Nórov nabili a potom poľavili. Gajan je úžasný, musíme mu to vrátiť, vraví Radivojevič

Dalibor Dvorský sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Fotogaléria (18)
Dalibor Dvorský sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Šimon Čop|29. dec 2023 o 16:35

Slovensko má po zápase s Nórskom lídrov šampionátu v góloch, asistenciách i bodoch.

GÖTEBORG. Slovenskí hokejisti ešte nikdy nezažili taký vydarený štart na majstrovstvách sveta do 20 rokov

Stopercentná bilancia po troch zápasoch je novinkou. Svedčí o výnimočnosti mužstva, ktoré prišlo do Švédska reprezentovať. 

V treťom vystúpení si podľa očakávaní poradilo s Nórmi. Výhru 8:4 zariadil smrteľný útok, Nóri na konci už len korigovali vysoké manko. 

Slováci si pripísali tretie víťazstvo na šampionáte. Na záver skupinovej fázy sa pobijú o 1. miesto s reprezentáciou Spojených štátov. 

Dvorský sa rozbehol 

Hráčom zápasu sa stal Dalibor Dvorský. Na turnaji po prvý raz bodoval, a to rovno štyrikrát. Zaznamenal dva góly a dve asistencie. 

“Cítil som sa veľmi dobre. Spoluhráči mi pomohli. Hlavne som rád, že sme vyhrali,” vyjadril sa po zápase. 

Trochu pomalšie sa rozbiehal aj na aprílových MS do 18 rokov. Potom však bol kľúčovým hráčom pri ceste do semifinále. 

“Je to super pocit, ale ja som vedel, že to niekedy príde, veril som tomu,” hovorí o skutočnosti, že po prvýkrát sa zapísal do štatistík.

Má dôležitú rolu. Hráva na presilovkách a v druhej lajne. Tú tréneri po neistej prvej tretine zmenili a namiesto Martina Mišiaka nastúpil s ním a Alexom Čiernikom Juraj Pekarčík. 

Po ich spolupráci padol druhý slovenský gól v stretnutí. 

“Chémia tam stále bola a asi bude,” hovorí o Jurajovi, s ktorým žiarili na MS osemnásťročných. “S “Pekym” sa mi hrá dobre, ale dobre sa mi hralo aj s Maťom Mišiakom. Obidvaja sú super hráči.” 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Nórsko na MS v hokeji U20 2024

Slováci využili štyri presilové hry. V tejto štatistike im so 42,86-percentnou úspešnosťou patrí štvrté miesto za zámorskými tímami a Švédskom. 

“V presilovkách zatiaľ dávame dosť gólov. Stále to môže byť lepšie, ale ja som určite spokojný,” dodal Dvorský. 

Tretia časť sa nesmie opakovať

Prvá tretina bola opäť vyrovnaná. Nóri dokonca ako prví viedli, no dvomi gólmi v priebehu 27 sekúnd sa Slováci dostali do vedenia, ktoré už nepustili, zásluhou Honzeka a Pekarčíka. 

“Je fajn, keď aj budeme mať zlé začiatky, ak budeme mať dobré konce. Na tejto úrovni hrať 60 minút stopercentný ideálny hokej a nedať súperovi šancu je veľmi náročné, pretože tímy majú obrovskú kvalitu,” skonštatoval tréner Ivan Feneš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»MS v hokeji U20 2024»Nórov nabili a potom poľavili. Gajan je úžasný, musíme mu to vrátiť, vraví Radivojevič