Chuťovky z NHLky: Vyhrá Slafkovský v Montreale Stanley Cup?

Juraj Slafkovský.

Chuťovky z NHLky: Vyhrá Slafkovský v Montreale Stanley Cup?

Juraj Slafkovský. (Autor: Sébastien Gervais)
Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sébastien Gervais)
Šimon Čop|4. júl 2024 o 13:20

Zmluvu v NHL v uplynulých dňoch podpísalo viac ako 200 hráčov, medzi nimi aj Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar a Miloš Kelemen.

NEW YORK. “Mám pocit, že sme na dobrej ceste vybudovať tu niečo špeciálne.” 

Tak zneli jedny z prvých slov Juraja Slafkovského po podpise nového kontraktu. V Montreale predĺžil o osem rokov. 

Stal sa novým slovenským rekordérom vo výške ročného platu, ale nepodpisoval pre peniaze. V tom prípade by si zvolil inú taktiku.

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Hladným montrealským fanúšikom chce priniesť trofeje. Ich staršia generácia oslavovala Stanley Cup skoro rok čo rok, táto však čaká už 31 rokov. Jeho cieľ je jasný, avšak cesta za ním ťažšia ako kedykoľvek predtým. 

Novú zmluvu má aj Tomáš Tatar. Vracia sa do New Jersey, kde sa mu darilo. Podpísal aj Miloš Kelemen. A s nimi desiatky ďalších hokejistov, ktorí si na trhu našli nové pôsobisko. 

Koniec sezóny totiž v NHL neznamená nudu. Naopak, deje sa toho toľko, že reagovať na všetko je veľmi náročné.

*podcast bol nahrávaný v stredu

1. Keď Juraja Slafkovského draftovali z prvého miesta do Montrealu, vyjadril sa, že veľmi verí, že si s fanúšikmi k sebe nájdu cestu. 

Stačili mu dva roky. Stále má len 20, no azda najnáročnejší fanúšikovia v NHL už oslavujú, že s klubom podpísal nový kontrakt na desiatky miliónov. 

Bude platiť medzi rokmi 2025-2033. Dokopy dostane 60,8 mil. dolárov pred zdanením, ročne si teda zarobí 7 600 000 dolárov.

Týmto podpisom si Juraj bezpochyby získal ďalšie sympatie priaznivcov Habs. Hovorí, že chcel najdlhší možný kontrakt, aby mohol za Montreal hrať čo najdlhšie. 

"Milujem Montreal a mám pocit, že sme na dobrej ceste vybudovať tu niečo špeciálne. Chcem tu byť tak dlho, ako sa bude dať," potvrdil. 

"Osem rokov bolo pre mňa dôležitých. Teraz sa môžem sústrediť len na svoju hru a na vyhrávanie a to je pre mňa kľúčové. Som rád, že mám kontrakt v Montreale na ďalších deväť rokov. Chcem tu vyhrať a s ostatnými vybudovať niečo výnimočné."

2. Mladík sa teda vyjadril, že chce vyhrávať tam, kde v neho vložili toľko dôvery. 

Nestane sa to o rok ani o dva. Canadiens pred sebou majú ešte dlhú cestu, ak sa raz majú stať ašpirantom na Stanleyho pohár. 

Za seba však poviem, že sa mi kroky generálneho manažéra Kenta Hughesa páčia. Vidno na nich, ako myslí do budúcnosti. 

Okrem Slafkovského majú dlhodobé kontrakty aj jeho spoluhráči z elitnej lajny. Nick Suzuki do roku 2030 za 7,875 mil. ročne, Cole Caufield do roku 2031 za 7,85 mil. ročne. 

Habs aj solídne draftujú. Za posledné tri roky si takto vybrali až 30 mladíkov, z toho piatich v prvom kole a niekoľkí z nich ako Owen Beck či Lane Hutson zatiaľ ukazujú, že s nimi v NHL treba vážne počítať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Vyhrá Slafkovský v Montreale Stanley Cup?