Žiaril vo Fínsku, teraz chytá v extralige. Hokej na Slovensku je divoký, vraví Čech

Martin Bakoš a brankár Dominik Hrachovina (Banská Bystrica).
Martin Bakoš a brankár Dominik Hrachovina (Banská Bystrica). (Autor: TASR)
Matej Hank|25. sep 2024 o 07:00

Český brankár Dominik Hrachovina prvý raz prehral.

BANSKÁ BYSTRICA, BRATISLAVA. V Česku ho pasovali za veľký brankársky talent. Bol súčasťou reprezentačného tímu na hokejových majstrovstvách sveta v roku 2018, aj na juniorských šampionátoch do 20 a do 18 rokov.

Väčšinou v pozícii dvojky či trojky. V reprezentačnom drese sa objavil na ľade dvakrát. Pripísal si jedno čisté konto, v druhom zápase inkasoval tri góly.

Český brankár Dominik Hrachovina strávil celú kariéru v Európe - prevažne na severe a doma v Česku. V tejto sezóne zastáva post jednotky v Banskej Bystrici. Prišiel sem po troch sezónach v Českých Budějoviciach.

"Mal som zmluvu ešte na rok, no oni so mnou už nepočítali. Vyplatili mi zvyšok platu a po apríli som si začal hľadať prácu," povedal pre Sportnet o odchode z juhočeského mesta.

Do tímu baranov ho chcel tréner Vladimír Országh. "Veľmi sa tešíme, že sa nám podaril tento podpis. Som rád, že to klub dotiahol do konca.

Dominik je jeden z top českých brankárov v extralige a má za sebou výborné sezóny vo Fínsku," povedal pri jeho podpise.

Čo sa v článku ešte dočítate?

  • Aký je podľa neho rozdiel medzi českým a slovenským hokejom?
  • Čo povedal o svojom pobyte vo Fínsku?
  • Ako vníma účinkovanie v reprezentácii?
  • Akými slovami zľahčoval covid-19?
  • Ako sa správa na sociálnych sieťach?

Zvyknutý na rýchle góly

V tíme baranov odchytal zatiaľ šesť zápasov a prvá prehra prišla až v utorok. V 3. kole Tipos extraligy prehral jeho tím so Slovanom Bratislava 3:4.

Bystričania mali zápas rozbehnutý dobre, po prvej tretine viedli už 3:1. Slovan však vymenil v bránke Šutova za Godlu a ten za seba už nepustil ani puk. Domáci rozhodli 85 sekúnd pred koncom gólom Samuela Takáča.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovan Bratislava - Banská Bystrica

Slovan šiel do vedenia v 8. minúte, presadil sa Martin Bakoš. Bolo to zo štvrtej strely na bránku. "V minulom zápase som dostal gól z druhej strely, čiže človek je už na to aj zvyknutý," povedal Hrachovina s tým, že mu niečo také sebavedomie nepodlomí.

Dodal, že má rád zápasy, keď na neho letí viac striel. Kým proti Slovanu čelil 23 strelám, proti Košiciam vystrelil súper až 38-krát.

Práve v tomto zápase rozhodovali až samostatné nájazdy, v ktorých Hrachovina za seba neinkasoval.

V tíme nájazdy trénujú, no priznal, že veľa práce pri nich nemal. "Ja som ich veľa nepochytal, bola tam jedna žrď a veľa nájazdov šlo mimo bránky," vysvetlil.

Divoký hokej

Do tímu baranov zapadol o niečo ľahšie, keďže nemusel prekonávať žiadnu jazykovú bariéru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Žiaril vo Fínsku, teraz chytá v extralige. Hokej na Slovensku je divoký, vraví Čech