Nahnevaný Kapuš: Niektorí hráči nemali ani prejsť okolo kabíny, nie hrať za Slovan

V pozadí tréner Slovana Ján Pardavý a vľavo jeho asistent Richard Kapuš.
V pozadí tréner Slovana Ján Pardavý a vľavo jeho asistent Richard Kapuš. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|22. sep 2023 o 23:10

Keď nám ujde vlak, bude to zlé, varuje asistent trénera.

BRATISLAVA. Hokejoví fanúšikovia klubu Slovan Bratislava videli ďalšiu domácu prehru svojho tímu. Tentokrát nestačili zverenci Jána Pardavého na vlaňajšieho finalistu zo Zvolena a podľahli mu 2:5

Na zápas prišlo približne o tisíc ľudí menej ako v otváracom stretnutí proti Michalovciam. Rovnako ako pred týždňom, odchádzali sklamaní. V útrobách štadióna zneli slová ako hanba, blamáž, potupa. 

„Ospravedlňujem sa fanúšikom z ďalšieho debaklu,“ začal tlačovú konferenciu po zápase asistent trénera Richard Kapuš. 

Zvolen fungoval ako hodinky

Zvolen kontroloval stav stretnutia hneď od úvodu. Do vedenia sa dostal už v piatej minúte. Hokejisti Slovana si často na hracej ploche nerozumeli a po prvej tretine, ktorú prehrali 0:2, si vyslúžili piskot. Ten sa zintenzívňoval s pribúdajúcim časom. 

Z tribún bolo počuť pokriky ako „My chceme hokej“ alebo „Pardavý choď domov“. Často sa stalo, že deti viac zabával maskot Harvy, ako dianie na ľade. 

Slovan síce dvakrát dokázal znížiť, ale ani chvíľu to nevyzeralo, že by Zvolenčania stratili zápas spod kontroly. 

V drese Zvolena sa blysol bronzový medailista z Pekingu Peter Zuzin, ktorý strelil hetrik. Za svoj výkon si vyslúžil jednu hodenú šiltovku na ľadovú plochu. 

„Chalani mi pomohli ku gólom. Vypracovali mi pekné šance, boli to čisté strely. Bolo to iba o mne, že som ich premenil. Od prvej minúty sme zápas kontrolovali, výborne sme bránili i oslabenia a nepustili sme súpera prakticky k ničomu. Nevedeli sa dostať do tretiny. Výborne nás podržal brankár Jake Kupsky,“ chválil trojgólový strelec. 

V tíme je iskra

Zuzin nadviazal na skvelú výkonnosť zo záveru minulej sezóny. 

„Od vlaňajšieho play off som začal pozitívnejšie myslieť. Viac som sa začal sústrediť na seba a svoje výkony. Snažil som sa cez leto na to pripraviť. Chcel som mať oveľa lepšiu sezónu ako predtým. V základnej časti som to nebol ja. Som rád, že som mal aj dobrú prípravu a takto to vystrelilo,“ povedal tridsaťtriročný útočník. 

Peter Zuzin (vpravo) v zápase HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen.
Peter Zuzin (vpravo) v zápase HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen. (Autor: TASR)

„Víťazstvo na Slovane je pre nás veľmi dôležité. Naša organizácia hry bola naozaj veľmi dobrá. Nebolo čo vytknúť od prvého striedania. Mali sme rýchlosť i dravosť. 

Za to, akým spôsobom sme pristúpili k zápasu celých šesťdesiat minút, je naše víťazstvo plne zaslúžené. Tešíme sa z toho. 

V tíme je veľká iskra, intenzita. Keď prídem do kabíny, tak vidím ako šliape. Sám Zuzin vie, že je starší hráč, ale vždy si dá niečo navyše, aby bol ešte lepší. Samozrejme, že sa to v zápase nejakým spôsobom prejaví,“ doplnil tréner Zvolena Peter Oremus.

Slovan neurobil nič

Naopak, obrana Slovana vôbec nefungovala, hráči nepristupovali k súperovi a nechávali mu veľa priestoru. Do stretnutia už nezasiahla posila Matt Murphy. Kanaďan odohral iba jeden zápas a v tíme skončil. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nahnevaný Kapuš: Niektorí hráči nemali ani prejsť okolo kabíny, nie hrať za Slovan