Šiška spečatil víťazstvo Zvolena, nováčik stále čaká na prvé body

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)
TASR|24. sep 2023 o 19:50

Vicemajster zaznamenal tretie víťazstvo za sebou.

Tipos extraliga - 4. kolo

Humenné - Zvolen 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)

Góly: 3. Pavlovs (Glazkov), 18. Novický - 4. C. Hults (Mudrák, Hecl), 24. Hecl (C. Hults, M. Hults), 34. Bondra (Zuzin, Rauhauser), 52. Šiška (C. Hults), 60. Šiška (Langkow, Bondra).

Rozhodovali: Štefik, Orolin - Šoltés, Ordzovenský, vylúčení: 3:6, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Humenné: Boľo - Glazkov, Novický, Meliško, Sergiyenko, Fereta, Dyakov - Pereskokov, Pavlovs, Parshin - Borov, Krajňák, Kriška - Handlovský, Kuru, Lapšanský - Ragan, Linet, Lačný

Zvolen: Kupsky - Hain, Kapcheck, Mudrák, Hults, Kubka, Rauhauser, Čulík - Šiška, Langkow, Bondra - Kolenič, Hults, Hecl - Marcinek, Viedenský, Zuzin - Jakúbek, Fekiač, Csányi

HUMENNÉ. Hokejisti HC 19 Humenné podľahli doma v rámci 4. kola Tipos extraligy Zvolenu 2:5 a sú naďalej bez bodu.

Nováčik išiel do vedenia rovnako ako pred týždňom pri domácej premiére proti bratislavskému Slovanu, no inkasoval hneď o 45 sekúnd.

Zvolenčania rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, keď dvoma gólmi z presilovej hry otočili nepriaznivý stav 1:2 na 3:2.

Vicemajster zaznamenal tretie víťazstvo za sebou a v tabuľke mu patrí druhé miesto so ziskom 10 bodov, Humenčania zostali poslední bez bodového zisku.

Hlasy po zápase

Andrej Parfenov, tréner Humenného: "Dnes rozhodla hra v oslabení, kde sme dostali dva góly. Nemôžem povedať, že to bol z našej strany zlý zápas, súpera sme tlačili. V útočnom pásme sme robili to, čo sme mali, no nestačilo nám to."

Andrej Kmeč, asistent tréner Zvolena: "Sme radi za tri body, ktoré sme u nováčika získali. Nehrá sa tu ľahko, majú široké ihrisko. Samozrejme, mali sme cestu do Bratislavy, potom cestu do Humenného. Toho cestovania bolo dosť a trochu to aj bolo vidno v prvej tretine na našom pohybe.

Potom sme však ukázali kvalitu. Šance, ktoré sme si vytvorili sme aj premenili. Domáci mali taktiež dosť príležitostí. Najmä veľa presilových hier, ktoré sme výborne ubránili, nedostali sme gól.

Vždy to je tak, že presilovky to lámu na jednu či na druhú stranu. Keď tieto fakty spojíme, tak si myslím, že dnes zaslúžene berieme víťazstvo."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šiška spečatil víťazstvo Zvolena, nováčik stále čaká na prvé body