Holohlavý Veselovský umlčal spoluhráčov dvoma gólmi

Futbalisti Vranova doma zdolali Stropkov rozdielom triedy. Obranca Vranova Peter Veselovský zaujal holou hlavou a dvoma gólmi.
Futbalisti Vranova doma zdolali Stropkov rozdielom triedy. Obranca Vranova Peter Veselovský zaujal holou hlavou a dvoma gólmi. (Autor: Imrich Makó)
Sportnet|2. máj 2016 o 00:00

Futbalisti MFK Vranov si zápas s MŠK Tesla Stropkov užili a odmenou im boli tri góly v sieti súpera.

Futbal je jednoduchý. Samozrejme, ak nechýbajú ochota behať či sebadôvera v súbojoch jeden na jedného. Zaujímavosť je, že brankár domácich Erik Makó inkasoval doma naposledy ešte v októbri od poslednej Moldavy.

VRANOV. V sobotu upútali vo Vranove výkonmi viacerí hráči, no asi najviac pozornosti si vypýtal Peter Veselovský. V týždni si totiž oholil hlavu a spoluhráči v šatni mali o zábavu postarané.

„Chlapci sa mi smiali, ale povedal som, že cez víkend dám gól a všetci budú ticho,“ neskrýval pravý obranca MFK Vranov po stretnutí dobrú náladu.

Skvelá orientácia

V jeho prípade však neostalo iba pri slovách, pretože v 22. min. udrel prvýkrát.

Pri štandardke platila jeho spolupráca s Marekom Dobranským, navyše v pokutovom území sa zorientoval rutinérsky, ako to dokážu (najmä) excelentní kanonieri.

„Nie je tajomstvo, že štandardkám venujeme dostatok priestoru a jeden gól som už podobným spôsobom dal. Som rád, že teraz nám to vyšlo opäť, len s tým rozdielom, že som nemohol zakončovať z jednej. Loptu som teda sklepával Majovi Dobranskému, ktorému však nesadla dobre, znovu sa vrátila ku mne a vidiac, že brankár sa presunul viac ľavej žrdi, som ju poslal k opačnej,“ opísal prvý gólový moment stretnutia P. Veselovský.

Z pohľadu osudu stretnutia bol kľúčový úvod druhého polčasu, pretože v 56. min. zvýšil na 2:0 z pokutového kopu Peter Kokočák.

Hoci sa hostia na tento vývoj snažili reagovať striedaniami, vietor z plachiet im vzal definitívne druhým presným zásahom P. Veselovský, keď v tomto prípade využil svoj strelecký inštinkt po priamom kope Mareka Palubu.

„Hovoril som, aby priamy kop išiel zahrávať Marek Paluba, ktorý má tvrdú strelu. Dohodli sme sa, že loptu kopne na prvú žrď, kde si zbehnem. Brankár jeho strelu vyrazil pred seba a predo mnou stála už len úloha zakončiť do prázdnej brány. Viac gólov by mali z takýchto situácií dávať útočníci, ale ako obranca sa musím vedieť orientovať minimálne vo vlastnom pokutovom území, čo sa mi teraz hodilo aj na druhej strane,“ vysvetľoval s úsmevom so štyrmi gólmi najlepší strelec MFK, ktorý sa o tento honor delí s Michalom Kotľárom.

Motiváciou súper

Vranovčania opäť potvrdili, že pri štandardkách im v jarnej časti ide karta. Zároveň však bolo kľúčové, že domáci nešetrili ochotou behať, plus si na konto pripísali vysoké percento úspešnosti v osobných súbojoch.

Hostia napriek tomu, že v závere prvého polčasu mali jednu nebezpečnú hlavičku v podaní Petra Poľáka, vážnejšie do priestoru brány Erika Makóa netrafili, čo im zákonite na lepší výsledok stačiť nemohlo.

„Víkendový zápas je vyvrcholenie celotýždňového tréningového snaženia, preto sa na majstráky tešíme. Dnes sme hrali proti mužstvu, ktoré je v tabuľke nad nami a keďže chceme ísť nahor, postavenie súpera bolo motiváciou navyše. Teší ma, že naše odhodlanie neostalo v šatni a fanúšikom sme urobili radosť dobrou hrou aj výsledkom,“ zdôraznil P. Veselovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Holohlavý Veselovský umlčal spoluhráčov dvoma gólmi