NHL zdvihne platový strop. Do troch rokov prekoná hranicu 90 miliónov

Rozpis zápasov v NHL ovplyvňuje koronavírus.
Rozpis zápasov v NHL ovplyvňuje koronavírus. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|28. sep 2022 o 07:51

Po rokoch poznačených krízou chce NHL opäť finančne narásť.

NEW YORK. Renomovaní zámorskí novinári Elliotte Friedman a Rory Boylen zo Sportsnetu tvrdia, že vedenie Národnej hokejovej ligy plánuje od sezóny 2023/24 opäť dvíhať platový strop.

Ten je aktuálne na hodnote 82 500 000 dolárov. Oproti minulému roku narástol len o milión, čo je dôsledkom krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu.

O rovnakú sumu sa podľa novinárov zvýši aj v sezóne 2023/24. Potom však príde viacmiliónové navýšenie, a to po prvý raz od roku 2019.

Platový strop v ročníku 2024/25 by mal predstavovať sumu približne v hodnote 88 miliónov. O rok neskôr už bude na hodnote zhruba 92 miiónov.

Kluby by podľa tejto projekcie mohli mať o tri roky k dispozícii o 9,5 mil. viac dolárov ako v súčasnosti. V rokoch výrazného navýšenia budú o nových zmluvách rokovať hviezdy ako Auston Matthews, Mitch Marner, Leon Draisaitl či Sebastian Aho. Tým pádom sa dajú čakať nové historicky najvyššie zmluvy v súťaži.

Čísla sú však stále v rovine teoretickej predpovede. V realite sa môžu líšiť, preto nie je vylúčené, že bude strop vo vyššej či nižšej hodnote.

Platový strop a platová podlaha fungujú v NHL od sezóny 2005/06 a slúžia ako záruka vyrovnanosti súťaže. Kluby môžu hráčom na svojich súpiskách zaplatiť len toľko, koľko im dovoľuje horná hranica.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL zdvihne platový strop. Do troch rokov prekoná hranicu 90 miliónov