Američania sa natrápili ako Slováci. Kto uspeje v súboji o piate miesto?

Slovensko U18 vs. Švajčiarsko U18: ONLINE prenos zo zápasu na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2022.
Slovensko U18 vs. Švajčiarsko U18: ONLINE prenos zo zápasu na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2022. (Autor: puckfans.at/Andreas Robanser)
Nikola Baďová|5. aug 2022 o 13:47

Čo majú spoločné USA a Slováci? Nepremieňanie šancí.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti do 18 rokov sa rozlúčia s prestížnym turnajom Hlinka Gretzky Cup súbojom o piate miesto. Zverenci Tibora Tartaľa narazia na rovesníkov z USA. 

Už pred posledným zápasom v skupine A bolo jasné, že Slováci neobhája fantastickú striebornú medailu z vlaňajška. Stretnutie so Švajčiarskom odohrali hneď na druhý deň po prehre s Kanadou. 

„Bol to veľmi ťažký zápas, hrali sme dvakrát v priebehu 20 hodín. V prvej tretine to bolo vidieť, kým sme sa dostali do zápasu. Je veľmi dôležité, že sme ho zvládli. Švajčiari mali deň voľna, my sme sa emočne vypli v zápase proti Kanaďanom,“ uviedol tréner slovenskej osemnástky Tibor Tartaľ pre SZĽH.

Do semifinále postúpila zo slovenskej skupiny dvojica Kanada a Švédsko. Javorové listy prešli skupinovou fázou bez zaváhania a jediný gól im strelil slovenský útočník Peter Cisár. Druhú skupinu senzačne vyhralo Česko pred Fínskom. 

Odplata za vysokú prehru

Slovenskí hokejisti sa s Američanmi stretli v prípravnom zápase pred turnajom, v ktorom prehrali vysoko 0:8. Hráči veria, že na turnaji sa rozohrali a prehru súperovi vrátia. 

„Myslím si, že za tieto tri zápasy sme získali nejaké skúsenosti a verím, že proti Američanom podáme čo najlepší výkon. Budeme bojovať,“ prezradil dvojnásobný strelec v súboji so Švajčiarskom Adam Cedzo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američania sa natrápili ako Slováci. Kto uspeje v súboji o piate miesto?