Chuťovky z NHLky: Tatar dokázal, čo roky nie. Ako to pôjde Kaneovi či Meierovi po výmene?

Patrick Kane v drese Chicaga.

Chuťovky z NHLky: Tatar dokázal, čo roky nie. Ako to pôjde Kaneovi či Meierovi po výmene?

Patrick Kane v drese Chicaga. (Autor: TASR/AP)
Patrick Kane v drese Chicaga.
Patrick Kane v drese Chicaga. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|2. mar 2023 o 15:40

Tomáš Tatar čakal na trojbodový zápas dva roky.

NEW YORK. Prestupová uzávierka je v plnom prúde a je zábavnejšia ako inokedy. Niektorí fanúšikovia už špekulujú, či sa v piatok, keď prichádza posledný deň, vôbec udeje ešte čosi zaujímavé, alebo generálni manažéri už vyčerpali svoje možnosti.

Vyformovali sa nákupcovia ako Toronto, predávajúci ako Arizona i ktosi medzi, napríklad Vancouver. V piatok už budeme vedieť, čo ktorý generálny manažér chce – či zháňa posily na play off, alebo svoj boj vzdal.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Otázka, či bude vymenený Slovák, stále visí vo vzduchu, ale je viac-menej zbytočná. Timo Meier je v New Jersey a Tomáša Tatara sa to nedotklo. Viac reálnych špekulácií s menami Slovákov ani neexistuje.

My budeme prestupovú uzávierku sledovať minútu po minúte prostredníctvom živého textového prenosu na webe Sportnet v piatok od 15.00 hod.

1. Prelom februára a marca bol v NHL silný. Najviac však zarezonoval dátum 28. február. Málokedy sa v jeden deň sťahujú dvaja tak vplyvní hráči ako Jonathan Quick a Patrick Kane.

Obaja boli kľúčovými postavami jednej dekády v NHL, obaja vyhrali niekoľko Stanley Cupov a obaja sa stali najužitočnejšími hráčmi play off.

Predsa len tu však je rozdiel. Jeden sa sťahovať chcel, druhý novinku o trejde znáša ťažko...

2. Výmenu si vyžiadal Patrick Kane. Držal všetky esá – mohol si vybrať, kam ho majú Hawks vymeniť a oni museli uposlúchnuť, ak zaňho chceli čosi získať.

Protihodnota pre Blackhawks je malá, avšak boli v úzkych. Hovorí sa, že New York Rangers pred časom získali Tarasenka, lebo bol lacnejší ako Kane, z čoho vyplýva, že Blackhawks pôvodne za svojho forvarda chceli viac.

Veľa však robiť nemohli a musia sa zžiť s tvrdou realitou, že za legendárneho Američana možno napokon nedostanú ani prvé kolo draftu.

Rangers zas sami seba postavili do ťažkej pozície. Jasne dali najavo, že nič iné ako Stanley Cup neberú a vzali veteránov, ktorí v ich tíme možno nebudú ďalej pokračovať. V konečnom dôsledku teda riskujú a pokiaľ to nevyjde, môžu byť tieto výmeny pre nich z dlhodobého hľadiska nevýhodné.

3. Pri Jonathanovi Quickovi budem trochu osobnejší. Výmena do posledného tímu súťaže očividne bez hráčovho súhlasu nie je spôsobom, akým sa lúčite s klubovými legendami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Tatar dokázal, čo roky nie. Ako to pôjde Kaneovi či Meierovi po výmene?