Tréner Colorada krotí nadšenie. Zatiaľ sme iba na polceste, vraví

Jared Bednar, tréner tímu NHL Colorado Avalanche.
Jared Bednar, tréner tímu NHL Colorado Avalanche. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. jún 2022 o 17:15

Zvládne Colorado aj zápas na ľade obhajcu titulu?

BRATISLAVA. K zisku Stanleyho pohára sú momentálne bližšie hráči Colorada Avalanche, ktorí vedú v sérii hranej na štyri víťazstvá 2:0 na zápasy.

Zatiaľ čo v úvodnom stretnutí obhajcovia prvenstva z ostatných dvoch sezón, hráči Tampy Bay Lightning, zmazali dvojgólovú stratu a vynútili si predĺženie (3:4 pp), v druhom ich "lavína" prevalcovala 7:0.

Teraz sa pokúsia zdramatizovať finále v dvoch domácich súbojoch, pričom v zostave floridského tímu nebude chýbať slovenský obranca Erik Černák.

Nehrali sme dobre, zhodujú sa

"Hrali na najvyššej úrovni a my nie. Musíme zlepšiť náš výkon," vyzval svojich zverencov tréner Tampy Jon Cooper. "Bolts" odohrali od leta 2020 už 67 zápasov v play-off, čo je najviac zo všetkých tímov.

Na to sa však vyhovárať nechcú. "Odohrali sme veľa zápasov, ale presne to sme chceli. Je to lepšie ako mať päť mesiacov voľna každý rok. Toto je dôvod, prečo to robíme. Play-off si vyberá svoju daň," dodal Cooper.

Corey Perry si myslí, že "bleskom" sa môže podariť obrat ako v konferenčnom finále proti New Yorku Rangers - z 0:2 na 4:2 na zápasy.

"Sme v rovnakej situácii ako vtedy, domov ideme za stavu 0:2. Tretí zápas proti Rangers sme v závere zlomili v náš prospech, čo nás nabudilo a rozbehli sme sa.

Teraz hráme opäť doma," povedal útočník, ktorý zažil neúspešné finále proti Tampe vlani ako hráč Montrealu a v roku 2020 v drese Dallasu.

"Nemyslíme na to, že ideme otočiť stav série. Vieme, že sme nehrali dobre a že sme neukázali, čo dokážeme. Takže teraz budeme hrať tak, ako sme chceli," doplnil útočník Pierre-Edouard Bellemare.

Johnson: Pre nás sa nič nemení

Colorado zvíťazilo vo všetkých siedmich zápasoch na ľade súpera v tohtoročnom play-off. Tampa však má doma bilanciu sedem triumfov a len jednu prehru.

"Vieme, že doma budú hrať oveľa lepšie ako hrali vonku, takže očakávame, že v nasledujúcich dvoch dueloch podajú svoj najlepší výkon.

Z nášho pohľadu sa však nič nemení. Pôjdeme do ďalšieho zápasu s rovnakým prístupom ako do všetkých ostatných," skonštatoval obranca Erik Johnson.

Tréner Jared Bednar sa nechce nechať uniesť predošlým duelom.

"Bol to len jeden zápas. Potrebujeme štyri alebo viac takých duelov, pretože len tak môžeme uspieť vo finále Stanleyho pohára. Zatiaľ sme iba na polceste, naďalej budeme musieť hrať naozaj dobre.

Vieme, že v Tampe to bude oveľa náročnejšie. Niekedy hráme dobre, ale nedarí sa nám využívať naše gólové šance tak ako v ostatnom zápase. Pokúsime sa zopakovať tento výkon alebo podať ešte lepší. To je náš cieľ," vyhlásil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Colorada krotí nadšenie. Zatiaľ sme iba na polceste, vraví