Opustite KHL, odíďte z Ruska, vyzývajú fanúšikovia Jokeritu svoj klub

V popredí Peter Regin (Jokerit), za ním Patrik Bačík, vpravo brankár Jakub Sedláček (obaja Slovan) v zápase KHL Slovan - Jokerit 30. decembra 2017 v Bratislave.
V popredí Peter Regin (Jokerit), za ním Patrik Bačík, vpravo brankár Jakub Sedláček (obaja Slovan) v zápase KHL Slovan - Jokerit 30. decembra 2017 v Bratislave. (Autor: TASR)
Sportnet|23. feb 2022 o 07:53

Pokračovanie Jokeritu v lige môže spôsobiť klubu škody.

Rodiaci sa vojnový konflikt na hraniciach Ukrajiny a Ruska má rastúci vplyv aj na šport.

Fanklub fínskeho Jokeritu Helsinki vydal stanovisko, v ktorom požaduje okamžité stiahnutie klubu z hokejovej Kontinentálnej ligy.

Fanúšikovský spolok Eteläpääty (v preklade Južná tribúna) vyzýva vedenie Jokeritu na odstúpenie z najprestížnejšej hokejovej ligy v Európe, ktorú tvoria z väčšej časti ruské kluby.

Šéfom ligy je Rus Gennadij Timčenko z Petrohradu, až na dvoch členov tvoria výkonný výbor súťaže len zástupcovia ruských mužstiev.

A vzhľadom na napätú situáciu, ktorá teraz medzi Ruskom a zvyškom Európy panuje, sa dajú očakávať ďalšie reakcie na športovom poli od mimoruských subjektov smerom k agresorovi, napísal portál idnes.cz.

Postúpili do play off

Play off by sa mal zúčastniť aj Jokerit, ktorý v konečnom poradí Západnej konferencie obsadil druhú priečku a čaká ho séria so Spartakom Moskva.

„Pokračovanie Jokeritu v lige môže spôsobiť klubu škody nepredstaviteľných rozmerov, ktoré nemusia byť nikdy napravené. Chráňte svoj majetok tým, že nepovolíte celku v KHL naďalej používať svoje farby,“ apelujú fanúšikovia z Južnej tribúny na spolok.

Majetkové prepojenie

Hartwall Arenu, v ktorej hrá Jokerit svoje domáce zápasy, mimochodom v roku 2013 kúpil práve najvyšší ligový boss Timčenko spoločne s bratmi Arkadijom a Borisom Rotenbergovými.

Timčenko a Boris Rotenberg sú medzi podnikateľmi, na ktorých uvalila počas utorka sankcia Veľká Británia. Rusi sú do Jokeritu zapojení aj akcionársky, časť klubu totiž vlastní ťažobná firma Norilsk Nickel.

Rusko-ukrajinský konflikt sa športu dotkol už skôr. Minulý pondelok prileteli do Prahy basketbalisti ukrajinského celku BC Prometej, ktorí v Česku našli dočasný azyl kvôli obavám z rastúceho politického napätia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Opustite KHL, odíďte z Ruska, vyzývajú fanúšikovia Jokeritu svoj klub