Zegras zase hviezdil. Lakrosový gól dal cez spoluhráča, ktorý mu stál v ceste

Trevor Zegras (uprostred) so spoluhráčmi oslavuje ďalší lakrosový gól.
Trevor Zegras (uprostred) so spoluhráčmi oslavuje ďalší lakrosový gól. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|2. apr 2022 o 07:47

Trevor Zegras strelil ďalší fantastický gól.

GLENDALE. Počas tejto sezóny si fanúšikovia NHL zvykli na to, že ich Trevor Zegras svojou šikovnosťou často prekvapí.

Bolo tomu tak aj počas prvoaprílovej noci. Mladík strelil lakrosový gól.

Dvadsaťjedenročný útočník Anaheimu sa proti Arizone zmocnil puku a pokúsil sa skórovať strelou pomedzi vlastné nohy. To mu nevyšlo.

Puk sa odrazil k nemu a on s ním putoval poza bránku. Nadvihol ho a problém mu nerobil ani spoluhráč, ktorý stál v ceste. Obišiel ho a puk poslal do brány.

"Nejak som tam videl tú možnosť a spravil som to. Nikto nebol za bránou, tak som si povedal, že to zodvihnem," komentoval gól Zegras.

"Jediný v ceste bol Sonny (Milano), čo bolo celkom vtipné," dodal.

Tréner Dallas Eakins ocenil aj Milana: "Trevor mal veľa času, aby to urobil. Viac pôsobivá je ešte možno Sonnyho schopnosť uhnúť sa a byť v tej chvíli veľmi štíhly."

Zegras zvyšoval na 3:0 už v desiatej minúte zápasu a poslal českého brankára Vejmelku na striedačku. Ducks nakoniec Coyotes zdolali 5:0.

Anaheim zvíťazil prvýkrát po sérii jedenástich prehier.

V prípade Zegrasa to nebol jeho prvý gól na tento spôsob. Presadil sa tak aj proti Montrealu a ešte predtým zaujal spoluprácou so Sonnym Milanom. Gól strelil Milano potom, ako mu Zegras prehodil puk ponad bránku.

Lakrosovým štýlom dokázali v NHL skórovať len traja hráči. Prvým z nich bol Andrej Svečnikov, ktorému sa to podarilo dvakrát, druhým Filip Forsberg.

Zlatý medailista z ostatného juniorského šampionátu hrá v NHL druhú sezónu a už len bod mu chýba k tomu, aby pokoril 50-bodovú hranicu (16+33).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zegras zase hviezdil. Lakrosový gól dal cez spoluhráča, ktorý mu stál v ceste