VIDEO: Šestnásťročný talent okorenil extraligový debut bodom a zápisom do histórie

Juraj Jonas Ďurčo (vľavo) počas tréningu mládežníckej reprezentácie.
Juraj Jonas Ďurčo (vľavo) počas tréningu mládežníckej reprezentácie. (Autor: Jakub Homoľa)
Oh my Hockey|25. okt 2024 o 22:50

Kapitán reprezentácie do 17 rokov už zbiera skúsenosti medzi mužmi.

KOŠICE. Piatkové 14. kolo Tipos extraligy prinieslo vysokú prehru Dukly Trenčín 1:7 na košickom ľade.

Jediný svetlý moment hosťujúceho tímu prišiel v 57. minúte, keď pri góle Andreja Hatalu zaznamenal svoj prvý bod v extralige Juraj Jonas Ďurčo.

Vo veku 16 rokov, 4 mesiace a 28 dní sa stal desiatym najmladším bodujúcim hráčov v histórii ligy.

Rekord naďalej drží Šimon Nemec, ktorý si za HK Nitra v sezóne 2019/20 pripísal prvý bod vo veku 15 rokov, 7 mesiacov a 2 dni.

VIDEO: Sekundárna asistencia Juraja Jonasa Ďurča pri góle Andreja Hatalu

V klubovom poradí najmladších bodujúcich hráčov sa zaradil na štvrté miesto za legendárneho Mariána Gáboríka (16r/0m/29d), Martina Chromiaka (16r/1m/26d) a Marka Daňa (16r/2m/2d).

V zápase zaknihoval aj 2 strely a napriek vysokému debaklu ho zakončil s jedným plusovým bodom.

VIDEO: Zostrih zápasu HC Košice - HK Dukla Trenčín

Ďurčo pochádza z hokejovej rodiny, jeho otec Juraj odohral v extralige vyše 400 zápasov. Jeho bratrancom je súčasný kapitán Dukly Trenčín Tomáš Záborský.

Zaujímavosťou je, že vydarený debut zažil aj predminulý piatok, keď v drese prvoligovej Dubnice po prvýkrát nastúpil medzi mužmi. Zaskvel sa pri ňom hneď dvoma gólmi.

Prvým znižoval v 14. minúte na 1:2. Nevzdal boj o puk, na útočnej modrej oň vyhral súboj, spracoval si ho rukou a pohotovým zakončením prekonal brankára Noskoviča. 

Druhý raz sa presadil v čase 37:10, keď znova znížil na rozdiel jedného gólu. Po buly sa rýchlo zorientoval a nevymýšľal, rovno ho švihom napálil na bránku.

VIDEO: Góly Juraja Jonas Ďurča pri debute v SHL

“Chcem sa do ,,áčka“ Trenčína dostať už tento rok. V juniorke hrám dobre, vydaril sa mi aj debut v prvej lige. Preto si na to verím,” vyjadril sa minulý týždeň v rozhovore pre Sportnet.

To sa mu splnilo zrejme rýchlejšie ako sám očakával. Medzi jeho ďalšie ciele patrí účasť na MS do 18 rokov a tiež draft NHL, na ktorý môže ísť po skončení budúcej sezóny.

Tabuľka: Tipos extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»VIDEO: Šestnásťročný talent okorenil extraligový debut bodom a zápisom do histórie