roku 2003 Challenger Tour Košice Open, ktorého deviate pokračovanie prichádza počas budúceho týždň

a.

KOŠICE. Už zajtra sa začína kvalifikácia o štyri miestenky do hlavnej súťaže, ktorá sa začína v pondelok 6. júna od 11.00 hod. v tenisovom areáli na Aničke a vyvrcholí finále v sobotu 11. júna.

Najkvalitnejší v histórii

„Som rád, že môžem byť riaditeľom najstaršieho a najdlhšieho turnaja na antuke u nás,“ povedal včera Branislav Stankovič.

Tohtoročný tenisový challenger Košice Open sľubuje dobrý tenis, papierovo je najkvalitnejší v histórii, veď v hlavnej súťaži sa predstaví slovenský veterán Dominik Hrbatý a tiež osmička hráčov, ktorá bola v minulosti v prvej stovke rebríčka ATP. Najvyššie z nich bol Argentínčan Schwank na 48. mieste.

Nasadenou jednotkou turnaja s dotáciou 30 000 eur bude obhajca vlaňajšieho prvenstva Ruben Ramirez Hidalgo zo Španielska. Ak by vyhral aj v tomto roku, stal by sa prvým úspešným obhajcom v Košiciach. Turnajovou dvojkou je Portugalčan Rui Machada a trojkou Čech Lukáš Rosol, ktorý u nás vyhral v roku 2008.

Vďaka rebríčkovému postaveniu sa do hlavnej súťaže dostal z našich iba Andrej Martin. Trojica Hrbatý, Mečíř ml. a Daniš dostala od organizátorov voľné karty.

„V kvalifikácii sa predstaví 32 tenistov, z toho štyria postúpia do hlavnej súťaže. Dúfam, že slovenskí tenisti sa v nej presadia. V hlavnom turnaji sú už štyria slovenskí hráči, ktorí to, dúfam, potiahnu až do záverečných kôl,“ povedal B. Stankovič.

Príde aj s rodinkou

Jedna z najvýznamnejších osobností posledných rokov Dominik Hrbatý ohlásil koniec svojej aktívnej činnosti, avšak tenisoví priaznivci sa môžu tešiť na neho počas Challengeru Košice Open. Zrejme je to jeden z posledných turnajov a predstaví sa v dvojhre aj štvorhre, kde nastúpi po boku Rosola.

„Do Košíc pricestuje s celou rodinkou, ktorá by ho mala podporiť na turnaji, aby sme ho mohli sledovať až do záverečných dní,“ prezradil B. Stankovič.

Vstupné na tento turnaj je dobrovoľné, bude použité s finančným výťažkom z dražieb či iných príspevkov na kúpu infúznej pumpy pre Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach.

Vajda sľúbil

Čerešničkou na torte by mohla byť účasť trénera Mariána Vajdu v Košiciach, čo by sa malo čoskoro potvrdiť.

„Sľúbil mi, že ak sa jeho zverenec Srb Novak Djokovič stane po Roland Garros svetovou jednotkou, pricestuje do Košíc. Tak som zvedavý,“ pridal zaujímavú informáciu B. Stankovič.

Na záver dodajme, že finále dvojhry je naplánované na sobotu o 14.00 h, po ňom bude nasledovať vyvrcholenie štvorhry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hrbatý sa bude v Košiciach lúčiť