Za deň sa zbalil a sťahoval sa 700 kilometrov. S Gajanom zabojuje o prestížny titul

Libor Nemec.

Za deň sa zbalil a sťahoval sa 700 kilometrov. S Gajanom zabojuje o prestížny titul

Libor Nemec. (Autor: Jakub Homoľa)
Libor Nemec.
Libor Nemec. (Autor: Jakub Homoľa)
Šimon Čop|28. sep 2023 o 08:00

Rozhovor s Liborom Nemcom.

Keď sa po posledných majstrovstvách sveta do 20 rokov rozhodol odísť do USA, musel sa prispôsobiť zmenám. Jeho tím sa trápil, prišiel do nového prostredia a zvykal si na iný hokej.

Veľkú zmenu však zažil aj druhý raz. Z Omahy sa krátko pred štartom sezóny 2023/24 sťahoval do Green Bay. Razom sa ocitol v tíme favorita na titul, o ktorý LIBOR NEMEC bojuje po boku krajana Adama Gajana.

O tom, ako sa dejú výmeny v juniorskej súťaži, o úspešnom úvode do sezóny, o jeho líderskej povahe či o tom, prečo sa jeho odchod na univerzitu odložil o rok, hovorí bývalý juniorský reprezentant v rozhovore pre Sportnet.

Sezóna 2023/24 je vašou druhou v USHL. Pôvodný plán však bol, aby ste už hrali v NCAA. Prečo sa teda odchod na univerzitu odložil o rok?

Po majstrovstvách sveta do 20 rokov som zvážil, že chcem ísť na lepšiu univerzitu, než som pôvodne mal. Požiadal som Lake Superior State University o uvoľnenie zo zmluvy, ale nevyhoveli mi. Musel som preto ísť ešte na rok do USHL, aby mohla práva na mňa získať iná škola.

Čiže v tom neboli hokejové dôvody, napríklad, že ste sa nedostali do tímu?

Nie. Rátali so mnou, boli celkom nahnevaní, keď som im povedal, že som sa takto rozhodol. Radil som sa však s viacerými ľuďmi, ktorí sa v tejto sfére pohybujú. Rozhodol som sa teda, že radšej rok počkám, aby som mohol ísť na lepšiu školu.

Pre zmenu ste sa rozhodli z hľadiska štúdia alebo hokejovej kvality?

Pre hokej. University of Massachusetts Lowell pôsobia vo vyššej konferencii.

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako prebehol jeho trejd z Omahy do Green Bay?
  • Prečo je v Green Bay spokojnejší?
  • Myslí na titul v USHL?
  • Ako sa mu hrá pred brankárom a krajanom Adamom Gajanom?
  • Trúfa si udržať priemer bod na zápas?

Čo plánujete študovať?

Chcel by som biznis, podnikanie. Ešte som si nevybral konkrétny študijný plán, ale chcel by som sa pohybovať v tejto oblasti.

Váš život je teraz plný zmien. Nedávno ste prestúpili z Omahy do Green Bay. Ako sa dejú trejdy v USHL? Je to „biznis“ ako v NHL? Sťahujete sa zo dňa na deň?

Zažil som to prvýkrát, bola to pre mňa nová skúsenosť. Mali sme zápasový deň a nebol som v zostave, na čom ale nebolo nič zvláštne, keďže sa hrala príprava a tréneri si skúšali rôznych hráčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»USHL»Za deň sa zbalil a sťahoval sa 700 kilometrov. S Gajanom zabojuje o prestížny titul