Tomáš Chrenko: Pobežalovi pred draftom pomôžeme ako Nemcovi

Tomáš Chrenko.

Tomáš Chrenko: Pobežalovi pred draftom pomôžeme ako Nemcovi

Tomáš Chrenko. (Autor: TASR)
Tomáš Chrenko.
Tomáš Chrenko. (Autor: TASR)
Šimon Čop|4. sep 2024 o 08:00

Manažér Nitry prehovoril o tom, prečo sú v zostave len minimálne zmeny.

Majstrovský titul HK Nitra v sezóne 2023/24 bol pre mnohých senzáciou. Tím, ktorý sa musel do play-off prebojovať z predkola, však napokon prešiel vyraďovacími bojmi takmer ako nôž maslom a vo finále neprehral ani zápas.

Generálny manažér TOMÁŠ CHRENKO si pred ročníkom 2024/25 iné ciele ako obhajobu nestanovuje. Odkedy je pri mužstve, vedenie skladá zostavu tak, aby mohla bojovať o najvyššie priečky.

Výhodou "corgoňov" môže byť to, že sa ich súpiska menila len minimálne.

Aké je skladať tím po majstrovskej sezóne? Hovorí sa, že o hráčov je po kolektívnom úspechu väčší záujem. 

Nevnímal som osobne, že by to bolo veľmi iné, či už po prvej sezóne s titulom alebo po tejto. Drvivú väčšinu kádra sme mali podpísanú na viac sezón. S výnimkou Fera Gajdoša, ktorý počas sezóny podpísal v českej extralige, sme mali všetkých zazmluvnených. Čo sa týka hráčov, s ktorými sme nepredĺžili, išlo o naše rozhodnutie. Z tohto pohľadu to bolo jednoduché. 

Takže sa nedá povedať, že ste sa držali hesla "majstrovská zostava sa nemení”. 

Snažíme sa rozmýšľať dopredu a s chalanmi, ktorí majú potenciál, predlžujeme kontrakty už v priebehu sezón. Tým pádom sme tohtoročný káder mali vyriešený už počas sezóny.

V rozhovore sa dočítate:

  • Či sa zmení herný prejav Nitranov pod novým trénerom
  • Ako pristúpia k Tomášovi Pobežalovi sezónu pred draftom
  • Čím ho zaujali nové posily zo zámoria
  • Ako sa dostali k prípravnému zápasu s tímom z NCAA
  • S akými vyhliadkami idú do novej sezóny

Novými zámorskými legionármi v tíme sú Mark Auk a Austin Alger, ktorí už majú skúsenosti s európskym hokejom. Bola to vaša požiadavka? 

Vôbec sme sa na to tak nepozerali. Vždy si posudzujeme viac faktorov, ale tento pre nás nie je dôležitý, či daný hráč už nastupoval v Európe. 

Čím vás zaujali konkrétne oni dvaja? 

Auka sme mali v hľadáčiku už sezónu-dve dozadu. Je to konštruktívny obranca, ktorého chceme využívať na presilovej hre. Je skúsený v dobrom veku. Máme o ňom informácie a už sa tak prejavuje aj u nás, že rýchlo zapadne do tímu. 

Austin je povahovo skôr utiahnutý, no je to poctivý a zodpovedný hráč. Vie dať gól aj naň prihrať. Veríme, že obaja budú prínosom. 

Nitra je známa ofenzívnym hokejom, sami ste v minulosti vraveli, že to brankári u vás majú ťažšie. Plánujete sa pod novým trénerom Andrejom Kmečom držať svojho štýlu alebo skúsite niečo nové?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tomáš Chrenko: Pobežalovi pred draftom pomôžeme ako Nemcovi