Hokejisti Bardejova sa striedajú so Senicou

Hokejisti Bardejova. Nad Trnavou vyhrali, s Prešovom prehrali.
Hokejisti Bardejova. Nad Trnavou vyhrali, s Prešovom prehrali. (Autor: Karol Lenárt)
Sportnet|19. nov 2013 o 00:00

V 1. hokejovej lige sa tento týždeň skončí polovica zápasov základnej časti.

V 1. hokejovej lige sa tento týždeň skončí polovica zápasov základnej časti, ktorá naznačila štvoricu najlepších klubov súťaže, no kto sa dostane do tej druhej štvorice pre play–off, to môžeme len ťažko predpovedať. V čele je zaujímavý a príťažlivý súboj medzi mužstvami z nášho regiónu Bardejovom a Michalovcami, ktorým sekundujú Senica a Trnava.

BARDEJOV. Šarišania sú týždeň na prvej a týždeň na druhej priečke. Po prehre v 19. kole v Prešove ich opäť vystriedala Senica, no v piatok so susedom v tabuľke treťou Trnavou dali jasne najavo, že prijali hodenú rukavicu.

Keďže ho v utorok vysielali v priamom prenose, do hľadiska prišlo len okolo 400 divákov, medzi ktorými nechýbala početná skupina Fan klubu Bemaco HC 46 Bardejov, ktorí si zaslúžia pozornosť za športové správanie a povzbudzovanie.

Hostia stále doťahovali náskok domácich, ku cti im patrí, že využili jednu presilovku, dokonca dvomi gólmi po sebe desať minút pred koncom pri vlastnom oslabení vyrovnávali na 5:5. Lenže podobnú situáciu využil aj domáci Prešov na víťazstvo 6:5.

Prišlo poučenie

V piatok hral Bardejov s Trnavou a na duel druhého s tretím sa prišlo pozrieť viac ako tisíc divákov. Na prvý gól čakali až do 15. min., autorom bol Marek Slovák, ktorého mrzela prehra v Prešove: „Súper hral dobre od začiatku, bránil stredné pásmo, mali sme s tým problém. Keď sme dali gól, potom sme už mali hru pevne v rukách.”

Na 4:0 zvyšoval domáci odchovanec 19-ročný Peter Česelka, netajil, že ho každý gól poteší: „Hrám štvrtú lajnu, moje úlohy sú inšie, hlavne nedostať gól. Dnes to nebol ľahký zápas, aj 4:1 nie je také jednoznačné, no tri body sú doma a ideme ďalej.”

Kormidelník Bardejova Ján Vodila bol kritický k vystúpeniu svojho tímu v Prešove, no doma to už bol celkom iný zápas.

„Derby bolo veľmi poučné pre mňa i pre chlapcov. Po dobrom zápase doma so Senicou si mysleli, že sa nič nemôže stať, každý vozil sám puk, obrana nefungovala a kopila veľa chýb. Každý chcel útočiť a zviditeľňovať sa. Poučenie padlo na úrodnú pôdu, pochopili, že musia hrať disciplinovane. Hralo sa vo vysokom tempe, dali sme góly, ktoré sú rozhodujúce.”

Štatistika

Prešov – Bardejov 6:5 (2:0, 1:3, 3:2)

Góly: 15. Knap 1:0,17. Tkáč 2:0 22. Hričina 2:1, 22.Tahotný 3:1, 30. Valentín 3:2, 31. Baláž 3:3, 43. Tkáč 4:3, 49. Renčok 5:3, 50. Baláž 5:4, 50. Ščurko 5:5, 57. Podsedlý 6:5. Rozhodovali: Orolín – Gavalier, Tornay. Vylúčenia: 3/2. Presilovky: 0/1, oslabenia 1/2.

Bardejov – Trnava 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 14. Slovák 1:0, 25. Vaško 2:0, 26. Šimčák 3:0, 53. Česelka 4:0 – 55. Barilla 4:1. Rozhodovali: Lauf – Hric, Kalina pred 1200 divákmi.
Bardejov: Andreanin – Baláž, Belušár, Gmitter, Krčula, Takáč – Hopkovič, Hričina, Kramár, Ščurko, Vaško – Dancsák, Hajnik, Polaček, Slovák, Valentín – Česelka, Chovan, Gajdoš, Šimčák.

Posledné dve stretnutia prvej polovice zohrá Bardejov u súperov, 20.11. v Liptovskom Mikuláši a 22.11. na ľade Slovenska 18.

šč



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Bardejova sa striedajú so Senicou