Generálny manažér San Jose Sharks sa vzdal funkcie

Hráči San Jose Sharks
Hráči San Jose Sharks (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|7. apr 2022 o 22:37

V klube pôsobil od roku 2003.

SAN JOSE. San Jose Sharks budú mať v sezóne 2022/23 prvýkrát po takmer dvoch desaťročiach nové vedenie. Doug Wilson oznámil, že odstupuje z funkcie generálneho manažéra Sharks.

Wilson nepôsobil pri klube od novembra zo zdravotných dôvodov. Jeho rolu preberá ako dočasný manažér Joe Will. Organizácia zároveň hľadá nového muža na jeho post, chce vypočuť všetkých potenciálnych kandidátov.

"Hoci som za posledných niekoľko mesiacov urobil veľký pokrok, cítim, že je v najlepšom záujme organizácie i mojom, aby som odstúpil od svojich súčasných povinností a sústredil sa na svoje zdravie a úplné zotavenie. Teším sa, že v budúcnosti budem pokračovať vo svojej kariére v NHL," vyhlásil Wilson.

Generálnym manažérom Sharks bol od roku 2003. Klub doviedol 14-krát do play off a päťkrát získal titul Pacifickej divízie. Do finále Stanleyho pohára sa však klub pod jeho velením dostal iba raz a nikdy ho nevyhral.

Medzi veľké kroky Wilsona patrí draftovanie ikon klubu ako Joe Pavelski, Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic, Tomáš Hertl a Timo Meier, ako aj za zisk Joea Thorntona a Brenta Burnsa.

V roku 2020 bol Wilson uvedený do Hokejovej siene slávy na počesť svojej vynikajúcej hráčskej kariéry, ktorá trval 16 sezón a viac ako tisíc zápasov. Jej najväčšiu časť odohral za Chicago, ale dva roky bol kapitánom San Jose.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Generálny manažér San Jose Sharks sa vzdal funkcie