Hokejový klub na Spiši je naďalej bez riaditeľa

Naďalej bez riaditeľa. Ani po stredajšom valnom zhromaždení nemajú hokejisti zo Spiša zvoleného riaditeľa klubu.
Naďalej bez riaditeľa. Ani po stredajšom valnom zhromaždení nemajú hokejisti zo Spiša zvoleného riaditeľa klubu. (Autor: jope)
Sportnet|16. jan 2014 o 00:00

Kandidát na tento post sa voľby nezúčastnil.



SP. NOVÁ VES. V zmysle stanov HK Spišská Nová Ves bolo na utorok 14. januára 2014 zvolané valné zhromaždenie klubu.

Z vyše desiatich bodov programu bol pre hokejovú verejnosť najviac zaujímavý bod o voľbe nového riaditeľa klubu.

V novembri bol vyhlásený konkurz na nového riaditeľa HK Spišská Nová Ves. Žiadosť podal len jeden kandidát Ján Saxa, ktorý už v klube túto funkciu v minulosti zastával.

V decembri Ján Saxa členom výkonného výboru HK predložil všetky náležitostí vypísané v konkurze a načrtol predstavu riadenia klubu.

„Keďže pozvaný kandidát na riaditeľský post sa na zasadnutie valného zhromaždenia nedostavil, tento bod programu sme neprerokovali a voľba sa nekonala,“ vysvetlil situáciu predseda výkonného výboru HK Spišská Nová Ves Michal Teplica. Riaditeľský post HK tak ostáva naďalej neobsadený.

Priebežné hospodárenie

Od začiatku novej sezóny 2013/2014 hospodári HK s minimom financií, možno povedať, že v krízovom režime. Predbežné hrubé výsledky hospodárenia mali k dispozícii členovia valného zhromaždenia.

„Náklady predstavujú čiastku 137 215,20 eura. Výnosy predstavujú čiastku 163 987,54 eura. V zúčtovaní chýbajú mzdy za december 2013 a faktúry za telefón, faktúra za reklamu a iné. V tomto časovom horizonte, kým ešte nie je doúčtovanie ukončené, nedá sa s určitosťou povedať, aká výška sa bude zdaňovať, nakoľko pomerné náklady sa počítajú koeficientom. Musia byť presné náklady a výkony, ktoré sa členia na zdaňovanú t. j. podnikateľskú činnosť a nezdaňovanú činnosť t. j. športovú,“ uviedol vo svojej správe o hospodárení M. Teplica.

Na apríl zvolané ďalšie zhromaždenie

Valného zhromaždenia sa zúčastnilo desať z pätnástich pozvaných členov. Z dvojhodinového rokovania sa najviac času venovalo situácii v klube hlavne z pohľadu starých dlhov a možností ich riešenia.

„Samozrejme, že na valnom zhromaždení sa hovorilo o situácii v klube. Obrazne povedané, od začiatku sezóny obraciame každé euro nie dva, ale trikrát. Zo strany vedenia mesta odzneli kladné hodnotenia o efektívnom a hospodárnom vedení klubu v tejto sezóne. Na krku nám však visí balvan z minulých sezón, ktorý by nás za určitých okolností mohol stiahnuť ku dnu. Predložené hospodárenie bolo len v hrubých rysoch. Na prvý aprílový týždeň bolo zvolané ďalšie valné zhromaždenie HK Spišská Nová Ves, kde už budeme mať konkrétne čísla a výsledky. A budeme rokovať o ďalšej budúcnosti hokeja v našom meste. Na záver by som chcel poďakovať vedeniu mesta za veľkú pomoc a podporu pri udržaní hokeja v Spišskej Novej Vsi,“ uviedol predseda VV HK Spišská Nová Ves Michal Teplica.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejový klub na Spiši je naďalej bez riaditeľa