Stanley Cup peniazmi nevyvážiš. Tatar sa pre Colorado rozhodol srdcom

Tomáš Tatar oslavuje gól.

Stanley Cup peniazmi nevyvážiš. Tatar sa pre Colorado rozhodol srdcom

Tomáš Tatar oslavuje gól. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Tatar oslavuje gól.
Tomáš Tatar oslavuje gól. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|13. sep 2023 o 10:47

Kontrakt je pre Colorado obrovskou výhrou.

DENVER. Na nový kontrakt čakal nezvyčajne dlho. Ako jeden z najzaujímavejších voľných hráčov na tohtoročnom trhu si Tomáš Tatar našiel nové pôsobisko 12. septembra, dva a pol mesiaca po jeho otvorení.

Veci sa začali hýbať až po mesiacoch čakania a ohlušujúceho ticha. V pondelok vysvitlo, že slovenský forvard zmenil agenta a v utorok už mal podpísané.

Nepôjde na východ, ako sa po informácii od známeho insidera Elliottea Friedmana čakalo. Posilní Colorado Avalanche a v Západnej konferencii si zahrá len po druhýkrát v kariére.

Putuje z jedného nadpriemerného mužstva do druhého. Rozlúčil sa s New Jersey, kde rastú ašpiranti na Stanley Cup, a smeruje tam, kde majú s jeho ziskom nedávne skúsenosti.

Mal viacero ponúk

Na Tatara v New Jersey doteraz spomínajú. Keď Avs oficiálne ohlásili jeho príchod, Devils mu venovali príspevok na sociálnych sieťach, hoci už oficiálne nebol ich hráčom.

Tatar im milé slová opätoval: „Chcel by som sa poďakovať organizácii New Jersey Devils za úžasné dva roky. Veľké ďakujem patrí fanúšikom Devils za podporu. Posledná sezóna bola veľmi špeciálna. Som hrdý, že som mohol byť jej súčasťou. Prajem vám do budúcnosti len to najlepšie.“

Colorado bude jeho piatym pôsobiskom. Predtým hrával za Detroit Red Wings, Vegas Golden Knights, Montreal Canadiens a New Jersey.

„Som rád, že budem pôsobiť v Colorade a už sa teším na novú sezónu. Mal som viacero ponúk, nebudem teraz už o nich hovoriť, ale dôkladne som si to zvážil a rozhodol som sa podľa srdca,“ povedal pre Nový Čas.

Nebude jediným Slovákom v štruktúrach klubu. Na kempe by sa mal stretnúť s nedávno draftovaným Marošom Jedličkom. Hlavným európskym skautom klubu je bývalý útočník Miroslav Zálešák. „Vítam Tomáša v našej organizácii a verím, že sa mu bude v klube dariť,“ vyhlásil pre spomínaný denník.

Rapídny pokles v plate

Tatarova nová zmluva sa zdá byť oproti predchádzajúcej a s prihliadnutím na jeho kvality vo všetkých ohľadoch nižšia než by si mohol vypýtať. Potrvá rok a zarobí si 1 500 000 dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stanley Cup peniazmi nevyvážiš. Tatar sa pre Colorado rozhodol srdcom