Zvolen ohlásil príchod legionára, v extralige hral už v minulej sezóne

Dávid Okoličány (vľavo) a Kristofers Bindulis v zápase HK Nitra - Ingema Michalovce.
Dávid Okoličány (vľavo) a Kristofers Bindulis v zápase HK Nitra - Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
TASR|10. sep 2024 o 18:55

Kristofers Bindulis bude pokračovať vo farbách HKM Zvolen.

ZVOLEN. Desať dní pred začiatkom novej sezóny hokejovej extraligy pribudol do kádra HKM Zvolen lotyšský obranca Kristofers Bindulis.

Bude to pre neho druhé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži, v uplynulom ročníku si v nej obliekal dres Michaloviec. Zvolenský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Príchod Bindulisa je zároveň reakcia vedenia klubu na pozastavenie zmluvy Colea Moberga, po ktorom boli v tíme dve voľné miesta pre legionárov.

"Bindulisa poznáme veľmi dobre, keďže sme s Michalovcami bojovali vo štvrťfinále a už vtedy sme videli jeho kvality. Nestáva sa často, že do Zvolena berieme hráčov z iných slovenských klubov, ale keď sa naskytla takáto príležitosť, tak sme neváhali a hneď sme mu ponúkli zmluvu.

Na svoju výšku je to výborný korčuliar s dobrou rozohrávkou a poctivým prístupom. Referencie na neho sme si zisťovali aj v Českých Budějoviciach. Dostali sme veľmi pozitívne hodnotenia a sme veľmi radi, že už je vo Zvolene," uviedol skaut HKM Zvolen Patrik Ryba.

Bindulis doteraz odohral v slovenskej extralige 43 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 3 góly, 8 asistencií, 43 trestných minút a 20 plusových bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen ohlásil príchod legionára, v extralige hral už v minulej sezóne