Vancouver čaká veľká operácia. Som sklamaný z práce, ktorú som odviedol, vraví šéf klubu

Hráči tímu Vancouver Canucks.
Hráči tímu Vancouver Canucks. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. jan 2023 o 09:25

Vancouver je opäť mimo play off pozície.

VANCOUVER. "Musíme urobiť veľkú operáciu," povedal na tlačovej konferencii prezident hokejových operácii Vancouveru Canucks Jim Rutherford. "Budeme musieť urobiť nejaké veci, ktoré som nečakal, že prídu, keď som tu prvýkrát prišiel."

"Som sklamaný z práce, ktorú som odviedol," hodnotil svoje pôsobenie v tíme zo západu Kanady. Mrzí ho, že sa mu nepodarilo získať kontrolu nad platovým stropom a zbaviť sa istých kontraktov. K tímu sa pridal v decembri 2021.

Vancouver dokončil predošlú sezónu na dobrej vlne. Prebiehajúci ročník ale nejde podľa predstáv. Canucks prehrali prvých sedem zápasov sezóny. Momentálne sa tím nachádza na dvanástom mieste v Západnej konferencii, dvanásť bodov od ôsmej pozície, ktorá zaručuje play off.

Klubu zároveň chýba miesto pod platovým stropom.

Rutherford si uvedomuje, že bude musieť konať:

"Odteraz až do začiatku ďalšej sezóny budeme musieť urobiť zmeny. Niektoré nebudú veľmi populárne, niektoré áno."

Klub sa pokúsi vymeniť niektorých hráčov, poprípade ich vykúpiť zo zmluvy.

Často spomínané meno je Bo Horvat. Kapitán zažíva najlepší ročník kariéry, v 43 zápasoch strelil už 30 gólov a na konte má 48 bodov. Po sezóne mu končí zmluva a momentálnu ponuku na predĺženie kontraktu od vedenia klubu neprijal.

"Kontrakt, ktorý máme na stole je, podľa mňa, férový k tomu, čo Bo ukazoval až do tohto roka," vravel 73-ročný Kanaďan Rutherford.

"Ale je to určite pod trhovú hodnotu za to, čo robí počas tejto sezóny. Takže sme v kaši. On bude hľadať peniaze, zaslúži si to. Neviním ho za to."

Je pravdepodobné, že klub sa pokúsi svojho kapitána vymeniť.

O prácu môže čoskoro prísť aj hlavný tréner Bruce Boudreau. Podľa Elliottea Friedmana je jeho pravdepodobným nástupcom Rick Tocchet. Do určitej trénerskej role majú rátať aj so Sergejom Gončarom. Rutherford priznal, že komunikoval s potenciálnymi kandidátmi na rolu budúceho kormidelníka.

Bruce Boudreau (vzadu vpravo) a jeho trénerský štáb na lavičke Vancouveru Canucks.
Bruce Boudreau (vzadu vpravo) a jeho trénerský štáb na lavičke Vancouveru Canucks. (Autor: SITA/AP)

Vancouver čaká fáza "prerábania" tímu, Rutherford nechcel použiť slovo "prestavba".

"Moja preferencia nie sú draftové voľby, ktoré môžu tímu pomôcť tak o štyri, päť rokov. Radšej by som získal mladých hráčov, ktorým možno nevyšli ich vstupné kontrakty. Priviesť ich a dať im druhú šancu."

Rutherford naznačil, že tento proces môže začať aj výmenou jedného z kľúčových hráčov tímu.

"Môže to byť jediný spôsob, ako dostať platného hráča späť," vysvetlil. Dodal, že takto by mohli získať dobrého mladého centra alebo pravého obrancu.

Na otázku novinár, či si myslí, že celý tento proces prerábania by mohol byť skompletizovaný do troch rokov, odpovedal jasne:

"Chcem veriť, že to bude rýchlejšie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver čaká veľká operácia. Som sklamaný z práce, ktorú som odviedol, vraví šéf klubu