Černákova Tampa ešte vo finále žije. Odvrátila koniec sezóny

Hokejisti Tampy Bay Lightning.
Hokejisti Tampy Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. jún 2022 o 05:10 (aktualizované 25. jún 2022 o 10:18)

Colorado nezvládlo výhodu domáceho prostredia.

Finále play off NHL - 5. zápas

Colorado - Tampa Bay 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 26. Ničuškin (Makar, MacKinnon), 43. Makar – 16. Rutta (Perry, Sergačov), 29. Kučerov (Stamkos, Perry), 54. Palát (Hedman, Sergačov)

Brankári: Kuemper 26/29 - Vasilevskij 36/38

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19 minút a 20 sekúnd, zaznamenal mínusový bod, štyri hity, dva bloky a strelu na bránu/

DENVER. Tampa Bay Lightning porazili Colorado Avalanche v Denveri. Tesný súboj, v ktorom "blesky" čelili prvému mečbalu súpera, Bolts vyhrali 3:2.

Výraznou mierou sa o víťazstvo zaslúžili Česi. Prvý gól stretnutia strelil obranca Jan Rutta, o víťazstve rozhodol útočník Ondřej Palát.

Slovenský bek Erik Černák odohral 19 minút a 20 sekúnd. Zaznamenal mínusový bod, štyri hity, dva bloky a strelu na bránu. Jeho štart bol pre zranenie z minulého zápasu otázny.

Do duelu vstúpili lepšie Lightning, pre ktorých ďalšia prehra nepripadala do úvahy. Jediným presným strelcom v prvej časti hry bol český zadák Jan Rutta, ktorý vošiel do útoku po pravom krídle a prudkým príklepom prekonal Darcyho Kuempera.

O vyrovnanie sa v druhej tretine v 26. minúte postaral ruský forvard Valerij Ničuškin, ktorý využil neistý zákrok Vasilevského a dorazil puk do prázdnej brány. O tri minúty však vrátil Tampe Bay vedenie jeho krajan Nikita Kučerov nechytateľnou delovkou z prvej.

'Lavínam' sa podarilo vyrovnať aj po druhýkrát. V 43. minúte skóroval Cale Makar. Išlo o jeho ôsmy gól v play off, pričom v celej histórii NHL strelilo viac gólov v jednej vyraďovacej fáze len päť bekov. Zároveň len jeden hráč v dejinách Avalanche mal viac bodov v play off ako on (28). Bolts šli späť do vedenia v 54. minúte. Jedenásty gól v play off strelil Ondřej Palát.

“Prehrávate v sérii, pohár je v aréne, domáci majú vytvorené skvelé prostredie. Ale my sme ukázali veľké umenie a robili sme všetko pre to, aby sme sériu natiahli.

Dostali sme sa do vedenia, dobre sme bránili, snažili sme sa eliminovať ich presilovky, dali sme gól v početnej výhode a keď sme na konci potrebovali veľký gól, tak prišiel,” povedal pre nhl.com tréner “bleskov” Jon Cooper. 

“Nikto nečakal, že to bude jednoduché. Chceli sme to dokončiť, mali sme za sebou skvelé publikum, ale Vasilevskij mal opäť svoj deň. Hrali sme dobre, vyrovnali sme v tretej tretine, ale škoda posledného gólu, keď strela prekĺzla cez ‘Kuempsa’,” vraví kapitán “lavín” Gabriel Landeskog.

“Predĺžili sme si sezónu a to sme chceli dosiahnuť. Ideme postupne od zápasu k zápasu. Bola to drina, ale podali sme výborný výkon a v ďalšom zápase to musíme zopakovať,” reaguje zas Steven Stamkos.

Séria sa vďaka výhre Tampy Bay vráti na Floridu, kde sa v noci z nedele na pondelok odohrá šiesty zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černákova Tampa ešte vo finále žije. Odvrátila koniec sezóny