Valach si zabudol korčule, vyjde ho to draho. Spišská Nová Ves vedie extraligu

Lukáš Hamráček oslavuje gól so spoluhráčmi.
Lukáš Hamráček oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: TASR)
Samuel Grega|9. okt 2023 o 13:00

Taký skvelý vstup do sezóny na Spiši nečakali.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES, TRENČÍN. V apríli mali na dosah finále extraligy. V siedmom zápase semifinále ale podľahli Zvolenu a skončili tretí. Dnes sú hokejisti HK Spišská Nová Ves lídri Tipos extraligy a nadväzujú tak na úspešnú lanskú sezónu.

„Rysy“ majú po ôsmich zápasoch 19 bodov a skóre 28:19. Šesťkrát vyhrali, raz prehrali v riadnom hracom čase a raz po nájazdoch.

Body nebrali len zo Zvolena, kde podľahli „rytierom“ 2:3. Dva body stratili proti nováčikovi z Humenného, prehrali 4:5 po nájazdoch. Zvyšných šesť zápasov vyhrali v riadnej hracej dobe. Najjasnejšie zdolali Slovan pomerom 5:1.

„Stále je to začiatok sezóny, nerobíme z toho nejakú veľkú vedu. Vieme, že sezóna je dlhá, nemôžeme zaspať na vavrínoch,“ hovoril po poslednom víťazstve nad Trenčínom útočník Dalibor Bortňák. „Snažíme sa byť pokorní a držať sa nášho hokeja. Zatiaľ to vychádza.“

Takýto štart do sezóny neočakával ani tréner Vlastimil Wojnar: „Samozrejme, že sme chceli, ako sa hovorí, ísť od zápasu k zápasu. Sme radi za to, že sme tie body nazbierali, ale takto ďaleko sme ani neuvažovali - osem zápasov, šesť výhier, to vôbec nie.“

V Trenčíne to mali náročné

Nabudený spišský kolektív hrá atraktívny hokej, na ktorý sa dobre pozerá. Ukázal to aj v zápase ôsmeho kola proti Dukle Trenčín. Pre východniarov to nebol vôbec jednoduchý duel, odohrali ho len so šestnástimi korčuliarmi.

„Víťazstvo sa rodilo už od rána veľmi ťažko, my sme ráno prišli o troch útočníkov. Rostislav Marosz ukončil pôsobenie, Rapáč a Archambault sú chorí. Do toho si ešte Juraj Valach nepriviezol časť výstroja, takže sme hrali na päť obrancov a jedenásť útočníkov,“ hovoril tréner.

„Bolo to veľmi náročné, keď nás súper zatlačil. Mali sme to ale postavené tak, aby sa to stávalo čo najmenej a aby sme využívali šance, ktoré sa naskytnú.“

Taktika vyšla, Spišská Nová Ves na zimnom štadióne Pavla Demitru porazila Trenčín 5:3 aj bez Archambaulta, ktorý bol pred zápasom najproduktívnejším hráčom extraligy.

Zľava Tomáš Bokroš (HK Dukla Trenčín) a Jérémy Beaudry (HK Spišská Nová Ves).
Zľava Tomáš Bokroš (HK Dukla Trenčín) a Jérémy Beaudry (HK Spišská Nová Ves). (Autor: TASR)

Domáci neboli vôbec ľahký súper, boli pasáže, v ktorých si vytvorili veľký tlak. Hru Dukly ocenil aj trenčiansky asistent trénera Milan Bartovič:

„Nemôžeme vytknúť našim hráčom nič. Bojovali.“

Hokejisti spod hradu Matúša Čáka však v zápase ani raz nevyhrávali. Dvojgólový náskok Spišskej síce dokázali zneutralizovať gólmi Hertzberga a Pietronira, ale Bortňák a Beaudry v tretej tretine poslali „rysov“ späť do vedenia.

Zníženie Conwaya na 3:4 domácich k obratu nenaštartovalo. Zápas uzatvoril strelou do prázdnej brány dvojgólový Róbert Džugan.

Sklamaný zo svojho výkonu bol po štyroch inkasovaných góloch brankár Trenčína Connor LaCouvee, ktorý si myslí, že v tomto zápase boli lepším tímom, ocenil ale rýchlosť a efektivitu Spišiakov:

„Chalani hrali skvele, je smolné, že odchádzame bez bodov. Ja som neodviedol najlepšiu prácu. Bol to frustrujúci zápas.“

Valach si zabudol korčule, vyjde ho to draho

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Valach si zabudol korčule, vyjde ho to draho. Spišská Nová Ves vedie extraligu