Hokej: Marcel Hossa na čele strelcov KHL

Marcel Hossa v drese slovenskej reprezentácie.
Marcel Hossa v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|23. sep 2008 o 13:29

Novovytvorená súťaž Kontinentálna hokejová liga (KHL) má po pondelku na čele rebríčka strelcov slovenského kanoniera.

Moskva. Útočník Dinama Riga Marcel Hossa kraľuje súťaži s ôsmimi presnými strelami v deviatich zápasoch.

V kanadskom bodovaní je mladší brat hviezdy zámorskej NHL Mariána na priebežnej štvrtej pozícii s 11 bodmi. V pondelkovom víťaznom zápase na ľade CSKA (4:3) sa postaral o zvýšenie náskoku hostí na 3:0, pričom prvý gól vsietil jeho krajan Ronald Petrovický.

Mužstvo slovenského trénera Júliusa Šuplera je zatiaľ príjemným prekvapením ligy - v celkovej tabuľke figuruje na piatej priečke z 24. účastníkov a úplne na najvyššej pozícii spomedzi všetkých neruských klubov. Najmä po zisku dvoch bodov v Moskve Šupler netajil spokojnosť. "Chlapci podali naozaj zdravý výkon, ktorý ma veľmi potešil," vyhlásil skúsený slovenský kouč pre ruský spravodajský portál gazeta.ru.

Jeho zverenci mali úvod súťaže poriadne nabitý a v priebehu prvých dvoch týždňov ako jediný tím museli odohrať až osem stretnutí. Pred vystúpením v ruskej metropole mali až šesťdňovú pauzu. "Veľmi dobre sme sa pripravili a výborne sme pracovali v obrane i v útoku. Myslím, že naším výkonom sme nepotešili len fanúšikov v Rige, ale všetkých milovníkov hokeja. Nesmieme sa však uspokojiť, musíme pokračovať v tejto robote," dodal Šupler.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hokej: Marcel Hossa na čele strelcov KHL