Hokejisti Prešova doplácajú na oslabenia

Otáznik. Medzi maródov patrí aj Schneider, nevedno, kedy nastúpi.
Otáznik. Medzi maródov patrí aj Schneider, nevedno, kedy nastúpi. (Autor: ra)
Sportnet|7. dec 2012 o 00:00

HC Prešov 07 naposledy prehral doma so Spišskou Novou Vsou. Hoci sa treba pozerať dopredu, neradno hodiť za hlavu kiksy, čo podmienili sklamanie.

Rýchly sled troch kôl v týždni neumožňuje prvoligovým hokejistom príliš sa vznášať v oblakoch po úspešnom výsledku alebo sa utápať v smútku, keď sa stretnutie nevydarí. To platí i pre hráčov HC Prešov 07, ktorí naposledy podľahli doma Spišskej Novej Vsi. Hoci sa treba pozerať dopredu, neradno hodiť za hlavu kiksy, čo podmienili sklamanie.

PREŠOV. Aj preto tréner Ján Faith iste dôkladne vyčistil žalúdky svojim zverencom za to, že sa odchýlili od vytýčenej taktiky.

„Súper potvrdil svoju kvalitu a postavenie v tabuľke, spoliehal sa na rad individualít na čele s výborným brankárom, ktorý mnoho striel pochytal. To ale neospravedlňuje naše zaváhanie, lebo sme mali urobiť viac pre dobrý výsledok,“ poznamenal kouč Šarišanov.

Kým po stretnutí s L. Mikulášom tiež na svojom ľade kvitoval prístup mužstva, to isté sa nedalo povedať na margo ostatného vystúpenia. Hlavnou príčinou zakopnutia bola absencia streleného gólu a množstvo vylúčených.

„Inkasovali sme v oslabení a pykali za nedisciplinovanosť. To viedlo k prehre. Ešte stále nezvládame k spokojnosti hru v oslabení. Nemôžeme dostať z troch presiloviek súpera gól alebo z piatich dva. Myslím si, že je ťažšie skórovať pri početnej prevahe ako sa ubrániť pri presilovke,“ naznačil slabinu J. Faith.

Súperi bojujú o prvú osmičku

Dnes v rámci 27. kola východniari zavítajú do Detvy a v nedeľu hostia o 17. hod trnavských gladiátorov.

Zhodou okolností v oboch predošlých vzájomných zápasoch Prešovčania prehrali až po samostatných nájazdoch. Takže obom rivalom majú čo vracať.

„Hlavne v Trnave sme boli oveľa lepším tímom, veľkú časť zápasu sme odohrali v útočnej tretine, ale nedarilo sa nám streliť viac gólov. Domáci šťastne vyrovnali a v koncovke zápasu sme boli zase smoliarmi. Dúfam, že teraz už nepripustíme, aby došlo k predĺženiu a samostatným nájazdom. Pokiaľ ide o Detvu, sústreďujeme sa na najbližšie vystúpenie, aby sme ho vyhrali a napravili si tak trošku reputáciu po utorňajšej prehre.“

Detva i Trnava bojujú o miesto v prvej osmičke, takže každý súboj je pre nich nesmierne dôležitý, ale kolektív HC 07 zase poškuľuje po prvom kvartete. Takže táto skutočnosť dodáva nastávajúcim súbojom patričný náboj.

Nehovoriac o tom, že naposledy Stredoslováci len tesne prehrali v P. Bystrici a budú chcieť odčiniť toto zaváhanie, kým Trnavčania iste nastúpia posmelení i preto, lebo v utorok dominovali v Bardejove po samostatných nájazdoch.

„Každý s každým môže vyhrať, žiadne stretnutie nie je jednoduché. Dúfam však, že obstojíme aj napriek absenciám niektorých maródov a tri päťky dáme dokopy,“ riekol kormidelník Ján Faith.

Starosti mu robia niektorí chorí hráči ako Varga či Matějíček, ako aj zranení Schneider a Mikluš.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Prešova doplácajú na oslabenia