Hranovnica stále nevie, či naozaj vypadáva

Víťazstvo na záver sezóny. Hranovnica porazila Mária Hutu 3:0.
Víťazstvo na záver sezóny. Hranovnica porazila Mária Hutu 3:0. (Autor: riso)
Sportnet|21. jún 2014 o 00:00

So zmiešanými pocitmi ukončili sezónu v VI. lige Podtatranskej futbalisti FK 1931 Hranovnica.

V poslednom kole síce zdolali na domácej pôde AŠK Mária Huta Gelnica rozdielom triedy 3:0, no s najväčšou pravdepodobnosťou im to nebude stačiť na zotrvanie v regionálnej futbalovej súťaži.

HRANOVNICA. Ani takmer už týždeň po skončení súťaže nepoznajú v Hranovnici definitívu toho, či sú zostupujúcim mužstvom.

Momentálne ním oficiálne sú, ale môže sa ešte všeličo udiať, pretože termín na podávanie prihlášok do súťaží ešte nevypršal.

„Do posledného zápasu sme nastupovali s jasným cieľom vyhrať, lebo iba to by nám v prípade iných priaznivých výsledkov zachovalo nádej na záchranu v súťaži. Hoci sme bodovali naplno, rovnako tak aj naši súperi v boji o záchranu. Napriek tomu ešte stále nevieme, či vypadávame, alebo nie,“ uviedol hrajúci tréner Hranovnice Jaroslav Kaprál.

Stretnutie s Mária Hutou mali domáci plne pod kontrolou. „Začali sme síce trochu nervóznejšie, ale po prvom góle sme sa upokojili. Priebeh zápasu sme držali pevne vo svojich rukách,“ poznamenal kormidelník, ktorý v 21. minúte otváral skóre duelu.

Po zmene strán ho ešte napodobnili Róbert Zavacký a Martin Oravec.

Chcel pomôcť mužstvu

Po nepríjemnom zranení hlavy sa zdalo, že kopačky Jaroslava Kaprála už ostanú visieť na klinci.

V snahe pomôcť svojim zverencom sa však hrajúci kouč rozhodol vybehnúť opäť na ihrisko.

Svoje kvality potvrdil v ostatných troch víťazných dueloch Hranovničanov. Vo všetkých troch totiž skóroval.

„Cieľom bolo zachrániť túto súťaž pre Hranovnicu. Mali sme nejaké zranenia i karty, preto som sa rozhodol pomôcť mužstvu. Som rád, že som dal aj nejaké góly, dúfam, že pomôžu k záchrane,“ nádeja sa Kaprál.

Podľa neho je o čosi náročnejšie koučovať mužstvo z lavičky ako z hracej plochy. „Na lavičke prevládajú väčšie emócie, človek je na nej určite nervóznejší. Prehľad, čo sa týka vedenia a koučovania mužstva je ale z lavičky určite väčší. Keď som na ihrisku, už sa sústredím na hru. Podľa mňa je lepšie hrať, ako iba sedieť na lavičke,“ ozrejmil Jaroslav Kaprál.

Oficiálne ukončenie sezóny ešte v Hranovnici nemali. Hoci sa už odohrala baráž v druhej i v tretej lige, stále sa presne nevie, či sa všetky kluby prihlásia do novovytvorených súťaží.

„Až keď sa dozvieme definitívny verdikt, rozhodne sa vedenie FK 1931 Hranovnica, čo ďalej. Zrejme však vypadávame,“ zaprognózoval si na záver Jaroslav Kaprál.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hranovnica stále nevie, či naozaj vypadáva