Hokejisti odtiaľ pôjdu rovno na ZOH. Najbližší All Star víkend NHL bude v New Yorku

Auston Matthews, Clayton Keller a William Nylander sa tešia po triumfe v Zápase hviezd NHL 2024.
Auston Matthews, Clayton Keller a William Nylander sa tešia po triumfe v Zápase hviezd NHL 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. feb 2024 o 16:25

V roku 2025 sa podujatie neuskutoční.

NEW YORK. Klub zámorskej NHL New York Islanders bude hostiteľ nasledujúceho All Star víkendu profiligy, ktorý je na programe v roku 2026.

Na budúci rok sa duel neuskutoční, keďže vo februárovom termíne (12.- 20.) je na programe turnaj štyroch krajín, na ktorom sa predstavia tímy USA, Kanady, Švédska a Fínska. NHL o tom informovala na oficiálnej stránke.

Na nasledujúce stretnutie hokejovej smotánky sa môžu tešiť fanúšikovia v UBS aréne v Elmonte v štáte New York.

Presný dátum zatiaľ liga nezverejnila, no uskutočniť by sa mal ešte pred ZOH v Taliansku (6.- 22. februára 2026), kde sa hráči NHL predstavia prvýkrát od roku 2014.

Zápas hviezd 2026 bude 69. v histórii NHL. Komisár NHL Gary Bettman sa počas nedávneho All star víkendu v Toronte vyjadril, že NHL využije Zápas hviezd v roku 2026 ako "prípravu na olympiádu," takže hráči, ktorí sa na ňom predstavia, by odtiaľ mohli cestovať priamo do dejiska ZOH.

"Vieme, že New York Islanders a ich UBS aréna budú skvelí hostitelia tohto podujatia. Víkend NHL bude vzrušujúci úvod do ZOH 2026," uviedol výkonný riaditeľ Hráčskej asociácie NHL Marty Walsh.

Domovský stánok Islanders patrí k najmladším halám v NHL. "Ostrovania" v ňom odohrali prvý zápas 20. novembra 2021.

Zatiaľ naposledy usporiadala NHL Zápas hviezd pred odchodom hráčov na ZOH v roku 2002, keď z Los Angeles zamierili do dejiska zimnej olympiády v Salt Lake City.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejisti odtiaľ pôjdu rovno na ZOH. Najbližší All Star víkend NHL bude v New Yorku