Hokejisti Bardejova doma nezaváhali

Sportnet|13. feb 2013 o 00:00

Bemaco HC 46 Bardejov vyhral nad Topoľčanmi v nedeľu 6:2 a v pondelok 3:2. Na zápasy je stav série 2:0.

V dvoch úvodných štvrťfinálových zápasoch play–off sa na hornom Šariši potešili dvomi výhrami. Bemaco HC 46 Bardejov vyhral nad Topoľčanmi v nedeľu 6:2 a v pondelok 3:2. Na zápasy je stav série 2:0, no na postup do semifinále je potrebné vyhrať ešte jedno stretnutie.

BARDEJOV. Druhé pondelňajšie stretnutie malo azda rovnaký priebeh ako to prvé. Hostia tentoraz opäť sústredene bránili celý zápas a domáci hľadali spôsob ako prekonať ich hradbu a výborného brankára.

O prvý gól sa pričinili obrancovia Gajdoš s Poláčkom, ktorí pripravili puk pre dôrazného Ščurka. No keď ďalšie príležitosti nevyužili, strelecky disponovaný hráč hostí Mihálik v 23. minúte vyrovnával. Lenže o 23 sekúnd Hričina nabil Petruškovi a bolo 2:1. Takýto stav bol až do poslednej minúty výborného duelu.

Hostia hrali bez brankára, domáci netrafili prázdnu bránu a v čase 59:22 Mihálik prekonal Martona. Predĺženie bolo na spadnutie, no nesúhlasil s tým Kramár, nezištne nahodil puk Hričinovi a ten 13 sekúnd pred klaksónom pečatil víťazstvo.

Usilovnejší boli šťastnejší

Bardejovský kormidelník Anton Tomko si po stretnutí vydýchol, veď takéto koncové sekundy sa často nezažijú: „Musím sa priznať, že sme očakávali ťažší zápas ako ten prvý, súper sa poučil z chýb a pripravili sa. Urobili sme chybičku a bolo 1:1, no mali sme príležitosti odskočiť na 3:1, nedali sme nájazdy, Hippík dnes podal veľmi dobrý výkon. Musím sa priznať, že takýto hektický záver v play–off som ešte nezažil. Petruška do prázdnej brány to mohol ukončiť. Určite sa k nám priklonilo šťastie. Splnili sme to, do čoho sme išli v domácom prostredí, vyhrať oba zápasy. Dobre sa pripravíme na tretí zápas na ľade súpera.”

Tréner Topoľčian Miloš Paulovič netajil sklamanie, že v druhom zápase boli neúspešní, no potvrdil kvality domácich: „Náš systém sme dnes vydržali hrať celý zápas. Len našimi hlúposťami sme prišli o dobrý výsledok. Dáme gól na vyrovnanie a pri následnom striedaní inkasujeme a prehrali sme si zápas. Ten gól nás psychicky naleptal, no vrátili sme sa do hry, škoda, že sme nepremenili šance na konci druhej tretiny. Z 2:2 na 3:2 to už bol koniec, zostalo trinásť sekúnd.” Paulovič rovnakým spôsobom chce hrať aj doma: „Nemôžeme sa púšťať do nejakého otvoreného boja, či korčuliarskych pretekov, lebo v tom sú Bardejovčania určite silnejší. Trpezlivo čakať na chyby, treba ich potrestať.”

Tretí zápas je v Topoľčanoch 14. 2., prípadný štvrtý 15. 2.





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Bardejova doma nezaváhali