V Košiciach nemohol mať dres Slovana. Cítil som sa ako ľudia, ktorých šikanujú, vraví fanúšik

Pohľad na Steel arénu, domovský štadión tímu HC Košice.

V Košiciach nemohol mať dres Slovana. Cítil som sa ako ľudia, ktorých šikanujú, vraví fanúšik

Pohľad na Steel arénu, domovský štadión tímu HC Košice. (Autor: TASR)
Pohľad na Steel arénu, domovský štadión tímu HC Košice.
Pohľad na Steel arénu, domovský štadión tímu HC Košice. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|18. nov 2023 o 19:40

Derby Košice - Slovan predchádzal nepríjemný incident.

BRATISLAVA. Sú najväčší rivali, ich zápasy bývajú vyhrotené a často sú ozdobou extraligového kola. Hokejisti Košíc a Slovan Bratislava si naposledy zmerali sily v piatok a z víťazstva 4:1 sa tešili hráči z východu republiky.

Víťaznú sériu predĺžili už na päť zápasov a nadviazali na triumf zo 6. októbra, keď v Steel Aréne zdolali rovnakého súpera rovnakým skóre.  

Zápas bol vypredaný, naživo ho sledovalo 8 347 divákov.

Na prvý pohľad je to výborná reklama pre slovenský hokej, keď súboj dvoch najúspešnejších tímov sledujú plné tribúny. 

Na sociálnych sieťach sa však objavilo video, ktoré kazí dojem zo zápasu.

Usporiadatelia totiž mali dostať pokyn, aby fanúšikov hostí nepustili na štadión v drese Slovana alebo v akomkoľvek odeve či čiapke s logom klubu.

Platilo to pre všetkých, dospelých aj deti. Ak sa chceli dostať do haly, museli si vyzliecť bundu a nosiť ju naopak, aby zakryli znak bratislavského klubu.

A nielen hokejového.

Na štadión prišla aj polícia

Pre Sportnet prerozprával svoj príbeh autor videa, ktoré vzbudilo pozornosť. 

Stanislav Gašparovič sa angažuje v americkom futbale. Je viceprezident klubu Bratislava Monarchs, no zároveň veľký fanúšik HC Slovan Bratislava.

Chodí nielen na domáce zápasy, ale aj na iné extraligové štadióny po celom Slovensku. Incident z Košíc ho však nemilo prekvapil. 

VIDEO: Fanúšika v drese Slovana nepustili do Steel arény

"V Košiciach som ešte nebol. Bol som na MS v hokeji v Dánsku, Helsinkách či v Rige, ale keď sa konali u nás, tak som sa na zápasy Slovenska nedostal. Tešil som sa do Košíc, išiel som tam skoro ráno vlakom.

Dokonca som chcel zobrať na hokej priateľku s dcérou. Prehováral som ich, nech idú, že si pozrieme aj mesto, no teraz som rád, že som ich nezobral, lebo by to pre nich nebol príjemný zážitok," povedal. 

Gašparovič si kúpil vstupenku na mieste. Hoci ho zaskočilo, že nebol k dispozícii hosťujúci sektor, povedal pánovi pri pokladni nech mu dá miesto hocikde. 

Sektor hostí bol zaplnený domácimi fanúšikmi. Slovan totiž neinformoval o žiadnom organizovanom výjazde svojich fanúšikov, a tak sa klub rozhodol dať do predaja aj zvyšné lístky, aby zaplnil štadión.

Má na to právo, žiadne pravidlá tým neporušil. 

Prinajmenšom kontroverzné však je, že sa Gašparovič nedostal cez turnikety, pretože mal na sebe dres svojho obľúbeného klubu. 

"Nikde nebolo uvedené, že by som sa mal nejako nahlásiť. Pracovníci SBS mi hovorili, že majú nariadenie a že ma nepustia. Nevedeli mi však nič predložiť. Asi 20 minút sme sa dohadovali, čím som nechtiac blokoval vstup. 

Zavolal som aj políciu. Príslušníci polície ma začali prehovárať, aby som si pre svoju bezpečnosť dal dres dole. Hovorím im, že sa necítim byť ohrozený, nejdem do kotla Košíc skandovať 'Slovan', ale sadnem si na miesto a pozriem si hokej. Legitimovali ma, akoby som niečo urobil alebo porušil," hovorí.

Obracať bundy si museli aj malé deti

Podľa Gašparoviča fanúšikov iných klubov, napríklad v dresoch Spišskej Novej Vsi, SBS púšťala bez problémov dnu. S orlom na drese však mala problém.

A vlastne nie len s orlom, ale aj so znakom iného klubu z Bratislavy:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Košiciach nemohol mať dres Slovana. Cítil som sa ako ľudia, ktorých šikanujú, vraví fanúšik