Manažér Michaloviec: Peniaze za Regendu pomôžu, s Fínmi už nepočítame

Marek Mašlonka - športový riaditeľ HK Dukla Ingema Michalovce.

Manažér Michaloviec: Peniaze za Regendu pomôžu, s Fínmi už nepočítame

Marek Mašlonka - športový riaditeľ HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: FB HK Dukla Michalovce)
Marek Mašlonka - športový riaditeľ HK Dukla Ingema Michalovce.
Marek Mašlonka - športový riaditeľ HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: FB HK Dukla Michalovce)
Jakub Bobovič|4. jún 2022 o 10:25

Bývalý extraligový útočník presedlal na manažérsku pozíciu.

V kádri HK Dukla Ingema Michalovce bol v uplynulej sa sezóne služobne najstarší hráčom.

Pamätá si víťazstvá v 1. hokejovej lige zo sezón 2017/2018 a 2018/2019, ako aj víťaznú baráž proti Žiline zo sezóny 2018/2019, keď Michalovčania triumfovali v siedmom zápase na ľade svojho súpera.

Bol aj pri doposiaľ najlepšom umiestnení Michaloviec v ich histórii, v sezóne 2020/2021, keď to Dukla dotiahla do semifinále play off, kde nestačila na Poprad, no umiestnila sa treťom mieste v Tipos extralige.

Dnes už bývalý extraligový útočník MAREK MAŠLONKA si postupne zvyká na pozíciu športového manažéra.

Po uplynulej sezóne ste sa z hráčskej presunuli na manažérsku pozíciu. Ako sa udial tento prestup?

S majiteľom klubu sme boli v kontakte už skôr, prakticky od vtedy, od kedy sa vedelo, že v klube skončí bývalý športový manažér Aittola. Bolo to niekedy vo februári, práve vtedy som dostal ponuku, pričom sa priznám, že som nad ňou ani neváhal a prijal ju rýchlo.

Na čo bolo najťažšie si pre vás v novej pozícii zvyknúť?

V prvom rade musím povedať, že som naskočil do rozbiehajúceho sa vlaku, kde bolo prvoradým cieľom, budovať mužstvo na novú sezónu. Bolo to v období, keď sa v klube menilo vedenie. Čo sa týka budovania hráčskeho kádra, všetko zostalo na mojich pleciach. Učím sa za pochodu a hoci som bol, ako sa hovorí, hodený do vody, v nasledujúcich sezónach mi to môže len pomôcť.

Čo všetko máte v rámci manažérskej pozícii na starosti?

Na starosti mám športovú stránku - realizačný tím a hráčov. Ako som už povedal, mojou prvoradou úlohou v tomto období je zložiť čo najlepšie mužstvo pre nasledujúcu sezónu.

Kto má hlavné slovo pri príchode nových hráčov?

Hlavné slovo pri príchode nových hráčov mám ja. Majiteľ klubu, Marek Michajlo, to necháva celé na mňa, no občas prispeje svojim názorom či tipom. Zároveň vedieme na tému príchodu nových hráčov rozhovory. Ak nájdeme spoločný konsenzus, začíname s hráčom rokovať o podpise zmluvy.

Čo sa týka nášho nového trénera, Toma Coolena, ten nemá poznatky o slovenských hráčoch, aj preto máme dohodu, že ich výber zostáva na mne.

Čo sa týka trénera, opäť ste stavili na zahraničného kormidelníka. Nebol v hre slovenský tréner?

Áno, príchod slovenského trénera bol v hre. Špička slovenských trénerov je však taka úzka, že na jedného - dvoch trénerov čaká päť - šesť mužstiev. Slovenského trénera sme chceli, ale nie za každú cenu.

Zatiaľ to vyzerá tak, že mužstvo chcete postaviť na Slovákoch. Uvidíme v budúcej sezóne v drese Michalovciach aj legionárov?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Manažér Michaloviec: Peniaze za Regendu pomôžu, s Fínmi už nepočítame