Bude Slafkovský v NHL alebo v AHL? Manažér odhalil, podľa čoho sa rozhodne

Juraj Slafkovský.

Bude Slafkovský v NHL alebo v AHL? Manažér odhalil, podľa čoho sa rozhodne

Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|13. sep 2022 o 12:00

Aká bude budúcnosť Juraja Slafkovského v Montreale?

MONTREAL. Fanúšikovia klubu Montreal Canadiens zažili leto plné zmien a veľkých udalostí. Nový generálny manažér Kent Hughes v klube okamžite zanechal stopu, ktorú chce naďalej zveľaďovať.

Najprv dostal možnosť zvoliť prvú draftovú jednotku klubu po 42 rokoch. Voľba padla na Juraja Slafkovského. Ešte počas draftu robil ďalšie zmeny. Priviedol perspektívneho mladého útočníka Kirbyho Dacha z Chicaga.

Potom ako Slafkovskému, tak aj Dachovi či Filipovi Mešárovi udelil nové kontrakty.

No a na 12. september si spolu s ostatnými členmi vedenia organizácie pripravil ďalšiu veľkú vec. Oznámil meno nového kapitána. „C“ na drese bude nosiť ako 31. hráč v 113-ročnej klubovej histórii Nick Suzuki.

Každý je zvedavý na Slafkovského

Tesne pred oznámením mena najvyššie draftovaného hráča v roku 2022 boli na tento post dvaja hlavní ašpiranti. Juraj Slafkovský a Shane Wright.

Už len z princípov, ktoré tradičný klub vyznáva sa očakávalo, že si radšej vezme Kanaďana. Opak bol pravdou. Canadiens dali prednosť Európanovi.

Prirodzene bude pútať pozornosť. Štrnásteho septembra sa v Bell Centre začne nováčikovský kemp a o pár dní neskôr odohrá turnaj v Buffale, kde sa stretne aj so Šimonom Nemcom.

Spoluhráči, ktorí ho už stihli spoznať, si ho pochvaľujú.

„Nevidí sa často, aby mal 18-ročný chalan také proporcie. Je aj silný, nie len vysoký. Keď som s ním v lete korčuľoval, bolo vidieť, že svoju veľkosť na ľade veľmi dobre využíva.

Dokáže chrániť puky a na svoju výšku a váhu je aj poriadne zručný, takže má pred sebou svetlú budúcnosť,“ povedal o najužitočnejšom hráčovi poslednej olympiády útočník Josh Anderson.

Slafkovský sa fanúšikom aj médiám uviedol sebavedomím, humorom a bezprostrednosťou. „Musíte mať sebavedomie, hlavne, ak ste v pozícii, v akej je on. Musí zostať sám sebou. Verím, že bude mať dobrý kemp a teším sa na to, čo prinesie do mužstva,“ dodal Anderson.

Košický rodák bol na seniorských medzinárodných turnajoch lídrom.

Dokázal, že mu dospelý hokej nie je cudzí a ako sezóna plynula, dostal dôležitejšiu rolu aj v tíme TPS Turku, ktorý v play off došiel až do finále.

„Je skvelý. Každý vie, že je veľký, ale zároveň je výborný a chytrý hráč a bude pre tím prínosom,“ povedal o ňom Cole Caufield, ktorý vlani pozbieral 43 bodov v 67 zápasoch.

Zatiaľ nezodpovedanou otázkou zostáva, či odohrá celú sezónu v NHL, alebo ho čaká skúsenosť s farmou. O tom, podľa čoho sa budú Habs rozhodovať a čo by jeho prípadné preradenie do AHL znamenalo, sa rozhovoril Hughes:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bude Slafkovský v NHL alebo v AHL? Manažér odhalil, podľa čoho sa rozhodne