Hokejisti obsadili v Širokého hoteli siedme poschodie

(Autor: TOMÁŠ BENEDIKOVIČ - SME)
Jozef Kotris|18. apr 2011 o 13:45

Slovenská reprezentácia sa ubytovala v hoteli hneď vedľa bratislavského zimáku, ktorý postavil šéf hokejového zväzu Juraj Široký. Na tréningy to budú mať iba pár krokov.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti sa už nasťahovali do nového hotela hneď vedľa prestaveného Zimného štadióna Ondreja Nepelu, kde budú od budúceho piatka majstrovstvá sveta v hokeji. Hotel ešte nie je úplne dokončený, po chodbách behali v pondelok ráno robotníci, ďalší dorábali serverovňu a či prerábali protipožiarne zariadenia.

((juraj))

Peší prechod na zimák

Slovenskí hokejisti sa ubytovali na siedmom poschodí, k dispozícii majú aj sauny, posilňovňu a bazén. V hoteli DoubleTree by Hilton budú okrem Slovákov bývať aj českí hokejisti a počas kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie aj jeho účastníci. Do kongresu bude pre verejnosť k dispozícii reštaurácia, celý hotel až po šampionáte.

Výhodou hotela je fakt, že hráči sa na zápasy a na tréningy nemusia presúvať autobusom, ale pešo. Hotel je spojený so štadiónom. „Hráči oboch tímov sa tak budú môcť presúvať na štadión veľmi flexibilne, bez využitia dopravy" upozornil riaditeľ hotela Viktor Bonislavský.

Mikloš preverí financie

Doteraz nie je jasné, koľko stála výstavba hotela, za ktorým je akciovka Tehelné pole podnikateľa a zároveň šéfa hokejového zväzu Juraja Širokého. „Mediálne raňajky sme nerobili k hotelu ako stavbe. Je to vec investora a ten tu ešte nie je prítomný," povedala PR manažérka hotela Mária Adamová.

Hotel začali pôvodne stavať bez povolenia, doteraz nie je jasné, či sa peniaze na štadión nevyužili aj na stavbu hotela. Minister financií Ivan Mikloš preto pošle po šampionáte na zimák finančnú kontrolu.

Hotel skolaudovali minulý týždeň na poslednú chvíľu. Investor a staviteľ zaplatili pokuty vo výške 45-tisíc eur, napríklad aj za to, že hotel začali stavať bez povolenia. Pôvodne sa v súvislosti s hotelom hovorilo aj o heliporte na jeho streche, jeho výstavbu zastavil starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

1_res.jpg

2_res.jpg

3_res.jpg

4_res.jpg

5_res.jpg

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejisti obsadili v Širokého hoteli siedme poschodie