Zvolen nenatiahol víťaznú šnúru. Doma nestrelil ani gól, využil to Poprad

Hokejisti Popradu sa tešia z gólu.
Hokejisti Popradu sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|20. okt 2024 o 19:15

Zvolen padol v tabuľke na 9. miesto.

Tipos extraliga - 12. kolo

Zvolen - Poprad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 4. Murphy (Kotvan, Suchý), 48. Cracknell (Calof, Turan)

Rozhodovali: Hronský, Goga – M. Orolin, Staššák

Vylúčení na 2 min: 1:3, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 1896

Zvolen: Kantor (Boľo) – Halbert, Bindulis, Robertson, M. Hudec, Oligny, Sládok (A), Kobolka – Kudrna, Viedenský (C), Hecl – Bracco, Sheehy, R. Bondra – Kukuča, Zuzin (A), Macek – Marcinek, Jendek, A. Mišiak

Poprad: Vay (Belányi) – Kotvan (A), D. Brejčák, Bourque, Romančík, Fereta, Turan (C), Sluka – Centazzo, Cracknell (A), Calof – A. Nauš, Urbánek, Murphy – Coskey, Suchý, Šotek – Kundrík, Török, Giľák

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen prehrali v 12. kole Tipos extraligy na domácom ľade s Popradom 0:2.

Tím spod Tatier bodoval v piatom dueli z uplynulých šiestich, pod Pustým hradom rozhodli o výsledku legionári.

V prvej tretine boli nebezpečnejší hostia a išli do vedenia tečom Murphyho. V strednom dejstve domáci nevyrovnali ani po prečíslení troch na jedného s koncovkou Viedenského, úspešné nebolo ani sólo Kudrnu a ešte Mišiak trafil do žŕdky.

Podtatranci mohli zvýšiť po úniku Cracknella, proti bol Kantor. Ten napokon proti tomu popradskému legionárovi kapituloval v tretej tretine, keď ho bez prípravy nepokrytý prestrelil.

Hlasy po zápase

Martin Štrba, tréner Zvolena: "Bol to veľmi ťažký zápas. Poprad prišiel s vynikajúcou defenzívou a ťažko sme sa presadzovali spred bránkového priestoru. Nemôžem uprieť chlapcom snahu. Chceli sme potvrdiť dobrý výsledok z minulého zápasu aj kvôli ľuďom, prišlo ich na štadión dosť a vytvorili skvelú atmosféru. My sme odohrali dobrý zápas, ale urobili sme dve chyby a súper ich potrestal. I napriek veľmi dobrej obrane súpera sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí na to, aby sme zápas zvládli. Šťastie nám neprialo a preto sme prehrali 0:2. Pre mňa je dôležité, že sa do šancí dostávame. Minule nám to popadalo, teraz proti Popradu nie. Ideme však ďalej, v utorok máme ďalší zápas a chceme ho vyhrať.“

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Bol to výborný, obetavý a tímový z našej strany. Podporený bol aj výborným výkonom brankára. Dali sme to dnes na tri formácie, takže si veľmi vážime toto víťazstvo vo Zvolene. Takéto výhry sa zakladajú na výbornom výkone brankára, od neho cez defenzívu sme si museli na určité veci počkať v útoku. Napokon sme dali dva góly, prvý Murphym, ktorý je typologicky hráčom, ktorý chce dávať góly a chodí do priestorov, skadiaľ sa dávajú. Sme radi, že sa presadil. Aj druhý gólový strelec Cracknell ukazuje svoju kvalitu odkedy ku nám prišiel. Je aj líder v kabíne, no dôležité je, čo ukazuje na ľade. Jeho góly nám veľmi pomáhajú.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE: HKM Zvolen - HK Poprad dnes (Tipos extraliga, 12. kolo, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
20.10.2024 o 17:00
12. kolo
Zvolen
0:2
(0:1, 0:0, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Poprad
Prehľad
Góly a asistencie: 4. Murphy (Kotvan, Suchý), 48. Cracknell (Calof). Rozhodca: Hronský, Goga – Orolín, Staššák (video – Mihálik). Diváci: 1896.
Prenos
HKM Zvolen – HK Poprad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly a asistencie: 4. Murphy (Kotvan, Suchý), 48. Cracknell (Calof). Rozhodca: Hronský, Goga – Orolín, Staššák (video – Mihálik). Vylúčenie: 1:3. Využitie: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1896. Priebeh zápasu: 0:2.
Zvolen po piatkovej výhre 7:2 nad Žilinou dnes proste nenašiel recept na prekonanie výborného Vaya v bráne Popradu. Hostia od začiatku šli do vedenia, úspešne bránili jednogólové vedenie. To sa im podarilo v tretej tretine aj navýšiť a tak vyhrávajú. Zvolen mal ale aj trošku smoly, keď za stavu 0:1 dvakrát nastrelil konštrukciu brány. Každopádne Poprad víťazí 0:2 a odváža si všetky tri body. Ďakujem za pozornosť a pekný zbytok večera.
Koniec zápasu.
59:39
Obrovská šanca Jendeka, opäť sa sám medzi kruhmi dostal do strely, ale Vaya neprekonal ani on. Následne korčuliarsky súboj Calofa a Marcineka. Ten vyhral domáci hráč a tak Poprad tretí gól nepridáva.
59:02
Delovka Robertsona, ale ibaňou doslova zostrelil Cracknella.
58:36
Halbert chcel nahodiť puk do tretiny, ale ten končí tečovaný na Popradskej striedačke.
58:00
Nebezpečný Viedenského teč, ale vedľa brány.
57:51
Pavel Kantor už zostáva na striedačke, powerplay Zvolena.
Oddychový čas pre tím HKM Zvolen.
57:51
Hecl prihral do stredu útočného pásma úplne voľnému Hudecovi. Ten okamžite zakončil, ale opäť iba do stredu brány, kde stál Vay.
56:35
importantVýborná šanca hostí. Murphy v prečíslení nabil úplne voľnému Tomášovi Törökovi, ten ale míňa bránu!
56:10
Poprad dáva naozaj rýchle striedania a hosťujúci hráči sú tak stále čerství.
55:25
Halbertova strela od modrej, pekný teč Viedenského a Vay puk vyráža.
55:22
Ďalšie dva úspešné Vayove zákroky. Oba v rozkľaku. Podarí sa dnes vôbec Zvolenu Popradského gólmana prekonať?
54:52
Poprad sa už do útoku vôbec nehrnie, iba ho nahodí do útočnej tretiny a radšej ide striedať.
54:24
Nepresná Braccova prihrávka a zakázané uvoľnenie Zvolena.
53:48
Bondrove nahodenie pred bránu, kde cítil Sheehyho, ale puk končí vo Vayovej náruči.
52:20
importantZuzin padá v súboji na vlastnej modrej čiare, stratil puk a Calof okamžite strieľal na bránu. Kantorovi puk síce prešiel cez betóny, ale nakoniec končí mimo brány.
51:58
Po nepresnej rozohrávke Bindulisasa bude vhadzovať v ich obrannom pásme. Nasleduje buly po pravici Pavla Kantora.
51:34
Charakteristika dnešného zápasu sa práve teraz ukázala. Mišiakova strela zblokovaná, následne si puk našiel pri pravom mantineli Kudrna. Aj ten vystrelil, ale pred Vayom chýbalo clonenie a tak puk Maďarský gólman chytá.
50:46
Delovka Turana prílopom z jazdy a Kantor vyráža puk ramenom.
49:48
Domáci dnes akosi nevedia súpera prekvapiť. Síce búšia do súpera, ale chýba akoby nejaký moment prekvapenia. Tiež mám dojem, že domáci nejdú tak tvrdo do súbojov ako Popradčania.
Dnešné stretnutie sleduje 1896 divákov.
48:31
Zvolen trošku otrasený druhým inkasovaným gólom. Domáci obrancovia dnes kopia akosi viac chýb než obvykle. Poprad naproti tomu hru drží ďaleko od vlastnej brány a kontroluje priebeh.
47:02
goalPoprad dal gól! Oligny prišiel ľahko o puk pri mantineli. Okamžite nabil krížne pred bránu úplne voľnému ADAMOVI CRACKNELLOVI a ten z prvej prestrelil Kantora – 0:2.
Asistoval Andrew Calof.
46:22
Zvolen túži po vyrovnaní a tlačí súpera, ale Poprad výborne bráni a nepúšťa Zvolen do nejakých šancí. Útoky sa teraz pravidelne striedajú.
44:59
Zvolen teraz v tlaku. Najprv strela Zuzina k pravej tyči, ktorú Vay neudržal. Následne strieľal z medzikružia úplne voľný Macek, ale trafil rovnako iba do Vaya.
44:44
Pekná rotácia Zvolena. Bondra pekne prenechal Olignymu, ten sa natlačil na bránu, vystrelil a Vay puk vyráža nad bránu.
43:48
Marek Hudec sa na modrej dostal k odrazenému puku, mal čas aj priestor. Napriek tomu triafa iba prvého protihráča a bolo po akcii Zvolena.
42:32
Poprad je zatiaľ v tretej tretine hokejovejší. Teraz strela Giľáka z druhej línie, hneď po prestriedaní, ale Kantor puk chytá na telo.
41:09
Nebezpečná strela Kotvana, ktorá obtrela sieťku popri ľavej tyčke.
40:56
Veľmi opatrný úvod tretej tretiny. Tretie prerušenie.
40:02
Úvodné buly tretej tretiny vyhral Cracknell.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:42.
Druhá tretina bola tiež vyrovnaná, ale tentokrát z nej podľa mňa mal viac Zvolen. Druhýkrát v zápase ale domáci trafili iba do tyčky. Nuž a keďže v závere Vay chytil aj Sheehyho dorážku Poprad stále vedie vo Zvolen najtesnejšie 0:1.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:44
Robertsonova prihrávka vzduchom síce našla Kukuča, ale ten sa ocitol v ofsajde.
38:31
importantDomáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Bracco nabil Halbertovi na modrú, jeho bombu z prvej Vay iba vyrazil pred seba, kde bol Sheehy. Fantastický hosťujúci gólman Adam Vay ale následne chytá do lapačky aj Sheehyho dorážku.
37:34
Hostia v plnom počte.
37:15
importantHosťujúce mužstvo HK Poprad v obrovskej šanci. Obrovská hrúbka Robertsona v útočnej tretine a Cracknell smeroval úplne sám na Kantora. Domáci gólman ale Cracknellovu strelu vyráža!
36:26
Druhá Robertsonova strela od modrej, teraz ju ale Vay videl a chytá ju.
36:04
Delovka Robertsona od modrej. Neprehľadná situácia pred Vayom a hostia to nakoniec zvládli.
35:34
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Oligny – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Šotek – 2 min., nešportové správanie,
Belányi – 2 min., nešportové správanie.
35:34
Pred Popradskou striedačkou sa do seba pustili domáci Jimmy Oligny a Popradský Alex Šotek a obaja následne putujú na trestnú.
34:48
Zvolen určite túži po vyrovnaní, ale jednoducho si zatiaľ nevie vypracovať tlak na poriadnu šancu, alebo na nejaký faul. Hostia zatiaľ odolávajú.
33:52
Robertsonova nahodenie na bránu, pred bránou teč Hecla, ale Vay dráhu puku vystihol a chytá ho do lapačky.
32:54
importantSmola pre Zvolen. Alex Mišiak triafa z ľavej strany ľavú tyčku!
32:19
importantRomančík sa pekne natlačil na bránu, ale tesne pred ňou prihral Giľákovi do prázdnej, ten ale v rýchlosti minul.
31:17
Zuzin síce vyhral buly ale následná Kukučova strela končí zblokovaná.
30:59
Turanova strela spoza obrancu a oproti nej okamžite úspešne vystrelil Kantorov betón.
30:23
Teraz zase prebrali iniciatívu hostia. Cracknell vyhral súboj pri mantineli a Poprad sa udržal na puku. Následne pálil od pravého mantineli Romančík, ale aj Kantor je pozorný a pripisuje si ďalší úspešný zákrok lapačkou.
29:35
Zvolen akoby troštičku pridával plyn. Marcinekova šanca zblízka, Vay ale puk vyráža.
29:10
Po pekných domácich kombináciách sa dostal ku strele z pravého kruhu Zuzin. Prestrelil síce všetko pred sebou, ale Vaya nie. Stále 0:1.
28:32
Kukučova strela z veľké uhla pravého krídla, ktorú pozorný Vay chytá do lapačky.
26:51
importantDomáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Bindulis cez celé ihrisko vysunul Kudrnu do samostatného nájazdu. Kudrnovu strelu švihom ale Vay vyráža.
26:17
Poprad sa už už dostával do šance. Spoza brány šla prihrávka prd bránu, keď sa Sládok nechtiac napichol hokejkou na bránu a posunul ju.
25:24
Po nepresnej rozohrávke Zvolenčanov sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme. Nasleduje buly po ľavici Pavla Kantora.
25:16
Druhá tretina je zatiaľ plná nepresností, a to na oboch stranách. Hokej trošku kombinačne viazne.
23:39
importantDomáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Prečíslenie dokonca troch na jedného. Hecl z ľavej strany prihral na stred pásma Viedenskému, ten ale prestrelil.
22:56
Tretí ofsajd hostí v druhej tretine.
21:25
Pekná Macekova strela z pravého ľavého krídla, Vay vyráža pravým betónom.
20:41
Pekná časovaná prihrávka Bracca na Bondru a následne strel Bondru mimo brány.
20:22
Postavenie mimo hry hostí.
20:02
Úvodné buly druhej tretiny vyhral domáci Marek Viedenský.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:51.
V prvej tretine sme sledovali vyrovnaný hokej, ale možno o kúsok sa mi viacej pozdávali Popradčania, ktorí nestáli vystrkovali rožky. Boli nebezpeční a šli aj po teči Murphyho do vedenia. Zvolen mohol vyrovnať v presilovke, kde mali domáci asi tri šance. Nepadlo im to tam a tak Poprad po 20-tich minútach vo Zvolene vedie 0:1.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:31
Zuzin pekne prešiel celým ihriskom, uvoľnil sa na strelu a jeho strelu Vay vyráža do rohu.
18:10
Rýchla domáca kombinácia. Oligny na modrej našiel v rýchlosti Kudrnu, ktorého strelu z pravého krídla Vay vyráža na ochrannú sieť.
17:34
Nauš sa už už dostával cez domácu obranu, chýbala mu však rýchlosť a tak si nakoniec domáca obrana s ním poradila.
15:59
Teraz sa útoky pravidelne striedajú, ale žiadne šance z nich nepramenia.
14:12
importantVeľká šanca pre Zvolen, Netradične obranca Halbert sa dostal zakončenia tesne pred bránou. Pred Vayom zamiešal pukom a šiel do kľučky na vyrážačku, ale gól nedáva. Po akcii ale narazil do mantinelu a ťažšie sa zdvíhal, hralo sa však ďalej.
13:50
Jednek strieľal z otočky, ale triafa iba do betónu Vaya.
13:15
Takmer minútový tlak Popradu, ale priniesol len dve strely zblízka.
12:21
Cracknell zaviezol puk do tretiny a keďže išiel do plných, radšej prenechal puk za seba Danielovi Brejčákovi. Ten mal času aj priestoru, potiahol si puk na pravý kruh a švihom vystrelil. Strela však nebola nejako extra razantná a Kantor ju chytá do lapačky.
11:27
Hostia v plnom počte.
10:35
Bracco vystrelil z uhla, Vay vyrazil a domáci sa len tesne dva krát po sebe nedostali do dorážky. Chýbali centimetre...
09:40
Výborná Braccova prihrávka Sheehymu pred bránu a výborný Vayov zákrok.
09:27
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Cracknell – 2 min., nedovolené bránenie.
09:27
Cracknell úpne zbytočne atakoval Kantora v bránkovisku a bude prvým vylúčeným.
08:47
Zaváhanie Hudeca za vlastnou bránou, hostia mohli ísť do dvojgólového vedenia, ponúknutú šancu ale nepremenili.
08:00
Pokus o hybridný iceing domácim nevyšiel, zakázané uvoľnenie.
07:03
Poprad je stále nebezpečný a stále útočí. Teraz strieľal z pravého krídla Cracknell ale Oligny jeho strele zblokoval.
06:07
Po nebezpečnej Heclovej strele vyrazili do protiútoku hostia, ale končia na modrej čiare, ofsajd.
05:02
Pekná domáca rotácia a po nej pekný prienik Halberta, po kľučke aj zakončil, ale iba rovno do Vaya.
04:21
Török vyviezol puk z tretiny a Šotek okamžite po prejdení útočnej modrej strieľal spoza obrancov na bránu. Kantor pozorný.
03:17
goalPoprad dal gól! Hostia otvárajú dnešné skóre. Oldrich Kotvan od modrej švihom poslal puk na bránu na teč a pred bránou puk usmernil do sie medzi betóny Kantora WADE MURPHY – 0:1. Druhý gól Murphyho v druhom zápase za Poprad.
Asistovali Oldrich Kotvan a Markus Suchý.
02:47
Centazzo dostal výborný puk do jazdy, už išiel zakončovať, keď mu v poslednej chvíli puk Bindulis krásne vypichol.
02:01
importantNauš ušiel po pravom krídle a korčuľoval so spoluhráčom na osamoteného Halberta. Nauš vystrelil k bližšej tyči. Kantorovi síce puk prešiel cez telo, ale nie do brány, zastavil ho pred čiarou.
01:31
Vay pri zákroku posunul bránku, zo svojej pozície. Asi 20 sekúnd sa hralo ďalej, až potom hlavný rozhodca hru prerušil.
00:38
Hecl z ľavého krídla ako prvý preveril pozornosť brankára, Vay chytil puk do lapačky, ale okamžite puk rozohral.
00:02
Úvodné buly stretnutia vyhral Cracknell.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Nasleduje hymna SR a po nej sa nám zápas začne. Prajem Vám príjemný športový zážitok Vážení športoví priatelia...
Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: Kantor (Boľo) – Halbert, Bindulis, Robertson, M. Hudec, Oligny, Sládok (A), Kobolka – Kudrna, Viedenský (C), Hecl – Bracco, Sheehy, R. Bondra – Kukuča, Zuzin (A), Macek – Marcinek, Jendek, A. Mišiak
Tréner: Martin Štrba

HK Poprad: Vay (Belányi) – Kotvan (A), D. Brejčák, Bourque, Romančík, Fereta, Turan (C), Sluka – Centazzo, Cracknell (A), Calof – A. Nauš, Urbánek, Murphy – Coskey, Suchý, Šotek – Kundrík, Török, Giľák
Tréner: T. Bjorkstrand

Rozhodca: Hronský, Goga – Orolín, Staššák (video – Mihálik).
Obe mužstvá nám práve zarezávajú na predzápasovej rozcvičke, my si teda predstavme obe zostavy.
Príjemný podvečer zo Zvolena...
Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní 12.kola Tipos extraligy HKM Zvolen – HK Poprad. My vám zo stretnutia pod Pustým hradom opäť prinášame textový prenos, vďaka ktorému vám určite neunikne nič podstatné. Ako vždy vás od modrej čiary zdraví Števo Lasab.

Zvolen v piatok na domácom ľade zvíťazil nad Žilinou vysoko 7:2 a zaknihoval tak tretie víťazstvo v rade. V tabuľke tak preskočil práve Žilinu a na ôsmej priečke má 14 bodov. Zverencom Martina Štrbu konečne začali fungovať presilovky, keď využili v zápase až štyri. V predošlých desiatich kolách pritom využili dokopy len tri. Zvolen je teda celkom rozbehnutý a určite chce v tabuľke preskočiť po Žiline aj Poprad. Navyše Rytieri majú Popradu aj čo vracať, veď v prvom kole pod Tatrami schytali náklad 7:2.

Poprad po prehre 3:4 v Žiline v piatok doma tiež vyhral. Kamzíci si poradili s poslednými Novými Zámkami 5:3. Na lepšie ako priebežné siedme miesto to ale nestačilo. Popradčania začali sezónu výborne, troma výhrami. Nasledovalo však päť prehier a Kamzíci sa v tabuľke prepadli do stredu, kde sú aj aktuálne. Podarí sa im v tabuľke stúpať, alebo ich práve Zvolen po dnešnom zápase preskočí?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen nenatiahol víťaznú šnúru. Doma nestrelil ani gól, využil to Poprad