Góly z bufetu už strieľa aj Nemec. Skóroval z polovice klziska, je hitom internetu

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.

Góly z bufetu už strieľa aj Nemec. Skóroval z polovice klziska, je hitom internetu

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter / New Jersey Devils)
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter / New Jersey Devils)
Šimon Čop|26. sep 2023 o 04:51

Nemec a Slafkovský proti sebe hrali po prvý raz v živote.

MONTREAL. Bola z toho story už pred úvodným buly. Dva slovenské supertalenty si vybrala ako tému aj frankofónna RDS, sesterská stanica známej kanadskej televízie TSN.

Súboj draftovej jednotky a dvojky draftu 2022 lákal mnohých. Juraj Slafkovský a Šimon Nemec boli známi ako spoluhráči, ťahúni krajiny túžiacej po návrate zašlej hokejovej slávy, bronzoví medailisti z olympiády.

Tentoraz však muselo ísť kamarátstvo bokom. V príprave NHL nastúpili ako súperi.

„Som nadšený. Tuším, že nikdy predtým sme proti sebe nehrali. Dúfam, že príde veľa fanúšikov, lebo to bude skvelý zápas,“ tešil sa pred zápasom Nemec.

A nadšenie divákov nekrotili ani tréneri. Juraj Slafkovský nastúpil v elitnej formácii s Newhookom a Andersonom, Nemec hral na pravej strane druhého obranného páru a v prvej presilovke riadil hviezdy ako Jack Hughes a Tyler Toffoli.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Čo o Nemcovom góle povedal spoluhráč?
  • Ako zhodnotil vlastný výkon Slafkovský?
  • Ako Slafkovský zabránil Nemcovi dať ďalší gól?
  • Má Nemec šancu dostať sa do prvého tímu Devils?

Takýto gól ešte nevideli

Story však na zaujímavosti nič nestratila ani po vhodení úvodného buly. Mladí Slováci bojovali, snažili sa presadiť a pomôcť hviezdnym spoluhráčom. Rozhodne neboli do počtu.

„Dúfam, že ukážem, čo dokážem,“ veril si Šimon Nemec pred zápasom. „Chcem sa sústrediť na svoju hru. V presilovke budem mať skvelých spoluhráčov, tak verím, že dáme zopár gólov.“

A jeho slová akoby boli prorocké. On sám sa napokon postaral o jeden z momentov večera. Jeho presný zásah sa stal hitom. Skóroval – ako by povedal jeho kamarát v červenom drese – z bufetu.

VIDEO: Gól Šimona Nemca proti Montrealu

Jeho chvíľa prišla v 24. minúte. Devils práve hrali presilovku a Nemec vymýšľal, ako dostať puk za obranný val Canadiens. Keďže nemal komu prihrať, volil nahodenie.

To ešte nemohol tušiť, že sa o pár sekúnd bude radovať z gólu. Puk sa zvláštne odrazil od zadného mantinelu, narazil zozadu do brankára Montembeaulta a našiel si štrbinu, ktorou prešiel za jeho chrbát.

Nemcov zásah zaujal aj spoluhráčov. Pobavil ich i prekvapil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Góly z bufetu už strieľa aj Nemec. Skóroval z polovice klziska, je hitom internetu