Slovinsko určite nie je Slovensko, píše IIHF a pýta sa: Vie Haaland korčuľovať?

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
Samuel Grega|17. máj 2023 o 09:35

Ako vyzerajú Power Rankings po troch zápasoch MS v hokeji 2023?

RIGA, TAMPERE. Každý tím na MS v hokeji 2023 má za sebou tri odohrané zápasy. Maximálny počet získaných bodov majú USA a Švajčiarsko.

Naopak, bez jediného bodu je Nemecko a Slovinsko. IIHF na sociálnych sieťach zoradila tímy podľa aktuálnej sily a dodala k tomu aj vtipný popis.

Slováci majú štyri body a v B-skupine sa nachádzajú na štvrtom mieste. V Power Rankingu sú rovnako ako pred MS na ôsmom mieste.

Pri opise slovenského tímu sa IIHF zamerala na Šimona Nemca: "Zabudnite na Halleyho kométu, my máme kométu z Uticy!"

Nemec v zámorí pôsobí v AHL, kde hrá za tím Utica Comets. Po vypadnutí z play-off neváhal posilniť slovenskú hokejovú reprezentáciu a už vo svojom prvom zápase proti Kanade bol najvyťažovanejším hráčom.

Devätnásťročný obranca môže byť pre slovenský tím skutočná "kométa".

Slovensko sa v rebríčku spomína ešte raz, tentokrát v spojení so Slovinskom.

"Určite to nie je Slovensko," znie pri popise Slovincov, ktorí sú v rebríčku na poslednom mieste aj preto, že zatiaľ prehrali všetky zápasy.

Odkaz z rebríčka znie jasne, nemýľte si tieto dve krajiny, Slovensko podáva v ľadovom hokeji oveľa lepšie výkony.

Slovinsko z troch zápasov prehralo všetky a strelilo len dva góly. Pre boj o záchranu bude zrejme kľúčový ich posledný zápas v skupine proti Kazachstanu.

Posilu do útoku by zrejme radi privítali aj Nóri. V troch zápasoch strelili len štyri góly. IIHF sa preto pýta: "Vie Haaland korčuľovať?" Schopnosti futbalového útočníka Manchestru City by sa im nepochybne hodili.

Erling Haaland oslavuje gól za Manchester City.
Erling Haaland oslavuje gól za Manchester City. (Autor: TASR/AP)

Na čele rankingu sa nachádzajú Spojené štáty americké. Výber USA v modernej histórii MS v hokeji nikdy nevyhral. "Šampióni ako my, baby, boli sme narodení pre to, aby sme vyhrali," znie z Power Rankingu.

Na druhom mieste sú Švédi a tretí nasledujú Švajčiari: "Našim cieľom je neinkasovať žiadne góly - nikdy!"

Helvéti majú po troch zápasoch skóre 15:0. Najprv zdolali Slovinsko 7:0, potom Nórsko 3:0 a následne aj Kazachstan 5:0. Najbližší zápas odohrajú proti Slovensku vo štvrtok o 19:20.

Vysoko v rebríčku sú aj Dáni. Z maximálneho počtu 9 bodov získali osem. Je ale potrebné povedať, že hrali s Maďarskom, Francúzskom a Rakúskom, ťažší súperi ešte len prídu. V najbližšom týždni ich čaká Nemecko, USA, Švédsko a Fínsko.

Najlepším hráčom Dánov je ich jediná posila z NHL, Nikolaj Ehlers. So šiestimi bodmi je momentálne lídrom produktivity turnaja.

Reprezentácia Česka je na siedmom mieste rebríčka, hneď pred Slovenskom. Pri opise ich tímu bola položená otázka: "Sú Lotyši vždy takýto hluční?"

Česi domácemu výberu podľahli po predĺžení, čo vyvolalo veľkú radosť Lotyšov. Domáci priaznivci Čechom dokonca na znak utešenia po prehre priniesli kvety pred veľvyslanectvo.

Prekvapivo nízko v rebríčku sú Nemci. S nula bodmi na konte padli až na trináste miesto. "Nikdy nekončiaci príbeh prehier," znelo z popisu.

Rozpis im v prvých troch zápasoch pridelil Švédsko, Fínsko a USA. Aj keď všetky zápase prehrali, v každom prípade to bolo len o jeden gól.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Slovinsko určite nie je Slovensko, píše IIHF a pýta sa: Vie Haaland korčuľovať?