Vypýtal si prihrávku a prestrelil brankára. Fehérváry dal gól obhajcom Stanley Cupu

Slovenský hokejista Martin Fehérváry v súboji so Stevenom Stamkosom.
Slovenský hokejista Martin Fehérváry v súboji so Stevenom Stamkosom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|7. apr 2022 o 05:58 (aktualizované 7. apr 2022 o 09:55)

Hrali aj Černák a Ružička.

NEW YORK. Slovenský obranca Martin Fehérváry skóroval pri výhre jeho Washingtonu nad Tampou Bay 4:3. Gólom zo šiestej minúty otváral skóre.

Capitals sa dostali do rýchlej akcie, ktorú zozadu podporil práve slovenský nováčik. Výborne prečítal hru, keď si všimol rozhodenú obranu súpera.

Vypýtal si puk od svojho kolegu z obrany Johna Carlsona a prestrelil ruského brankára Andreja Vasilevského, ktorý sa nestihol premiestniť.

Fehérváry bol aktívny aj vo fyzickej hre, porozdával až šesť bodyčekov. Na ľade strávil 17 minút a 46 sekúnd, pripísal si dve plusky, dve strely a dva bloky.

V súperovom drese nastúpil obranca Erik Černák. Odohral 20 minút a 5 sekúnd, pripísal si mínusový bod, strelu na bránu, tri hity a tri bloky.

Alexander Ovečkin strelil gól a pridal asistenciu. Stal sa 21. hráčom v histórii NHL, ktorý dosiahol métu 1400 bodov v súťaži.

Americký obranca myslel na hetrik

Carlson zaznamenal tretí štvorbodový zápas (2+2) v profiligovej kariére. Po zápase priznal, že mu hlavou prebehli myšlienky o hetriku.

"Nikdy sa mi žiaden nepodaril. Bolo by pochopiteľne skvelé ho dosiahnuť. Musím sa snažiť ďalej," vyhlásil obranca Capitals podľa AP.

Strojcom víťazstva bol aj brankár Iľja Samsonov, ktorý sa predstavil na domácom ľade prvýkrát od 28. februára. Proti Tampe predviedol 25 úspešných zákrokov.

"V zápase predviedol niekoľko veľkých zákrokov. Presne také potrebujete, ak chcete uspieť. Chytal veľmi dobre," pochválil zverenca Laviolette.

Washington si vo Východnej konferencii upevnil pozíciu s druhou voľnou kartou, pred deviatym New Yorkom Islanders má trinásťbodový náskok. Víťazstvo "Caps" zároveň znamenalo, že Buffalo a Ottawa sa definitívne nepredstavia v play off.

Tampa Bay prehrala tretí duel v sérii, na východe má šiestu najlepšiu bilanciu. Útočník Steven Stamkos však priznal, že by úradujúci šampióni mali v závere základnej časti ukazovať už lepšiu formu.

"Mám pocit, že každá chyba, ktorú urobíme, skončí v našej sieti. Musíme aj naďalej makať a preniesť sa cez to. Máme v tíme viacerých skúsených vodcov, mali by sme nájsť správnu cestu," skonštatoval Stamkos podľa nhl.com.

Ružička zaznamenal plusku

Do zápasu medzi Anaheimom a Calgary (2:4) nastúpil Adam Ružička, bol centrom tretieho útoku. Odohral rovných jedenásť minút, zaznamenal plusový bod, dve strely a dva bloky. Vyhral však len 17 % vhadzovaní.

Slovenský hokejista Adam Ružička v zápase proti Anaheimu.
Slovenský hokejista Adam Ružička v zápase proti Anaheimu. (Autor: TASR/AP)

Gól na 3:1 pre Calgary strelil obranca Michael Stone, ktorý odohral zápas číslo 500 v NHL a pripísal si prvý presný zásah v sezóne. Viac ako v bod v stretnutí zaznamenal prvýkrát od 17. októbra 2018.

"Trafil som v zápase zrejme každého obrancu súperovho tímu, bolo fajn zamieriť pre zmenu aj do siete. Vstúpili sme do stretnutia aktívne.

Nepremenili sme niekoľko šancí, ale držali sme sa svojho. Práve takéto zápasy potrebujeme práve teraz," zhodnotil stretnutie Stone.

Vegas na západe nezvládlo dôležitý súboj o postup, keď podľahlo Vancouveru 1:5. Golden Knights zostávajú na deviatej priečke, naďalej strácajú bod na Dallas, ktorý si drží pozíciu s druhou voľnou kartou.

Jaroslav Halák nechytal, pred Slovákom dostal v bránke Canucks prednosť Thatcher Demko, ktorý predviedol 33 úspešných zákrokov.

NHL - základná časť - 7. apríl:


Washington - Tampa Bay 4:3 (3:2, 1:0, 0:1)

Góly: 6. Fehérváry (Carlson, Sheary), 8. Carlson (Kuzněcov, Bäckström), 16. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 37. Carlson (Oshie, Ovečkin) – 9. Kučerov (Hedman), 17. N. Paul (Stamkos, Rutta), 58. Colton (Sergačov, Maroon)

Brankári: Samsonov 25/28 - Vasilevskij 24/28

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 17 minút a 46 sekúnd, strelil gól, mal dva plusové body, dve strely, dva bloky a šesť hitov/

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 20 minút a 5 sekúnd, pripísal si mínusku, strelu na bránu, tri hity a tri bloky/


Winnipeg - Detroit 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly: 27. Scheifele (N. Schmidt, Ehlers) – 19. Gagner (Dylan Larkin), 50. M. Rasmussen (Criscuolo, Sundqvist), 60. Gagner (P. Suter, Dylan Larkin)

Brankári: Hellebuyck 32/34 - Greiss 32/33


St. Louis - Seattle 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 9. R. Thomas (I. Barbašev, Bučnevič), 28. Faulk (B. Schenn, Leddy), 43. Kyrou (B. Schenn, Bortuzzo), 59. R. O'Reilly (Saad, C. Rosén) – 30. Eberle (Borgen, Donato)

Brankári: Husso 28/29 - Driedger 32/35


Anaheim - Calgary 2:4 (0:1, 1:1)

Góly: 39. Zegras (Lettieri), 52. Henrique (Shattenkirk, Fowler) – 13. E. Lindholm (J. Gaudreau, Michael Stone), 31. Toffoli (Mangiapane, Backlund), 51. Michael Stone (Mangiapane), 60. M. Tkachuk (J. Gaudreau)

Brankári: Stolarz 24/27 - Markström 26/28

/Adam Ružička (Calgary) odohral rovných jedenásť minút, zaznamenal plusový bod, dve strely a dva bloky/


Vegas - Vancouver 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 13. Eichel (Stephenson, McNabb) – 17. Horvat (Ekman-Larsson, Elias Pettersson), 17. B. Richardson (Dickinson, Garland), 32. Pearson (Elias Pettersson, J. T. Miller), 37. Elias Pettersson (Ekman-Larsson, J. T. Miller), 42. Pettersson (Chiasson)

Brankári: Lehner 29/34 - Demko 30/31


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vypýtal si prihrávku a prestrelil brankára. Fehérváry dal gól obhajcom Stanley Cupu