Slováci spoznali nový program Švajčiarskeho pohára. Začnú o deň skôr

Slovenskí hokejisti.
Slovenskí hokejisti. (Autor: TASR/SZĽH)
SITA, TASR|14. dec 2021 o 13:50

Slovenskí hokejisti napokon odohrajú vo Švajčiarsku dva zápasy.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia na turnaji o Švajčiarsky pohár vo Vispe (NaturEnergie Challenge) napokon absolvuje dve stretnutia.

Švajčiari po odhlásení sa výberu Nórska museli ďalší postup prekonzultovať so zostávajúcimi účastníkmi podujatia a napokon je z toho dohoda, že Slováci už v stredu večer o 20.30 hod absolvujú duel proti Lotyšom a o dva dni neskôr si od 19.45 hod zmerajú sily s domácimi Švajčiarmi.

Duel medzi Švajčiarskom a Lotyšskom sa uskutoční vo štvrtok od 19.45 hod. Informuje o tom oficiálny web Švajčiarskej hokejovej federácie.

Pôvodne mali hrať Slováci proti olympijskému výberu Ruska, no Rusi sa už skôr z turnaja odhlásili. Ich miesto zaujali Nóri, no napokon ani tí do Vispu nevycestovali. V oboch prípadoch ide o rovnaký dôvod - nepriaznivú pandemickú situáciu.

Turnaj vo Švajčiarsku je pre Slovákov posledná medzinárodná previerka pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pekingu.

Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde slovenskí hokejisti po dobrých výkonoch skončili na druhom mieste za domácimi Nemcami, ale pred Švajčiarmi a olympijským tímom Ruska.

V kádri Slovenska nastala pred začiatkom turnaja ešte jedna zmena. V priebehu utorka posilnil reprezentáciu obranca HK Nitra Martin Vitaloš. Z rodinných dôvodov sa na turnaji totiž nemôže zúčastniť Mislav Rosandič.

Vedenie národného tímu teda povolalo mladého obrancu z Nitry, ktorý si na nedávnom Nemeckom pohári v Krefelde otvoril strelecký účet v reprezentačnom A-mužstve.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci spoznali nový program Švajčiarskeho pohára. Začnú o deň skôr