Hokejisti Michaloviec si vezú z Popradu dva body

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
TASR|20. nov 2020 o 21:00

Zemplínčania rozhodli o víťazstve v samostatných nájazdoch.

POPRAD/MICHALOVCE. Hokejisti Michaloviec zvíťazili v piatok v 15. kole Tipos extraligy na ľade Popradu 2:1 po samostatných nájazdoch.

Už piatykrát v krátkom slede sa proti sebe postavili hráči Popradu a Michaloviec.

Doposiaľ hráči Dukly ťahali vždy za kratší koniec.

Prvá tretina bez gólov

Prvá tretina vyrovnaného súboja góly nepriniesla.

Obe mužstvá pozorne bránili, šancí bolo ako šafranu. Vošvrda ani Tomek v bráne hostí veľa práce nemali. Prostredná časť priniesla zmenu skóre.

To mohol otvoriť hneď v úvode druhej tretiny po peknej akcii prvého útoku Ulrych, ale trestuhodne minul odkrytú bránu Dukly.

Blízko ku gólu bol aj domáci útočník Haščák, proti bola konštukcia Tomekovej bránky.

Gól z buly

Keď na trestnú lavicu v 28. minúte putoval mladý Hájnik, hostia hrali presilovú hru iba päť sekúnd.

Po vyhratom buly napálil puk na bránu Popradu Southorn a ten skončil v sieti po dobrom clonení michalovských hráčov - 0:1.

Vzápätí mohli hostia pridať druhý gól, ale ručnú brzdu zatiahol bek Dalhuisen. Počas presilovky „kamzíkov" sa v ideálnej palebnej pozícii ocitol Svitana.

Tomek vytiahol pohotový zákrok lapačkou. Poprad napokon vyrovnal až gólom do šatne.

Na konci kombinačnej akcie sa prezentoval pohotovou strelou Handlovský a bolo vyrovnané.

Po troch tretinách remíza

V tretej tretine predvádzali hráči najlepší hokej, bolo sa na čo pozerať.

Viac streleckých príležitostí si vypracovávali domáci. Počas jedného striedania zaujal mladík vo farbách Popradu Hájnik.

Stihol zahodiť dve gólové šance a ešte skončil hlavou dole na striedačke Michaloviec.

Blízko k rozhodnutiu mal aj Preisinger.

Mieril ale iba do pripraveného Tomeka. Riadna hracia doba rozuzlenie duelu nepriniesla.

Predĺženie nerozhodlo

Prvé minúty predĺženia lepšie zvládli hostia. Veľkú hrúbku vyrobil Vandas, ale Vošvrda jeho chybu napravil odvážnym vybehnutím proti Regendovmu sólu.

Na opačnej strane vyvolal vášne stret obrancu Brejčáka s hosťujúcim brankárom Tomekom, ktorý ostal otrasený ležať na ľade.

Na rad sa dostali samostatné nájazdy.

Tie lepšie zvládli hráči Dukly. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Lalancette.

Hostia tak proti Popradu vydolovali prvé dva body v sezóne.

Povedali po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu: „Nedá sa povedať, že by sme boli horší, aj keď sme prehrali. Jeden z hlavných faktorov prehry boli samostatné nájazdy, ktoré sme ani raz nepremenili. Celkovo sme v zápase zahodili množstvo gólových šancí. Dnes nám premieňanie šancí neprialo a bude sa treba nad tým zamyslieť."

Tomasz Valtonen, tréner Michaloviec: „Bol to dobrý zápas. Mali sme silný začiatok stretnutia, v druhej tretine sme šli do vedenia, ale jednogólový náskok sme nakoniec neudržali. V tretej tretine sme mali šťastie, že sme neinkasovali a udržali remízový stav. Veľmi som chcel vyhrať svoj prvý zápas na Slovensku. Som rád, že sa mi to podarilo. Musíme ale ďalej veľmi intenzívne pracovať na našej hre. Celá sezóna je ešte pred nami, máme čo robiť."

Štatistika

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 40. Handlovský (Vandas) - 28. Southorn (Šoltés, Galamboš)rozhodujúci nájazd Lalancette. Rozhodovali: Šefčík, Tvrdoň - J. Konc ml., Synek, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Poprad: Vošvrda - Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Repe, Hudec, Kramár - Svitana, Skokan, Haščák - Vandas, Preisinger, Handlovský - Mešár, Zagrapan, Livingston - Hajnik, Bjalončík, Matej Paločko - Jevoš

Michalovce: Tomek - Mihálik, Southorn, Ventelä, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia, Ragan - Takáč, Hickmott, Bartánus - Šoltés, Lalancette, Majdan - Regenda, Galamboš, Török - Chalupa, Češík, Mašlonka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hokejisti Michaloviec si vezú z Popradu dva body