Hráči ŠPD Rožňava začali odvetu víťazne

Zopakovali výhru. Rožňava k víťazstvu v úvode súťaže pridala výhru nad UVLF aj v odvete.
Zopakovali výhru. Rožňava k víťazstvu v úvode súťaže pridala výhru nad UVLF aj v odvete. (Autor: pp)
Sportnet|15. jan 2014 o 00:00

V basketbalovej II. lige Východ sa uplynulý víkend rozbehli zápasy odvetnej časti.

Rožňavčania cestovali na pôdu UVLF Košice. Rovnako ako na začiatku sezóny aj teraz súpera dokázali zdolať a vyhrali výsledkom 72:67.

ROŽŇAVA. Zápas sa spočiatku vôbec nevyvíjal v prospech Rožňavčanov. Po prehranej prvej štvrtine v pomere 12:24 sa však v ďalších troch častiach hry presadili. Postupne ukrajovali z náskoku súpera a do poslednej časti už išli za stavu 54:52. V nej si už vedenie udržali.

Ako videl priebeh zápasu hrajúci tréner Marián Halko? „Priebeh zápasu zodpovedal počtu tréningov za posledné 3 týždne, ktorý sme mali len jeden jediný. Začiatok bol z oboch strán plný nepresností, v polovici prvej štvrtiny bol stav 11:4. Obe družstvá mali plno príležitostí, ale nikto nepremieňal. V prvom polčase sme robili školácke chyby, hrali sme zbrklo, zakončovali sme streľbou, aj keď bola možnosť na vniknutie a priveľa sme faulovali. Druhý polčas sme zlepšili obranu aj streľbu. Súper začal byť nervózny a prestalo sa mu dariť,“ uviedol M. Halko.

Zápas sa lámal v polovici druhého polčasu. „Podstatným momentom bol koniec tretej a začiatok štvrtej štvrtiny. V tretej štvrtine sa nám podarilo streliť pár trojok a zlepšili sme obranu. Vo štvrtej sme sa nezľakli súpera, ktorý občas vytiahol obranu na celé ihrisko. Hrali sme na čo najdlhšie útoky, aj keď nám nepadol kôš, nezakončovali sme ihneď, ale rozdali sme si to opäť,“ povedal M. Halko a pokračoval: „Potrebovali sme z času na útok súpera odkrojiť čo najviac. Súper náš 14-bodový náskok stiahol na päť bodov, no potom fauloval a zápas sa dohrával iba hádzaním trestných hodov z našej strany a nepremieňaním šancí na strane súpera.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hráči ŠPD Rožňava začali odvetu víťazne