Bude pokračovať rozprávka Floridy? V NHL zostali posledné štyri mužstvá

Sergej Bobrovskij oslavuje postup do finále konferencie.

Bude pokračovať rozprávka Floridy? V NHL zostali posledné štyri mužstvá

Sergej Bobrovskij oslavuje postup do finále konferencie. (Autor: TASR/AP)
Sergej Bobrovskij oslavuje postup do finále konferencie.
Sergej Bobrovskij oslavuje postup do finále konferencie. (Autor: TASR/AP)

Po rokoch si vo finále konferencie nezahrá ani jeden Slovák.

NEW YORK. Prekvapenia sú na dennej báze, vyhrať môže ktokoľvek. Takýmito slovami by sa dalo charakterizovať play-off severoamerickej NHL, ktoré sa pomaly blíži do finále.

Po sezóne už má 28 klubov, zostali posledné štyri. Do finále konferencí sa prebojovali Vegas Golden Knights, Dallas Stars, Carolina Hurricanes a Florida Panthers.

Mimo je Boston či Edmonton, ktorých mnohí favorizovali na Stanley Cup. Na Floride si vylámalo zuby aj Toronto, ktoré síce konečne postúpilo cez prvé kolo, ale v ďalšej sérii vyhorelo. Po prvýkrát od roku 2019 vyhrá pohár niekto iný ako Tampa Bay alebo Colorado.

Úplne ružovo to nevyzerá ani so správnosťou predpovedí redakcie. Z dvanástich sérií sme postupujúceho trafili len šesť, resp. sedemkrát.

Tabuľka správnych tipov v play-off (dokopy sa hralo 12 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Samuel Grega

7

4

Samuel Tirpák

7

3

Daniel Vágner

7

2

Šimon Čop

6

1

Ani súboje o finále nie sú o nič zreteľnejšie. V jednom prípade sme sa na víťazovi zhodli traja, v druhom je pomer našich predpovedí 2:2.

Finále Východnej konferencie sa začne v noci zo štvrtka na piatok, na západe sa prvé stretnutie uskutoční v noci z piatka na sobotu.

Východná konferencia

Carolina Hurricanes - Florida Panthers

Carolina Hurricanes sú klubom, ktorý sa postaral o vyradenie posledného Slováka so šancou na Stanley Cup. Nad New Jersey vyhrali 4:1 na zápasy.

Rovnakým skóre sa skončila aj konfrontácia medzi Floridou a Torontom. Východná konferencia tak bola nečakane nevyrovnaná a Cats sú už teraz, bez ohľadu na to, ako dopadnú vo finále konferencie, najväčším prekvapením vyraďovacích bojov.

Hoci sú "panteri" výborní, stále sú v role papierového outsidera. Už dvakrát toto tvrdenie roztrhali na kusy, napriek tomu veríme skôr "hurikánom".

Tí bolí lepší aj vo vzájomných zápasoch. Floridu porazili dvakrát z troch súbojov, strelili desať gólov a inkasovali sedem. Ani jeden zo zápasov sa neskončil v predĺžení či nájazdoch.

V týchto dueloch výrazne nevynikla žiadna z individualít. Najproduktívnejším hráčom bol obranca Canes Brent Burns vďaka dvom gólom a dvom asistenciám.

Štyri gólové prihrávky zaznamenal jeho spoluhráč Seth Jarvis. Aj v tíme Panthers bodovali hlavne obrancovia, po tri body zaknihovali Radko Gudas a Brandon Montour.

V play-off ťahá Floridu Matthew Tkachuk. Hviezdny forvard si v 12 zápasoch pripísal 16 (5+11) bodov. O post najlepšieho strelca mužstva sa delia šesťgóloví Montour a Sam Reinhart.

Hurricanes sú tímom bez veľkých osobných výkonov, no s vynikajúcim tímovým poňatím hokeja. Desať bodov pozbierali vo vyraďovačke Sebastian Aho a Jordan Martinook, po osem majú Jesper Fast, Seth Jarvis, Jordan Staal a Brent Burns.

Šimon Čop: Carolina vyhrá 4:2.

Carolinu som po prvom kole začal favorizovať na zisk Stanleyho pohára, preto nechcem ísť sám proti sebe. Klobúk dole pred Floridou, čo všetko už zvládli.

Prešli cez Boston aj Toronto, preto by ma ich postup do finále už ani neprekvapil. Sú na víťaznej vlne, majú v mužstve skvelého Tkachuka a do výbornej formy sa dostal Sergej Bobrovskij.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bude pokračovať rozprávka Floridy? V NHL zostali posledné štyri mužstvá