Prekonal rakovinu, takmer zmeškal pôrod. NHL má nového železného muža

Phil Kessel.

Prekonal rakovinu, takmer zmeškal pôrod. NHL má nového železného muža

Phil Kessel. (Autor: TASR/AP)
Phil Kessel.
Phil Kessel. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|26. okt 2022 o 07:37

Phil Kessel prekonal rekord Keitha Yandlea.

LAS VEGAS. Keď sa v roku 1987 skončila dvanásť rokov trvajúca séria Douga Jarvisa, ktorý odohral v NHL 967 zápasov za sebou, bolo ťažké predstaviť si, že ju niekedy niekto napodobní.

Chce to mix všeličoho – schopnosti hrať dlhodobo na vysokej úrovni, šťastia pri úsilí vyhnúť sa zraneniam, pevnej vôle a dobrej kondície.

Za vyše desaťročie totiž hokejista čelí veľkému množstvu podnetov, prečo občas vynechať duel. A preto sa cez métu deväťsto zápasov dostane málokto.

Jarvisa v sezóne 2021/22 prekonal Keith Yandle. Jeho séria sa skončila na čísle 989 a rekordérom bol podstatne kratšie ako jeho predchodca.

V zápase Vegas Golden Knights a San Jose Sharks v stredu nadránom odohral svoje 990. stretnutie bez jedinej pauzy Phil Kessel, útočník „zlatých rytierov“. Keď sa jeho séria bez prestávky začala, svet ešte nepoznal iPad, nabíjačky na elektromobily, pieseň Just the Way You Are či film Avatar.

Nový železný muž Národnej hokejovej ligy je opradený mýtmi. Údajne miluje hotdogy, povráva sa, že sa viackrát so spoluhráčmi nepohodol až tak, že spôsobil problémy v tíme, a už z predvádzanej hry občas vidno, že obrana je preňho neobľúbený pojem.

Pre rakovinu rýchlo dospel

Zdobí ho však silná vôľa. V začiatkoch Kesselovho pôsobenia v NHL by len málokto tipoval, že práve on raz bude atakovať ako prvý hráč v dejinách métu tisíc zápasov bez prestávky. Musel totiž zápasiť s ťažkou chorobou.

V roku 2006 sa stal päťkou draftu. V NHL hral od sezóny 2006/07, nastupoval za Boston Bruins. Patril k najväčším prísľubom.

V decembri toho roku kontaktoval lekára. Na jednom zo svojich semenníkov si všimol hrčku a situáciu chcel mať pod kontrolou.

Keď mu odborník povedal diagnózu, podľa jeho slov sa mu život obrátil naruby.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prekonal rakovinu, takmer zmeškal pôrod. NHL má nového železného muža